Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 16

Domantas Sabonis sulaukė slapto „Raptors“ pažado?

Juokai juokais, bet galimybė išvysti du lietuvius NBA klube tik didėja. Vis garsiau kalbama, kad „Toronto Raptors“ gretose prie Jono Valančiūno prisijungs ir puolėjas Domantas Sabonis. JAV žiniasklaida praneša, kad 20-metis puolėjas greičiausiai sulaukė kanadiečių pažado.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Twitter“ nuotr.

„Keli žmonės mane informavo, kad tai „Raptors“ galėjo duoti Saboniui pažadą. Štai kodėl jis daugiau nebedalyvaus peržiūrose“, – pranešė „Basketball Insiders“ žurnalistas Steve'as Kyleris.

D.Sabonis iš viso dalyvavo keturių NBA klubų peržiūrose – „Raptors“, „Phoenix Suns“, „Boston Celtics“ ir „Utah Jazz“.

Torontas buvo antroji Domanto stotelė prieš NBA naujokų biržą. Pasirodęs „Jazz“ treneriams 211 cm ūgio puolėjas pranešė, kad peržiūros baigtos.

„Raptors“ priklauso 9-asis šaukimas. Dar prieš visas peržiūras JAV buvo pasirodžiusi informacija, kad D.Sabonis gali turėti kažkurio NBA klubo garantijas, jog bus pakviestas. Esą dėl to jis netikėtai praleido NBA naujokų peržiūrą Čikagoje ir peržiūroms pasirinko tik keturis klubus, nors jam prognozuojamas 7-20 šaukimas. Kitaip tariant – visiška nežinomybė.

„Klausiau Toronto dėl Sabonio. Pamatysime, kaip bus – jau greitai viską sužinosime. Kol kas žinau tiek pat, kiek ir jūs“, – trečiadienio vakarą Utenoje kalbėdamas apie D.Sabonį šypsojosi J.Valančiūnas.

„Raptors“ šaukimas užtektinai aukštas, kad klubas būtų galėjęs suteikti D.Saboniui pagrįstas garantijas.

Beje, dar savaitgalį ESPN šaltiniai pranešė, kad D.Sabonis yra vienas iš trijų realiausių naujokų, kuriuos pasirinks Torontas.

D.Sabonis: „Žinau, kad Lietuvoje visi trokšta, jog žaistume Toronte su Valančiūnu“

„Raptors“ klube Domantas kartais sudarytų aukštaūgių porą su Jonu Valančiūnu. Pastarajam rungtyniaujant Toronte nuo 2012-ųjų, „Raptors“ taip dar ir neturėjo stabilaus patikimo pagalbininko lietuviui.

„Žinau, jog Lietuvoje visi tik ir trokšta, kad tik žaistume kartu, – po peržiūros Toronte šypsojosi D.Sabonis. – Bet tai priklauso ne nuo manęs. O kiek priklauso, darysiu viską, kad parodyčiau save treneriams“.

„Ieškome žaidėjo, kuris galėtų rungtyniauti su Valančiūnu. O Domantas yra labai geras komandinis žaidėjas, – D.Sabonį gyrė „Raptors“ generalinio direktoriaus asistentas Danas Tolzmanas. – Su juo kiti tampa geresni. Jo tobulėjantis metimas iš vidutinio nuotolio, atkovoti kamuoliai, užtvaros, energija... Ar tai būtų Valančiūnas, ar bet kuris kitas aikštėje, Sabonis yra toks, kuris atitinkamose situacijose gali kitų žaidimą pakelti į kitą lygį.“

NBA naujokų birža vyks birželio 23-ąją.

VIDEO: D.Sabonio interviu po „Raptors“ peržiūros

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas