Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Domantas Sabonis keičia numerį NBA – susigrąžins ikonišką 11-ąjį

„Sacramento Kings“ žvaigždė Domantas Sabonis nuo šiol NBA lygoje galės rungtyniauti su 11-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Instagram“ nuotr.

2022-aisiais į Sakramentą atvykęs lietuvis buvo priverstas atsisakyti šio numerio, kurį garsino ir jo tėtis Arvydas, nes „Kings“ klube jis buvo „išleistas į pensiją“.

Šiuo numeriu praeityje žaidė Bobas Daviesas, buvusi klubo žvaigždė, kurios marškinėliai į arenos palubes buvo iškelti 1955 metais, kai „Kings“ dar žaidė Ročesterio mieste ir vadinosi „Rochester Royals“.

Į Sakramentą atvykęs D.Sabonis buvo priverstas rinktis kitą numerį, nors beveik visą karjerą iki tol, kaip ir jo tėtis, žaidė su 11-uoju.

Domantas pasirinko 10-ąjį.

USA TODAY Sports via Reuters Connect nuotr./Domantas Sabonis
USA TODAY Sports via Reuters Connect nuotr./Domantas Sabonis

Vis dėlto jau kitą sezoną D.Sabonis galės vėl apsivilkti ikonišką 11-ąjį.

„Kings“ klubas pranešė, kad B.Davieso vaikai sutiko padaryti išimtį ir leisti D.Saboniui žaisti su 11-uoju numeriu, taip pagerbiant ir patį B.Daviesą.

„Domantui Saboniui 11-asis numeris turi ypatingą reikšmę. Jam – tai kaip tiltas, sujungiantis praeitį ir dabartį, šeimą ir tradicijų tęsimą“, – rašoma „Kings“ pranešime.

„Tai labai svarbus skaičius man, – aiškino ir pats D.Sabonis. – Istorija prasideda nuo mano tėčio. Taip pat ir aš žaidžiau su juo visą savo karjerą. Žinoma, niekas nebūtų įvykę be B.Davieso šeimos palaiminimo. Susitikau su jais, papasakojau, koks šis numeris yra svarbus man ir kaip, žaisdamas su juo, galėčiau pagerbti ir jų tėtį. Buvo labai jaudinantis susitikimas.“

28-erių lietuvis, kaip ir jo tėvas Arvydas, per karjerą įpratino Sabonio pavardę matyti greta 11-ojo numerio.

D.Sabonis du vienetus rinkosi Lietuvos jaunimo rinktinėse, su šiuo numeriu žaidė Gonzagos universitete, vėliau debiutavo ir Lietuvos vyrų rinktinėje, o galiausiai „11“ puošė ir jo „Pacers“ marškinėlius.

Vienintelis kitas kartas, kai Domas buvo priverstas išsižadėti 11-ojo numerio, buvo jo naujoko sezonas „Oklahoma City Thunder“ klube. Tuomet šis skaičius priklausė turkui Enesui Kanteriui (dab. Enesui Freedomui), tad D.Sabonis pasirinko 3-ąjį marškinėlių numerį.

„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis ir Billy Donovanas
„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis ir Billy Donovanas

11-ojo numerio lietuvis negavo ir Sakramente, nes šis yra „išleistas į pensiją“. Du sezonus teko žaistu su 10-uku ant nugaros.

1920 metais gimęs ir 1990-aisiais miręs 185 cm ūgio B.Daviesas tuometinėje „karališkųjų“ komandoje žaidė 1943–1955 m., su ja tapo NBA čempionu ir keturis sykius buvo išrinktas į „All-Star“ rungtynes.

„Instagram“ nuotr./Domantas Sabonis su „Kings“ legendos Bobo Davieso vaikais
„Instagram“ nuotr./Domantas Sabonis su „Kings“ legendos Bobo Davieso vaikais

Nuo tada, kai B.Davieso numeris buvo „išleistas į pensiją“, klubas pakeitė pavadinimą iš „Royals“ į „Kings“, o į kitą miestą kraustėsi net keturis kartus: nuo 1957 iki 1972 metų atstovavo Sinsinačiui, 1972–1975 m. – Kanzas Sičiui ir Omahai, 1975–1985 m. – tik Kanzas Sičiui, o nuo 1985 m. – Sakramentui.

Iš viso „Kings“ klubas yra į palubes pakėlęs 11 skirtingų numerių marškinėlių: 1-ąjį (Tiny Archibaldui), 2-ąjį (Mitchui Richmondui), 4-ąjį (Chrisui Webberiui), 6-ąjį (šeštajam komandos žaidėjui – sirgaliams), 11-ąjį (B.Daviesui), 12-ąjį (Maurice'ui Stokesui), 14-ąjį (Oscarui Robertsonui), 16-ąjį (Predragui Stojakovičiui), 21-ąjį (Vlade Divacui), 27-ąjį (Jackui Twymanui) ir 44-ąjį (Samui Lacey).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius