Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 07

Dienos Niujorke suskaičiuotos? Mindaugui Kuzminskui ieškoma nauja komanda

Mindaugo Kuzminsko dienos Niujorke, atrodo, suskaičiuotos. ESPN praneša, kad „New York Knicks“ klubas ieško, kam reikalingas 28-erių Lietuvos krepšininkas.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tik žinią paskelbęs Niujorke dirbantis ESPN žurnalistas Ianas Begley neįsivaizduoja, kokia yra 206 cm ūgio puolėjo vertė NBA rinkoje.

Kai pernai M.Kuzminskas ruošėsi padėti parašą po „Knicks“ sutartimi, žaidėju dar domėjosi „Los Angeles Lakers“, „Atlanta Hawks“ ir „Cleveland Cavaliers“ klubai.

Tikėjausi geresnio sezono, ypač po puikios vasaros Europos čempionate. Jaučiau, kad ten pasirodžiau geriau nei kai kurie kiti NBA vaikinai.

„Bleacher Report“ sufleruoja, kad M.Kuzminskas praverstų Los Andželo komandai, tačiau realios informacijos, kad vienas Lietuvos rinktinės lyderių galėtų dominti „Lakers“, nėra.

M.Kuzminsko ir „Knicks“ skyryboms dabar – tinkamas metas. Į rikiuotę ketina sugrįžti vidurio puolėjas Joakimas Noah, o kadangi legendinis NBA klubas sudėtyje turi 15 žaidėjų, centrui turės kažkaip atlaisvinti vieta.

Jeigu pavyktų M.Kuzminską iškeisti į naujokų biržos šaukimą ar teises į kažkurį Europos žaidėją, J.Noah problema būtų nesunkiai išspręsta.

Potencialių naujų M.Kuzminsko karjeros stotelių radare gali būti komandos, kurioms reikia puolimo kibirkšties nuo atsarginių suolo.

Šį sezoną dar nė vienų rungtynių nesužaidęs lietuvis 2016–2017 m. per 15 minučių rinko vidutiniškai 6,3 taško ir 1,9 atkovoto kamuolio.

Tiesa, NBA labiausiai nerimaujama dėl jo gynybos. Remiantis NBA statistika, M.Kuzminsko dengiami priešininkai atakavo krepšį 7,5 proc. taikliau nei įprastai.

„Tai nuvilia, – apie savo statusą sezono pradžioje kalbėjo M.Kuzminskas. – Praėjusį sezoną aš patyriau pakilimų ir nuopuolių, bet maniau, kad gerai atlikau savo darbą. Tikėjausi geresnio sezono, ypač po puikios vasaros Europos čempionate. Jaučiau, kad ten pasirodžiau geriau nei kai kurie kiti NBA vaikinai. O tada atvykau čia, bet manęs aikštėje nereikia. Manęs nėra – nei rotacijoje, nei sudėtyje.“

VIDEO: „Ginčas“: „Žalgiris“ (ne)privalo išleisti žaidėjus į rinktinę, M.Kuzminsko kryptis į Europą ir „Lietuvos ryto“ klaidos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito