Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 18

Domanto Sabonio akivaizdoje – su fanfaromis užsibaigęs puertokietiškas vakarėlis

„Jis patarė man būti savimi, būti Jose. Tą ir darysiu“, – į 15min klausimą, ką prieš išvykstant į NBA „All-Star“ renginį jam patarė Jonas Valančiūnas, penktadienį atsakė Jose Alvarado. Tačiau puertorikietiško kraujo 183 cm ūgio vyrukas kalbėjo per kukliai. „Vivint“ arenoje jis užkūrė tokį vakarėlį, kad už galvos teko griebtis ir iš geriausių vietų jį stebėjusiam Domantui Saboniui.

Solt Leik Sičio arena triukšmingai sugriaudėjo, kai per „Kylančių žvaigždžių“ komandų pristatymą arenos kube pasirodė „Utah Jazz“ atstovaujančio lygos naujoko Walkerio Kesslerio ir buvusios „džiazmenų“ žvaigždės Derono Williamso, kuris treniravo vieną iš ekipų, veidai.

„Vivint“ arenoje susirinkę sirgaliai iš pradžių vangiai pildė savo vietas ir mieliau rinkosi vieną iš 36 užkandinių arenos koridoriuose arba milžinišką „All-Star“ suvenyrų parduotuvę.

Bet jie garsiai reagavo į savo dievuko W.Kesslerio veiksmus – sproginėjo po jo sėkmingo bloko ar taškų bei aidėjo iš pykčio po to, kai teisėjai atšaukė jo iš pažiūros taisyklingai blokuotą metimą.

Dar didesnis triukšmas kilo ekrane pasirodžius dabartinei „Utah Jazz“ žvaigždei Lauri Markkanenui, kuris buvo pirmą kartą išrinktas ir sekmadienį debiutuos „All-Star“ rungtynėse.

Bet Jutos sirgalių nelaimei, aikštėje D.Williamso treniruojamas ir W.Kesslerio atstovaujamas septynetukas neprilygo komandai, kurią susirinko Ispanijos krepšinio legenda Pau Gasolis.

42-ejų katalonas prieš rungtynes tarsi dar aktyvus atletas apibėgo visus savo komandos narius ir sudaužė su jais rankomis, o jau netrukus šypsojosi stebėdamas kito ispaniškai kalbančio žaidėjo šou.

„New Orleans Pelicans“ vijurkas Jose Alvarado rungtynėse tarp Derono ir Pau komandų tapo pirmuoju NBA krepšininku, tiesioginiu ryšiu įsijungusiu tarp komentatorių rungtynių metu.

Panašu, kad ausinė ir mikrofonas bei nepertraukiamas pokalbis su komentatoriais įaudrino 24-erių krepšininką.

Jis per atkarpą rungtynių viduryje pelnė 11 iš 13 komandos taškų, o juos dar palydėjo ir šūksniais, kuriuose netrūko ir keiksmažodžių tiesioginio eterio metu.

J.Alvarado nevengė patraukti per dantį ir vietos dievaičio.

„O, tikrai nebus“, – W.Kessleriui metant tritaškį į eterį sakė puertorikietis, užaugęs Brukline.

Galiausiai, jo užkurta P.Gasolio komanda laimėjo rungtynes iki 40 taškų rezultatu 40:25 ir žengė į „Kylančių žvaigždžių“ renginio finalą.

Jame Pau ekipos laukė prancūzo Joakimo Noah surinktas būrys, pirmajame susitikime nelengvai, bet 40:32 įveikęs iš G lygos žaidėjų sudarytą komandą, kurią treniravo 2011 m. NBA čempionas Jasonas Terry.

Pergalę J.Noah komandai įtvirtino Keeganas Murray – „Sacramento Kings“ snaiperis, kurio į „Vivint“ areną atvyko palaikyti ir Domantas Sabonis.

Sekmadienį pagrindiniame savaitgalio renginyje – „All-Star“ rungtynėse – dalyvausiantis Domas patogiai įsitaisė pirmoje eilėje ir nevengė reikšti emocijų – po K.Murray tritaškio lietuvis šoktelėjo nuo kėdės ir suspaudęs kumštį palydėjo triumfuojantį komandos draugą Sakramento klube.

Tarp pusfinalio ir finalo D.Sabonis, rungtynes stebėjęs su „Kings“ snaiperiu Kevinu Huerteriu, šeštadienį mėginsiančiu laimę tritaškių konkurse, dar spėjo šnektelėti su K.Murray, o šiam rungtyniaujant negailėjo ir patarimų.

„Domas rėkė ant manęs, tad dabar tikiuosi iš jo trigubo dublio sekmadienį. Tikiuosi, kad jis mėtys tritaškius, nes jis liepė tai daryti man“, – po „Kylančių žvaigždžių“ renginio šypsojosi K.Murray.

Bet po finalo D.Sabonis, pats dusyk dalyvavęs šiame penktadienio nakties „All-Star“ renginyje, pasveikinti K.Murray su pergale negalėjo.

Spalvinga kepuraite pasiruošęs J.Noah šokinėjo iš vietos, kai „New York Knicks“ talentas Quentinas Grimesas smeigė keturis tritaškius ir gaivino intrigą finalinėse rungtynėse iki 25 taškų, bet ją galiausiai nužudė ne kas kitas, o J.Alvarado.

Prieš tai susilažinęs su „Cleveland Cavaliers“ žvaigžde Donovanu Mitchellu, „Grand Theft Alvarado“ arba tiesiog GTA vadinamas gynėjas pataikė sudėtingą tritaškį ir įspūdingai išplėšė P.Gasolio komandai pergalę – 25:20.

„Mitchellas man skolingas vakarienę. Jis pasakė man įmesti lemiamą metimą, o aš tą ir padariau, todėl jis liko man skoloje“, – po rungtynių buvusiai „Utah Jazz“ žvaigždei susitarimą priminė Jono Valančiūno bendraklubis Naujajame Orleane.

Nors finale jis pelnė tik 5 taškus, lemiamas metimas ir 13 taškų pirmajame mače lėmė, jog būtent J.Alvarado atiteko naudingiausio „Kylančių žvaigždžių“ renginio žaidėjo apdovanojimas.

„Scanpix“/AP nuotr./Jose Alvarado
„Scanpix“/AP nuotr./Jose Alvarado

Galbūt prie to prisidėjo ir jo komentarai tiesioginiame eteryje rungtynių metu.

„Aš visada kalbu, kartais net per daug. Džiaugiuosi galėdamas būti pirmu tą dariusiu žaidėju, tikiuosi, kad viskas pavyko gerai“, – kukliai kalbėjo rungtynių herojus.

Įdomu tai, jog J.Alvarado buvo vienintelis iš 21 renginyje dalyvavusių naujokų ir antramečių, kuris nebuvo pašauktas NBA naujokų biržoje. Į stipriausią pasaulio lygą kietakaktis Puerto Riko rinktinei atstovaujantis įžaidėjas, turintis ir meksikiečių kraujo, prasimušė sunkiu darbu gynyboje ir blykstelėjimais puolime, o šį sezoną „Pelicans“ komandai jis renka po 9,1 taško per susitikimą.

Tačiau penktadienio vakarą JAV laiku „Vivint“ arena priklausė jam. Net ir gerokai po rungtynių keli šimtai sirgalių nenustojo skanduoti „Jose, Jose“ ir „MVP, MVP“, o J.Alvarado aikštę paliko tarsi čempionas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas