Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 25

Dietologas, laiko mašina ir veganiška vakcina: ko Kalėdoms užsiprašė NBA klubai?

NBA lyga Kalėdas pasitinka nustekenta koronaviruso ir skaičiuodama jau triženklius COVID-19 skaičius, bet magiškuoju metų laikotarpiu išsipildyti gali net ir slapčiausi troškimai. Ko per šias Kalėdas tikisi sulaukti 30 stipriausios pasaulio lygos komandų?
Temos: 1 NBA

Rytų konferencija

„Brooklyn Nets“ (21-9): veganiškos vakcinos Kyrie Irvingui.

Kyrie Irvingas jau ruošėsi sugrįžti, kai užsikrėtė COVID-19 ir dar kuriam laikui iškrito iš rikiuotės. Visgi net ir pasveikęs įžaidėjas galės žaisti tik išvykos rungtynėse, nes vis dar nėra pasiskiepijęs. Vienas „Nets“ lyderių yra minėjęs, kad skiepytųsi augalinės kilmės vakcina, tad Bruklino klubo sirgaliams telieka laukti, kol tokia bus sukurta.

„Scanpix“ nuotr./Kyrie Irvingas
„Scanpix“ nuotr./Kyrie Irvingas

„Chicago Bulls“ (19-10): veiksmingo dezinfekcinio skysčio.

„Buliai“ jau vadavosi iš koronaviruso gniaužtų, kai per Kūčias juos pasiekė dar viena bloga žinia – COVID-19 užsikrėtė ir vyriausiasis ekipos treneris Billy Donovanas. Prieš tai koronavirusu persirgo ir net 10 komandos žaidėjų. Telieka viltis, kad bene labiausiai COVID-19 iškamuotos NBA komandos tai neišmuš iš vėžių, nes „Bulls“ iki tol žaidė geriausią sezoną per beveik dešimtmetį.

„Milwaukee Bucks“ (21-13): sveikos Brooko Lopezo nugaros.

NBA čempionai demonstruoja neblogą žaidimą, bet Milvokyje nerimo netrūksta. Pagrindiniam centrui Brookui Lopezui atlikta nugaros operacija, kuri ji išvedė iš rikiuotės galimai net visam likusiam sezonui. O be šio žaidėjo kenčia tiek „Bucks“ puolimas, kurį B.Lopezas gali išplėsti tritaškiais, tiek gynyba, kurioje 213 cm bokštas atlieka lanko sergėtojo vaidmenį. Dabar tik dar didesnė našta krinta ant Giannio Antetokounmpo pečių.

„Miami Heat“ (20-13): sveikų lyderių prieš atkrintamąsias.

Prieš sezoną daugelio reikšti nuogąstavimai dėl Majamio žaidėjų traumingumo pasitvirtino. Jimmy Butleris nerungtyniauja dėl uodegikaulio traumos, Bamui Adebayo atlikta dešinio nykščio operacija, ne geležinis ir Kyle'o Lowry kūnas, o Tyleris Herro kelerias rungtynes praleido dėl pėdos skausmų. Bet iki svarbiausių sezono kovų – dar beveik keturi mėnesiai, tad „Heat“ ekipa vilsis, jog tiek laiko užteks išsilaižyti visoms žaizdoms.

„Scanpix“ nuotr./Jimmy Butleris
„Scanpix“ nuotr./Jimmy Butleris

„Cleveland Cavaliers“ (19-13): kantrybės.

Klivlando komanda netikėtai pradėjo sezoną ir taikosi sugrįžti į atkrintamąsias pirmąsyk nuo tada, kai ekipą paliko LeBronas Jamesas. Vis dėlto skubėti „kavalieriams“ nėra kur – puikus Dariuso Garlando, Evano Mobley, Lauri Markkaneno ir Jarretto Alleno branduolys dar gali kilstelėti savo žaidimo lygį, tad būtų ypač neprotinga jau dabar imti taikytis į aukščiausius tikslus ir atlikti nepamatuotus sprendimus išmainant kažkurį iš šių žaidėjų.

„Washington Wizards“ (17-15): snaiperių.

„Burtininkai“ šį sezoną atrodo solidžiai, bet niekaip neprisijaukina tritaškio linijos. Pagal pataikomus tritaškius (vid. po 10) jie yra ryškiai paskutiniai lygoje, o ir pagal taiklumą (32,7 proc.) Vašingtono krepšininkai – tarp paskutinių. Norėdami išsilaikyti kovoje dėl atkrintamųjų, sostinės žaidėjai privalo pagerinti savo pataikymą iš tolimojo nuotolio.

„Philadelphia 76ers“ (16-16): Damiano Lillardo arba kitos žvaigždės Beno Simmonso mainuose.

Joelio Embiido laikrodis tiksi, o „Sixers“ vadovui Darylui Morey niekaip nepavyksta iškeisti Beno Simmonso. Filadelfija laukia mainų pasiūlymo, kuriame jie gautų kitą žvaigždę, pavyzdžiui, Damianą Lillardą, tačiau bent jau kol kas į „76ers“ pašto dėžutę atkeliaujantys pasiūlymai D.Morey netenkina.

„Boston Celtics“ (16-16): taiklumo Jaysonui Tatumui.

„Celtics“ lyderis šį sezoną yra išmetęs (688) ir prametęs (400) daugiausiai metimų visoje lygoje. Tuo atveju, jei vos 41,9 proc. tikslumu atakuojantis krepšininkas ir toliau šaudys taip netiksliai, jis taps vos trečiuoju dabar NBA žaidžiančiu žaidėju po Jameso Hardeno ir Russello Westbrooko, per sezoną prametusiu bent tūkstantį metimų.

„Scanpix“/AP nuotr./Jaysonas Tatumas
„Scanpix“/AP nuotr./Jaysonas Tatumas

„Charlotte Hornets“ (17-17): sėkmės pratęsimuose.

„Širšės“ kabinasi į atkrintamąsias Rytuose, bet tą padaryti būtų žymiai lengviau, jei Šarlotės ekipai labiau sektųsi per papildomą rungtynių laiką. Jau keturis kartus pratęsimus žaidę „Hornets“ visus juos pralaimėjo, kai jokia kita NBA komanda šį sezoną nėra pralaimėjusi pratęsimų daugiau nei du sykius.

„Atlanta Hawks“ (15-16): laiko mašinos.

„Vanagai“ turbūt su nostalgija prisimena praėjusį sezoną, kai iššoko aukščiau bambos ir tik antrą kartą per daugiau nei pusę amžiaus pateko į Rytų konferencijos finalą. Bet dabartinė realybė – kur kas niūresnė. „Hawks“ vėl sugrįžo į konferencijos vidutiniokų pozicijas, varžovai ėmė pagarbiau vertinti praėjusio sezono išsišokėlius, o Trae Youngas kalba apie tai, kaip neranda motyvacijos rungtyniauti reguliariajame sezone. Atlantos ekipai būtų neprošal sugrįžti bent pusmečiu atgal.

„Toronto Raptors“ (14-15): gauti kažką už Goraną Dragičių.

„Raptors“ laikosi netoli komandų, esančių atkrintamųjų pozicijose, bet jiems nepakenktų papildymas, ypač kalbant apie puolimą. Ilgarankių puolėjų kupinoje komandoje kartais trūksta kūrybos ir improvizacijos puolant, tad mainais už nerungtyniaujantį G.Dragičių jiems nepakenktų tuo užsiimti galintis gynėjas.

„Scanpix“ nuotr./Goranas Dragičius
„Scanpix“ nuotr./Goranas Dragičius

„New York Knicks“ (14-18): naujo savininko.

„Knicks“ savininkas Jamesas Dolanas šiuo metu yra perleidęs komandos formavimo pareigas Leonui Rose'ui, bet skandalingojo Niujorko boso šmėkla vis dar skraido virš „Madison Square Garden“ arenos. Kol J.Dolanas toliau valdys vertingiausią pasaulio klubą, jokia pirmo ryškumo žvaigždė veikiausiai nesirinks Niujorko vietoje kitų, stabilesnių organizacijų.

„Indiana Pacers“ (14-19): sirgalių arenoje.

Indiana vadina save krepšinio valstija, bet sirgalių skaičiumi šį sezoną „Pacers“ nusileidžia net 28 kitoms NBA komandoms. „Gainbridge Fieldhouse“ arenoje rungtynes šį sezoną stebi vid. 13 458 sirgaliai ir tai yra daugiau tik už paskutinėje vietoje esančius „Detroit Pistons“ (13 280). Kalbama, kad būtent tuščios vietos tribūnose ir paskatino „Pacers“ vadovus pradėti kalbėti apie mainus ir komandos pokyčius.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas

„Orlando Magic“ (7-26): fortūnos šypsnio.

„Magic“ komanda pastarąjį dešimtmetį – lyg užburta. Arba nesėkmės naujokų biržoje, arba traumos vis užkerta kelią Orlando ekipai kilti į viršų, o ir dabar dėl traumų negali žaisti Jonathanas Isaacas ir Markelle Fultzas. Fortūnos šypsnis šiai užkeiktai organizacijai tikrai nepakenktų.

„Detroit Pistons“ (5-26): laisvės Cade'ui Cunninghamui.

„Pistons“ šį sezoną nepretenduoja į nieką, nebent metų naujoko apdovanojimą pirmajam šių metų naujokų biržos šaukimui Cade'ui Cunninghamui. 20-metis gynėjas pamažu įsivažiuoja stipriausioje pasaulio lygoje ir per pastarąjį mėnesį renka puikius skaičius (vid. 18,7 taško, 5,8 atkovoto kamuolio, 5,8 rezultatyvaus perdavimo), pamažu įsiterpdamas į geriausio naujoko lenktynes greta Evano Mobley iš „Cavaliers“ ir Scottie Barneso iš „Raptors“.

„Scanpix“ nuotr./Cade'as Cunninghamas
„Scanpix“ nuotr./Cade'as Cunninghamas

Vakarų konferencija

„Phoenix Suns“ (26-5): sveikatos Chrisui Paului.

„Saulėms“ netrūksta nieko – sustiprinę dar ir atsarginio vidurio puolėjo poziciją, jie yra pasiruošę žengti tą papildomą žingsnelį, kurio jiems pritrūko pernai, kai Finiksas krito NBA finale prieš „Bucks“. Bet nerimo prieš atkrintamąsias ekipos gerbėjų tarpe trūkti neturėtų, prisiminus Chriso Paulo traumų istoriją lemiamu sezono metu. Tiek atstovaudamas „Clippers“, tiek „Rockets“, tiek ir pernai jau su „Suns“ apranga veteranas neišvengė traumų atkrintamųjų serijose, o bet koks CP3 sužeidimas gali tapti esminiu kirčiu „Suns“ viltims šį sezoną.

„Golden State Warriors“ (26-6): tokio Klay Thompsono, koks jis buvo prieš traumas.

„Warriors“ vėl dominuoja ir triuškina varžovus, o netrukus turėtų sulaukti ir Klay Thompsono, kuris sugrįš po dvejų su puse metų, praleistų be krepšinio. Jei tik kelio raiščių ir Achilo sausgyslės traumas iškentęs snaiperis bus bent panašus į tą, koks jis buvo anksčiau, „kariai“ gali pretenduoti į ketvirtą NBA titulą per septynerius metus.

„Scanpix“ nuotr./Klay Thompsonas
„Scanpix“ nuotr./Klay Thompsonas

„Utah Jazz“ (22-9): atkrintamųjų žiemą.

„Džiazmenai“ vėl džiazuoja reguliariajame sezone, pagal taškų santykį net lenkdami „Suns“ ir tik 0,1 taško nusileisdami „Warriors“, tačiau atkrintamosiose pavasarį Jutos ekipos vėl gali laukti problemos dėl nepaslankios Rudy Gobert'o gynybos ir varžovų žemų penketų. O jei tik atkrintamosios vyktų žiemą, kai viskas Solt Leik Sityje it sviestu patepta...

„Memphis Grizzlies“ (19-14): čiužinių po krepšiais.

„Grizliai“ šį sezoną puikiai rungtyniavo net ir be Ja Moranto, tačiau norėdami taikyti į aukščiausius tikslus, jie privalo tikėtis, jog ryškiausia komandos žvaigždė sugebės išvengti sunkių traumų. Stebint po aikštę skraidantį ir dažnai ant parketo iš aukštai krentantį J.Morantą kyla prisiminimai apie jauną Derricką Rose'ą, tačiau norėtųsi tikėti, jog „grizlio“, šį sezoną jau išsigydžiusio kelio traumą, neištiks jaunojo „buliaus“ likimas ir J.Morantas išvengs chroniškų kelių problemų.

„Scanpix“ nuotr./Ja Morantas prieš Anthony Davisą
„Scanpix“ nuotr./Ja Morantas prieš Anthony Davisą

„Los Angeles Clippers“ (17-15): sveiko Kawhi atkrintamosiose.

„Clippers“, ko gero, viršija kai kurių sirgalių lūkesčius, bet visi supranta, jog atkrintamosiose toli jie gali žengti tik vedami Kawhi Leonardo. Jo komandos draugas Marcusas Morrisas jau prieš mėnesį pareiškė, kad praėjusiame sezone kelio raiščių traumą patyręs Kawhi galėtų grįžti nors ir dabar, bet „Clippers“ savo žvaigždei leis ant parketo žengti tik tada, kai bus 100 proc. įsitikinę jo sveikumu.

„Los Angeles Lakers“ (16-17): burbulinės plėvelės Anthony Davisui.

„Lakers“ žvaigždė vis neišvengia traumų, o prieš savaitę jis vėl iškrito iš rikiuotės bent mėnesiui dėl kelio traumos. Praėjusį sezoną praleidęs 36 rungtynes, dabar „Lakers“ aukštaūgis ir vėl paliko LeBroną Jamesą vieną tempti daug problemų turinčią ekipą.

„Scanpix“ nuotr./Anthony Davisas
„Scanpix“ nuotr./Anthony Davisas

„Dallas Mavericks“ (15-16): išlaikyti Luką Dončičių JAV ribose.

Kol Luka lieka JAV, tol „Mavs“ neturi problemų, bet vos tik slovėnas pakelia sparnus į Europą, problemos prasideda. Prieš 2020-2021 m. sezoną grįžęs su priaugtais kilogramais, L.Dončičius vėl atsipalaidavo po Tokijo olimpinių žaidynių ir į Dalasą parvyko sverdamas kone 120 kg. Panašu, kad vienintelis būdas, kaip „Mavericks“ galėtų išlaikyti savo žvaigždę geros formos, būtų Lukos neišleidimas namo ir išlaikymas Jungtinėse Valstijose.

„Denver Nuggets“ (15-16): pagalbos Nikolai Jokičiui.

Nesvarbu, ar tai bus po traumos sveikstantis Jamalas Murray, ar kažkas mainų arba laisvųjų agentų rinkoje – N.Jokičiui verkiant reikia pagalbos. Serbas ant savo kupros laiko visą Denverio ekipą, kuri išlieka kovoje dėl atkrintamųjų, bet dar geresnius skaičius nei savo MVP sezone demonstruojantis lyderis ne geležinis ir kada nors pavargs.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nikola Jokičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nikola Jokičius

„Minnesota Timberwolves“ (15-17): konflikto tarp Karlo-Anthony Townso ir D'Angelo Russello.

Karlas-Anthony Townsas buvo pagrindinė priežastis, kodėl Minesota ryžosi D'Angelo Russello mainams prieš kelerius metus. Du pirmieji 2015 m. naujokų biržos šaukimai yra geri bičiuliai, bet „Timberwolves“, norėdami pasibelsti į elito duris, privalo ieškoti sprendimų, kaip išardyti šį duetą ir išmainyti D.Russellą, tempiantį ekipą link dugno gynyboje, o kartais ir puolime.

„San Antonio Spurs“ (13-18): raminamųjų Greggui Popovichiui.

Penkiskart NBA čempionas mėgaujasi treniruodamas jauną ir ambicingą komandą, pamažu lipančią aukštyn Vakarų konferencijoje, bet viena jam turėtų neduoti ramybės – tai komandos žaidimas lemiamomis rungtynių akimirkomis. Iš 9 mačų, kurie baigėsi 5 ir mažesniu taškų skirtumu, „Spurs“ šį sezoną laimėjo tik du, tad pagerinę žaidimą rungtynių pabaigose San Antonijaus krepšininkai galėtų šauti dar aukščiau.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Greggas Popovichius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Greggas Popovichius

„Portland Trail Blazers“ (13-19): sėkmingesnio žaidimo išvykose.

Neramius laikus išgyvenančiai Portlando ekipai galima linkėti daug ko, bet paprasčiausia būtų palinkėti sėkmingesnio žaidimo svečiose aikštelėse. Iš 14 rungtynių išvykose „Blazers“ šį sezoną laimėjo vos dvejas – prasčiau svečiuose žaidžia tik absoliutūs NBA autsaideriai „Pistons“.

„Sacramento Kings“ (13-20): atkrintamųjų.

„Karaliai“ atkrintamosiose nežaidė jau 15 metų, o nepatekę į jas ir šiemet, pagerintų antirekordą, kurį šiuo metu laiko kartu su „Clippers“ klubu. Norėdami to išvengti Kalifornijos sostinės krepšininkai turės pasistengti, nes šiuo metu „Kings“ Vakaruose žengia tik dvylikti.

„New Orleans Pelicans“ (12-21): dietologo ir mitybos plano Zionui Williamsonui, kurio jis laikytųsi.

Bėga jau trečias Ziono Williamsono sezonas NBA lygoje, bet jo sužaistų rungtynių skaičius (85) vis labiau atsilieka nuo susitikimų, kuriuos jis praleido (93), kiekio. Traumų šleifo neatsikratanti „Pelicans“ viltis, anot pranešimų, dar ir priaugo svorio, o tai tikrai nepadės galimai tarp sunkiausių žaidėjų NBA istorijoje jau įsiterpusiam puolėjui.

„Scanpix“ nuotr./Zionas Williamsonas
„Scanpix“ nuotr./Zionas Williamsonas

„Oklahoma City Thunder“ (11-20): sėkmės naujokų biržos loterijoje.

Beveik viską, ką galėjo, iškeitę „Thunder“ per artimiausius penkerius metus naujokų biržose rinksis net 36 kartus. Tad šiai komandai ir telieka palinkėti sėkmės naujokų biržos loterijose ir sėkmingų pasirinkimų jose.

„Houston Rockets“ (10-23): vaisingų mainų.

Prieš kelias savaites septynių pergalių iš eilės serija pasidžiaugusios „raketos“ į nieką šį sezoną nepretenduoja, tačiau tokia sėkminga atkarpa leido jiems pakelti savo mainomų žaidėjų – Christiano Woodo ir Erico Gordono – vertę. Nenustebkite, jei šie bet kuriai komandai pagelbėti galintys krepšininkai ras naujus namus iki mainų lango užsidarymo, o „Rockets“ už tai atsirieks naujokų biržos šaukimų ir talentingų jaunuolių grąžą.

VIDEO: PIKENROLAS: (ne)pralenkiamas S.Curry, D.Sabonio mainai ir ko Kalėdoms užsiprašys NBA klubai?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas