Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 02

Dar vienas lietuvis NBA Vasaros lygoje: kas yra Laimonas Chatkevičius?

NBA Vasaros lygoje žais bent du lietuviai. Prie Egidijaus Mockevičiaus prisijungė Laimonas Chatkevičius. Kitaip nei į NBA patekęs Domantas Sabonis ar savo vardo naujokų biržoje neišgirdęs Egidijus Mockevičius, Laimonas yra mažiausiai žinomas lietuvis, kuris pasirodys NBA komandoms. Kas jis toks?
Laimonas Chatkevičius
Laimonas Chatkevičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Duomenys

Laimonas Chatkevičius – 23 metų 211 cm ūgio vidurio puolėjas.

2002-2010 metais jis mokėsi Vlado Knašiaus krepšinio mokykloje Klaipėdoje, o nuo 2012-ųjų studijavo Pietų Karolinos universitete ir atstovavo „South Carolina Gamecocks“.

Beje, L.Chatkevičius žaidė ketvirtoje stipriausioje NCAA konferencijoje, kur su "Gamecocks" užėmė trečiąją vietą, bet į „Kovo beprotybę“ nepateko.

Paskutiniajame sezone JAV studentų lygoje NCAA jis per vid. 22 minutes rinko 10,2 taško, atkovojo 4,8 kamuolio ir blokavo 0,9 metimo.

Jo bendras pataikymo procentas siekė 53,8, tritaškių – 25,9 proc., baudų – 73,8 proc.

L.Chatkevičius dvi vasaras leido Lietuvos jaunimo rinktinėje. Atstovaudamas septyniolikmečių rinktinei 2010-ųjų pasaulio čempionate vidurio puolėjas rinko vos po vid. 1 tašką ir 1,7 atkovoto kamuolio.

Bet 2013-ųjų Europos dvidešimtmečių čempionate L.Chatkevičius jau rinko vid. 7,9 taško ir 8,1 atkovoto kamuolio per 21 minutę.

Šansai žaisti NBA

L.Chatkevičiui nereikėjo pateikti paraiškos dalyvauti NBA naujokų biržoje. Kadangi baigė studijas Pietų Karolinos universitete, tapo automatiškai „draftuojamas“.

Kita vertus, jokia NBA naujokų biržos eigą prognozuojanti interneto svetainė nenumatė lietuviui šaukimo tarp 60 būsimų naujokų.

L.Chatkevičius Orlando Vasaros lygoje atstovaus „Dallas Mavericks“ komandai. Šis Vasaros lygos etapas vyks liepos 2-8 dienomis.

„Centras“ turi tik teorinių vilčių patekti į NBA, o žaidimas Vasaros lygoje jam bus kaip reklama prieš Europos komandas. Vasaros lygose būriuojasi daugybė skautų. Pavyzdžiui, į Las Vegaso vasaros lygą (liepos 8-18 d.) vyks Kauno „Žalgirio“ vadovai ir ten ieškos gynėjo bei aukštaūgio.

Vien dalyvavimas Vasaros lygoje taip pat nėra aukščiausio meistriškumo įrodymas. Pavyzdžiui, pernai ten žaidė Gilvydas Biruta, nepritapęs Klaipėdos „Neptūne“.

Lūkesčiai

AFP/„Scanpix“ nuotr./Laimonas Chatkevičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Laimonas Chatkevičius

Pats L.Chatkevičius žvalgosi į Europą ir ieško, kur geriau pradėti profesionalo karjerą.

„Girdėjau, kad tam tikrose šalyse geriau pradėti karjerą. Kitos galbūt naudingesnės norint daugiau uždiribti. Tačiau ten karjeros nepasistatysi. Todėl reikės rasti viduriuką tarp perspektyvų ir atlyginimo.

Visą gyvenimą laukiau, kol galėsiu pradėti profesionalo karjerą, tačiau viską planuosiu su žmona“, – pasakojo L.Chatkevičius.

Gegužę jis vedė Nicole Dehowitt, kuri taip pat mokėsi Pietų Karolinos universitete.

Pliusai minusai

Kaip savo pranašumus, L.Chatkevičius įvardija komandinio žaidimo pojūtį, aikštės matymą, žaidimą nugara į krepšį.

Pats L.Chatkevičius pripažįsta, kad iš jo visi nori geresnės kovos dėl atšokusių kamuolių.

VIDEO: L.Chatkevičiaus žaidimo epizodai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas