Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 19

Davidui Blattui teko aiškintis dėl esą paaštrėjusių santykių su LeBronu Jamesu

Net ir debiutiniame sezone NBA nuvedęs „Cleveland Cavaliers“ komandą į superfinalą, Davidas Blattas neatsikrato jį jau keletą mėnesių sekančio santykių su LeBronu Jamesu šešėlio. Trenerio ir geriausio krepšininko pasaulyje santykiai Klivlande vis dar yra karščiausia tema. Apie ją D.Blattas kalbėjo paskutinėje „Cavaliers“ sezono spaudos konferencijoje, kurioje patvirtino, kad ir kitą sezoną treniruos Klivlando komandą.
Davidas Blattas
Davidas Blattas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Dirbti su LeBronu – fantastiška patirtis. Ketinu ją pratęsti“, – teigė D.Blattas.

ESPN paskelbė publikaciją, kurioje kritiškai vertinamas LeBrono bendravimas su treneriu: esą krepšininkas kartais nusprendžia, kada reikia minutės pertraukėlės, kokie turėtų būti keitimai, kartais apeliuoja į trenerio sprendimus, kuriuos net žaidėjų akivaizdoje D.Blattui tenka keisti.

„Kartais žmonės daro skubotas išvadas vertindami mūsų su LeBronu santykius rungtynių metu. Juk jie nemato kasdienio mūsų darbo ir kaip tas mūsų ryšys klijuojasi kur kas ilgesnį laiką“, – sakė D.Blattas.

56 metų strategas neslėpė, kad jam teko pritaikyti savo darbo metodiką prie darbo su LeBronu, bet nemato nieko blogo, kad „Cavaliers“ lyderis kartais taria lemiamą žodį.

„Jis – neįtikėtinas krepšininkas. Jis geriausias NBA. Mes kalbame apie nugalėtoją, čempioną. Manau svarbu, kad jis jaučiasi būdamas komandos dalis. Juk jis niekada asmeninių tikslų nepastato priešakyje komandos siekių. Jei LeBronas jaučia, kad turi ką pasakyti ir tai gali turėti teigiamos įtakos komandai, tai nėra blogai“, – tikino D.Blattas.

Pirmasis D.Blatto sezonas NBA buvo sudėtingas. Europoje didžiulį autoritetą turintį trenerį visą laiką lydėjo NBA kritikai, kurie linčiavo amerikietį už kiekvieną menkiausią klaidą.

„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas ir Davidas Blattas
„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas ir Davidas Blattas

Tačiau D.Blattas dabar tik šypsosi ir sako, kad 2014–2015 metų sezonas ir darbas su LeBronu buvo beprotiškai įdomi patirtis.

„Galiu jus patikinti: su LeBronu patyrėme daug smagių akimirkų. Tai buvo ne tik iššūkis. Turėjau galimybę dirbti su ypatingu žaidėju. Tai nėra smulkmena, – teigė D.Blattas, vėliau apibendrinęs ir visą debiutinį sezoną. – Man tai buvo nauja. Mokymosi kelias buvo labai sunkus, mums buvo keliami didžiuliai lūkesčiai, bet manau, kad mes juos pateisinome. Sakyčiau, kad galbūt net viršijome.“ 

Palaiko trenerį

Po finalo serijos „Cavaliers“ direktorius Davidas Griffinas teigė esąs patenkintas D.Blatto darbu. Be to, vadovas pabandė numalšinti aistras dėl LeBrono ir trenerio santykių.

„LeBronas sakė, kad, jo manymu, D.Blattas atliko gerą darbą“, – teigė D.Griffinas.

D.Griffinas piktinosi spekuliacijomis JAV žiniasklaidoje, kad D.Blattas gali būti atleistas.

„Aš tik džiaugiuosi, kad Davidas puikiai susitvarkė su žiniasklaidos spaudimu ir buvo atsparus kritikai, – pridūrė „Cavaliers“ direktorius. – Sezono metu apie mūsų komandą pasirodė daug nesuprantamų straipsnių, tačiau tenka su tuo susitaikyti. Tik nežinau, dėl ko tokioje situacijoje tiek pasiekusius „Cavaliers“ dar galima kritikuoti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas