Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 09

D.Saboniui – aukščiausia vieta NBA geriausių žaidėjų reitinge, J.Valančiūnas į šimtuką nepateko

Geriausią karjeros sezoną sužaidęs Domantas Sabonis sulaukė įvertinimo iš kasmetinį geriausių NBA žaidėjų šimtuką sudarančios JAV sporto žiniasklaidos pirmūnės ESPN.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

„Indiana Pacers“ aukštaūgis, debiutavęs „Visų žvaigždžių“ rungtynėse vasarį, ESPN reitinge užėmė 50-ąją vietą.

Tai – trečias kartas, kai D.Sabonis pateko į geriausių NBA krepšininkų šimtuką.

2018 m. jis užėmė 92-ąją vietą, o prieš metus buvo 63-ias.

D.Sabonis praėjusį sezoną Indianapolyje per susitikimą rinko po 18,5 taško, 12,4 atkovoto kamuolio ir 5 rezultatyvius perdavimus bei atvedė „Pacers“ į ketvirtą vietą Rytų konferencijoje.

Tiesa, dėl plantarinio fascito traumos lietuvis negalėjo žaisti atkrintamosiose varžybose, kuriose jo ekipa 0–4 sugriuvo prieš „Miami Heat“.

D.Sabonį reitinge aplenkė du komandos draugai iš „Pacers“ klubo – Malcolmas Brogdonas (39 vieta) ir Victoras Oladipo (47 vieta).

Paskelbus žaidėjus, užėmusius nuo 11 iki 100-osios vietos, reitinge nėra kito lietuvio Jono Valančiūno. „Memphis Grizzlies“ centras į šimtuką nepateko jau ketvirtus metus iš eilės, nors dar 2016 m. uteniškis buvo 53-ioje vietoje, o metais anksčiau – 57-oje pozicijoje.

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

Tarp jau išvardintų žaidėjų aukščiausias vietas užėmė Jaysonas Tatumas („Boston Celtics“, 11 vieta), Jimmy Butleris („Heat“, 12), Bamas Adebayo („Heat“, 13), Joelis Embiidas („Philadelphia 76ers“, 14) ir Chrisas Paulas („Phoenix Suns“, 15).

Iš europiečių kol kas aukščiausiai atsidūrė prancūzas Rudy Gobert'as („Utah Jazz“, 26) ir latvis Kristapas Porzingis („Dallas Mavericks“, 41).

Įdomu tai, jog į „Washington Wizards“ iškeistam Russellui Westbrookui skirta tik 36-oji vieta, o jo vietą Hjustone užėmusiam Johnui Wallui – tik 81-oji pozicija.

Kol kas neįvardinti žaidėjai, kurie greičiausiai ir sudarys pirmąjį ESPN reitingo dešimtuką, yra šie: LeBronas Jamesas, Anthony Davisas, Kevinas Durantas, Stephenas Curry, Giannis Antetokounmpo, Jamesas Hardenas, Luka Dončičius, Nikola Jokičius, Kawhi Leonardas ir Damianas Lillardas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas