Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 31

Domantas Sabonis – istorinio Russello Westbrooko spektaklio liudininkas

„Oklahoma City Thunder“ lyderis Russellas Westbrookas praėjusios nakties rungtynėse tęsė savo įspūdingą sezono startą ir pelnė 33 taškus, atkovojo 12 kamuolių ir atliko 16 rezultatyvių perdavimų. Tai padėjo jo ekipai nugalėti „Los Angeles Lakers“ rezultatu 113:96 bei prisijungti prie legendinės grupės žaidėjų.
Russellas Westbrookas
Russellas Westbrookas / „Scanpix“ nuotr.

R.Westbrookas yra pirmasis krepšininkas nuo 1982-1983 m. sezono, kuris per pirmąsias trejas rungtynes atliko du trigubus dublius. Tai prieš daugiau nei tris dešimtmečius pavyko padaryti Magicui Johnsonui.

Apskritai „Thunder“ įžaidėjas yra ketvirtas krepšininkas, kuriam pavyko įgyvendinti šį pasiekimą. Jis prisijungė prie Jerry Lucaso, Oscaro Robertsono bei minėtojo M.Johnsono.

Per pirmąsias trejas rungtynes R.Westbrookas renka 38,6 taško, atkovoja 12,3 kamuolio ir atlieka 11,6 rezultatyvaus perdavimo. Paskutinis žaidėjas, kuris vidutiniškai rinko po trigubą dublį reguliariajame sezone yra O.Robertsonas, o tai jam pavyko padaryti dar 1961-1962 m.

„Man tiesiog patinka laimėti, – teigė R.Westbrookas. – Tai pagrindinis mano tikslas. Mano darbas yra ateiti į aikštę ir išeiti iš jos su pergale. Tai stengsiuosi padaryti kiekvienose rungtynėse.“

R.Westbrookas yra pirmasis žaidėjas per visą istoriją, kuriam pavyko per pirmas trejas rungtynes pelnyti 100 taškų, atkovoti 30 kamuolių ir atlikti 30 rezultatyvių perdavimų.

„Nerealu, kad esu minimas tarp tokių legendų, – džiaugėsi R.Westbrookas. – Kiekvienose rungtynėse įdedu visą save.“

„Thunder“ lyderis sezoną pradėjo maču su „76ers“, o vėliau rungtyniavo prieš „Suns“. R.Westbrookas Filadelfijoje pelnė 32 taškus, atkovojo 12 kamuolių ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus, o antrose rungtynėse surinko net 51 tašką, atkovojo 13 kamuolių ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

Oklahomos ekipa iškovojo 3 pergales iš trijų galimų.

„R.Westbrookas gali savo komandai padėti visais žaidimo aspektais, o tai yra labai įspūdinga. Dėl to jo skaičiai visuomet bus labai dideli, – teigė vyriausiasis treneris Billy Donovanas. – Tačiau labiausiai mane žavi jo aistra žaidimui. Jis kiekviename susitikime atiduoda visą savo širdį. Tai labai reta. Tai nerealu.“

R.Westbrookas penktadienio rungtynėse su „Suns“ metė net 44 metimus, tačiau praėjusios nakties susitikime apsiribojo 21 bandymu. Krepšininkas po mačo su Fyniksu gailėjosi, kad labiau nepasitikėjo savo komandos draugais, todėl tai buvo pagrindinė jo užduotis dvikovoje su „Lakers“.

„Šiandien tikrai sužaidžiau geriau, – pripažino R.Westbrookas. – Norėjau, kad mano komandos draugai gautų patogias progas atakuoti krepšį.“

Praėjusį sezoną R.Westbrookas atliko 18 trigubų dublių reguliariajame sezone, o tai susilygino su M.Johnsono pasiekimu 1981-1982 metais.

Tokiais tempais „Thunder“ lyderis turėtų ne tik pagerinti šį pasiekimą, tačiau ir priartėti prie absoliutaus trigubų dublių rekordo.

Jis priklauso O.Robertsonui, kuris 1961-1962 m. atliko net 41 trigubą dublį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas