Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 17

Didelė klaida: 5 blogiausios šios vasaros NBA sutartys

NBA 24 milijardų vertės sutartis su televizijos kompanijomis kaip reikiant padidino lygos algų kepurę kitam sezonui. Tai lėmė, kad šią vasarą buvo pasirašyta ne viena milžiniška sutartis, tačiau gerai pagalvojus tokių didelių pinigų nusipelnė toli gražu ne visi. Pateikiame jums blogiausių sutarčių penketuką.
Bismackas Biyombo
Bismackas Biyombo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

5. Bismackas Biyombo (72 mln., 4 metai)

AFP/„Scanpix“ nuotr./Bismackas Biyombo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Bismackas Biyombo

Buvęs Jono Valančiūno komandos draugas per kelias rungtynes atkrintamosiose varžybose užsidirbo sau dešimtis milijonų dolerių. Rytų konferencijos finale su „Cavaliers“ jis atkovojo 40 kamuolių ir atliko 7 blokus. To užteko, kad jis įtikintų likusių komandų vadovus, kad yra labai atletiškas, puikiai atkovojantis kamuolius bei nuostabiai besiginantis krepšininkas.

Prieš atvykdamas į Torontą B.Biyombo rungtyniavo Šarlotėje, kur į aikštę kildavo nuo suolo, keisdamas Alą Jeffersoną. Ten jis vidutiniškai rinkdavo po 5 taškus ir atkovodavo po 7 kamuolius. Praėjusį sezoną jis uždirbo vos 3 mln. JAV dolerių, tačiau „Magic“ nepasikuklino ir pasiūlė „centrui“ net 72 mln. JAV dolerių.

Šis sprendimas kelia daug abejonių, nes ekipa mainų būdu gavo Serge'ą Ibaką, o savo sudėtyje taip pat turi Nikola Vucevičių ir Aaroną Gordoną. Orlando veiksmai, kol kas, visiškai neaiškūs, tačiau galbūt didysis planas pasimatys įsibėgėjus sezonui.

4. Chandleris Parsonsas (95 mln., 4 metai)

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Chandleris Parsonsas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Chandleris Parsonsas

Buvęs „Dallas Mavericks“ puolėjas, ko gero, yra labiausiai pervertintas NBA krepšininkas. Per dvejus metus Dalase puolėjas taip ir neparodė nieko ypatingo, o žaidėją nuolat kamavo traumos. Jeigu jis žaidė, tai vidutiniškai rinkdavo po 15 taškų ir atkovodavo 5 kamuolius.

27-erių krepšininkui jau du sykius operavo dešinįjį kelį, o kovo mėnesį jis ir vėl gulėsi ant operacinio stalo. Tai lėmė, kad jis negalėjo žaisti atkrintamosiose varžybose.

Nepaisant to, C.Parsonsas reikalavo maksimalios sutarties, tačiau Markas Cubanas nepasidavė žaidėjo užgaidoms ir leido jam palikti komandą. „Grizzlies“ kartu su šiuo puolėju savo sudėtyje gal ir pateks į atkrintamąsias, tačiau savo pasirodymą jose turėtų baigti jau pirmame etape.

3. Mike'as Conley (153 mln., 5 metai)

„Scanpix“/AP nuotr./Mike'as Conley
„Scanpix“/AP nuotr./Mike'as Conley

Antras iš eilės kontraktas iš Memfio ekipos, tačiau šis tapo rekordiniu. M.Conley pasirašė didžiausią sutartį NBA istorijoje. Tik Kobe Bryantas ir Michaelas Jordanas savo karjerose yra uždirbę daugiau nei 30 mln. JAV dolerių per sezoną.

28-erių įžaidėjas niekada nežaidė Visų žvaigždžių rungtynėse, o vakaruose dažniausiai lieka Stepheno Curry, Russello Westbrooko, Chriso Paulo ir Damiano Lillardo šešėlyje.

Praėjusį sezoną M.Conley vidutiniškai rinko po 15 taškų ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus per rungtynes. „Grizlius“ visą sezoną kamavo traumos, todėl jie reguliariajame sezone iškovojo vos 42 pergales, o atkrintamosiose krito prieš „Spurs“.

Vienintelė šviesa tunelio gale yra tai, kad po penkerių metų ši sutartis gali atrodyti visai neblogai. Algų kepurės šuolis dar nesibaigė. C.Paulas taip pat prieš ketverius metus pasirašė 107 mln. JAV dolerių sutartį, kuri tais laikais atrodė milžiniška, o dabar atrodo juokingai.

2. Harrisonas Barnesas (94 mln., 4 metai)

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Harrisonas Barnesas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Harrisonas Barnesas

Buvęs „Warriors“ žaidėjas gali prisijungti prie tokių krepšininkų kaip Jasonas Caffey ir Andrew Bynumas. Tai krepšininkai, kurie savo ekipose nebuvo svarbiausi žaidėjai, tačiau jiems buvo pasiūlyti milžiniški kontraktai už tai, kad jie išgelbėtų klubą, kuris daugiau laisvųjų agentų turguje neturi kito varianto.

Pastaruosius kelis metus M.Cubanas bando Dalasą paversti stipria ekipa, tačiau jam vis nepavyksta. Jis bandė prisivilioti Dwightą Howardą, LaMarcusą Aldridge'ą bei Marcą Gasolį, tačiau vėliau sutartis turėjo siūlyti tokiems žaidėjams kaip Deronas Williamsas ar Wesley Matthewsas.

„Mavs“ iškeitė C.Parsonsą į H.Barnesą, nes abu jie būtų gavę tuos pačius pinigus. Žinoma, yra tikimybė, kad šis ėjimas pasiteisins, tačiau labiau tikėtina, kad tai baigsis panašiai kaip Erico Dampiero ar Rajono Rondo atvejais.

1. Timofejus Mozgovas (64 mln., 4 metai)

„Scanpix“/AP nuotr./Timofejus Mozgovas
„Scanpix“/AP nuotr./Timofejus Mozgovas

„Lakers“ praėjusį sezoną atsisveikino su savo klubo legenda, tačiau jiems pavyko pasirašyti sutartį su „centru“, kuris praėjusį sezoną tapo lygos čempionu. Skamba gerai, tačiau tikroji situacija yra kur kas liūdnesnė.

T.Mozgovas šių metų NBA finale rungtyniavo 25 minutes ir iš viso pelnė 7 taškus bei atkovojo aštuonis kamuolius. Už tai rusas gaus 4 mln. per metus daugiau nei lygos MVP S.Curry.

2014–2015 m. sezone jis žaisdamas Klivlande vidutiniškai rinko po 11 taškų ir rinkdavo po 7 kamuolius. Tų metų finale jis sužaidė rungtynes, kuriose pelnė 26 taškus ir atkovojo 10 kamuolių, tačiau tą dvikovą „Cavs“ pralaimėjo 21 taško skirtumu.

Šioje NBA eroje, kurioje daugelis žaidžia mažu penketu, „Lakers“ įsipareigojo itin aukštam bei lėtam žaidėjui. Los Andželas akivaizdžiai prašovė. Vienintelis žmogus, kuris galėtų išgelbėti šią ekipą, tai R.Westbrookas, tačiau vargu ar jis kada nors atkeliaus į Kaliforniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento