Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 23

Daugiau NBA krepšininkų už Lietuvą turi tik trys Europos valstybės

Prasidėjus NBA sezonui oficiali lygos svetainė suskaičiavo visus 2020–2021 m. kampaniją pradedančius pirmenybių užsieniečius. Jų šiemet bus net 107, tarp kurių – ir keturi lietuviai.
Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas
Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas / „Scanpix“ nuotr.

Jau septintą sezoną iš eilės NBA lygoje rungtyniaus daugiau nei 100 žaidėjų ne iš Jungtinių Valstijų. Šį kartą bent po vieną atstovą į stipriausią pasaulio krepšinio lygą delegavo 41 šalis.

Daugiausiai, net 17, žaidėjų atstovaus Kanadai. Prie jų priskirtas ir Ignas Brazdeikis, kilęs iš Lietuvos ir siekiantis mūsų šalies pilietybės, bet kol kas turintis tik kanadietišką pasą.

„Twitter“ nuotr./Ignas Brazdeikis
„Twitter“ nuotr./Ignas Brazdeikis

Dviženklio skaičiaus krepšininkų NBA lygoje be JAV ir Kanados daugiau neturi jokia valstybė, o arčiausiai šios ribos yra Prancūzija, turinti devynis NBA krepšininkus. Taip pat Australija, kuri turi aštuonis NBA žaidėjus.

Lietuva, kuriai atstovauja Jonas Valančiūnas, Domantas Sabonis, Deividas Sirvydis ir I.Brazdeikis, be Kanados, Prancūzijos ir Australijos, dar nusileidžia Serbijai ir Vokietijai, turinčioms po šešis NBA krepšininkus, ir su keliomis kitomis valstybėmis dalinasi šeštąją vietą.

Kaip ir Lietuva, keturis NBA krepšininkus turi Kroatija, Latvija bei Ispanija.

Daugiausiai užsieniečių, net septynis, savo sudėtyje turi „Washington Wizards“ klubas. Po šešis legionierius turi „Dallas Mavericks“ ir „Denver Nuggets“ komandos.

„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius
„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius

„Memphis Grizzlies“, kurioje žaidžia J.Valančiūnas, turi penkis užsieniečius, „Indiana Pacers“, be D.Sabonio, turi tik kartvelą Gogą Bitadzę, „New York Knicks“ klube kartu su I.Brazdeikiu rungtyniauja prancūzas Frankas Ntilikina ir kanadietis RJ Barrettas, o „Detroit Pistons“ komandoje, kuriai priklauso D.Sirvydis, žaidžia du prancūzai Sekou Doumbouya ir Killianas Hayesas bei ukrainietis Sviatoslavas Michailiukas.

Keturi lietuviai NBA lygoje rungtyniaus pirmą kartą nuo 20162017 m. sezono, o daugiausiai mūsų šalies krepšininkų pajėgiausioje planetos lygoje vienu metu buvo 2005–2006 m. sezone, kai NBA komandų aprangas vilkėjo šeši lietuvaičiai.

Plačiau apie NBA žaidėjų iš Lietuvos laukiančius iššūkius skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas