Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Domantas Sabonis aptarė „Kings“ perspektyvas ir Lietuvos rinktinės griūtį Puerto Rike

Domantas Sabonis su „Sacramento Kings“ pradeda ketvirtą sezoną. Komandos lyderis tradiciškai dalyvavo žiniasklaidai skirtoje dienoje, kurioje gana plačiai aptarė tiek ekipos, tiek asmeninius reikalus.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

Vidurio puolėjas neslėpė, kad vasara buvo nelengva, nes Lietuvos rinktinė nesugebėjo patekti į olimpines žaidynes, apmaudžiai suklupusi atrankos finale Puerto Rike.

„Vis dar tikrai sunku. Puerto Rikas yra gera komanda ir žaidė namuose, bet apmaudu. Aišku, krepšinis toks dalykas – čia ne tik pergalės, bet ir pralaimėjimai. Iš kitos pusės, šioje situacijoje galima įžvelgti vieną pliusą – turėjau daugiau laiko pailsėti, išsigydyti traumas ir būsiu maksimaliai pasiruošęs naujam sezonui. Noriu, kad kiekvienose rungtynėse būtume maksimaliai susikaupę ir kovotume dėl kiekvienos pergalės. Praėjusį sezoną neretai nugalėdavome stipresnes ekipa, bet pralaimėdavome formaliai silpnesnėms. Privalome tai pakeisti ir rimtai žiūrėti į kiekvienas rungtynes. Tik tokiu būdu galime kovoti dėl vietos atkrintamosiose“, – kalbėjo D.Sabonis.

Šį sezoną „Kings“ sirgalių lūkesčiai stipriai išaugo, nes į Kaliforniją buvo persiviliotas DeMaras DeRozanas.

„Jis yra labai efektyvus. Jaučiu, kad mes visi daug ko išmoksime vien būdami šalia jo, nes jis labai atviras tiek aikštėje, tiek šalia jos. Esame puolimo komanda, o jis taškus gali pelnyti bet kuriame lygyje. Neabejoju, kad lengvai prisitaikys“, – svarstė „Kings“ žvaigždė iš Lietuvos.

Praėjusį sezoną D.Sabonis fiksavo geriausius karjeros taškų ir atkovotų kamuolių vidurkius – 19,4 taško ir 13,6 kamuolio.

Lietuvis antrą kartą per savo karjerą buvo išrinktas į trečiąjį simbolinį NBA penketą.

„Kings“ NBA sezoną pradės spalio 24 rungtynėse su „Minnesota Timberwolves“ ekipa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas