Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 02

Domanto Sabonio pasaka: dar vienas rekordas ir nugalėtas LeBronas Jamesas

„Cleveland Cavaliers“ puolėjas Jeffas Greenas sutriuškino Domantą Sabonį ore prie lanko, bet tas galingas dėjimas neišmušė lietuvio iš rekordinių vėžių. Šįkart naują karjeros pasiekimą 21-erių aukštaūgis užfiksavo prieš LeBrono Jameso kompaniją, o „Indiana Pacers“ išvykoje susitvarkė su NBA vicečempionais 124:107 (30:28, 32:33, 30:24, 32:22).
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“/AP nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Pacers“ triumfavo Klivlande 124:107.
  • D.Sabonis pelnė 15 tšk., atkovojo 12 kam. ir atliko 6 rez. perd.
  • Lietuvis užfiksavo žaistų minučių ir rezultatyvių perdavimų rekordą.
  • „Cavaliers“ tai ketvirtoji nesėkmė iš eilės.

NBA apžvalgininkai svarstė, kaip Indianos ekipos treneris Nate'as McMillanas atras vietos aikštėje savo dviem kol kas geriausiems aukštaūgiams – D.Saboniui ir pagrindiniam vidurio puolėjui Mylesui Turneriui. Tačiau strategui dar neteko spręsti šio rebuso.

M.Turneris dar nežaidė, o D.Sabonis liko rungtyniauti starto penkete.

211 cm ūgio krepšininkas dar niekad neišbuvo ant parketo taip ilgai – 37 minutes, per kurias pelnė 15 taškų (6/15 dvit., 3/4 baud.), sugriebė 12 atšokusių kamuolių, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, blokavo metimą, suklydo ir prasižengė po 3 kartus.

Tai buvo jau penktas Saboniuko dvigubas dublis šį sezoną. Per visus debiutinius metus „Oklahoma City Thunder“ komandoje Domantas buvo surinkęs daugiau nei perpus mažiau – 2 dvigubus dublius.

„Cavaliers“ tai buvo jau ketvirtas pralaimėjimas iš eilės. LeBrono Jameso kompanijos neišgelbėjo net komandos surengtas neeilinis susirinkimas, kuriame „Cavs“ aiškinosi nesėkmių ruožo priežastis.

VIDEO: Galingas J.Greeno dėjimas per D.Sabonį

„Nemažai komandų dabar žaidžia gerai, o mes ne. Va ir viskas“, – nedaugžodžiavo 33 taškus surinkęs LeBronas, kuris prieš tai sakė, jog dabar tik sezono pradžia ir tokie pralaimėjimai neturi reikšmės.

L.Jamesas neišsiplėtė apie pagrindines „Cavaliers“ bėdas, bet akivaizdu, kad didžiausia jų – gynyba.

Trečiajame kėlinyje Klivlando klubas dar pirmavo 69:68, tačiau praleido 4 tritaškius iš eilės ir „Pacers“ pabėgo į priekį 8 taškais.

Indianos komanda iš viso pataikė net 16 tritaškių iš 26. „Cavaliers“ yra antra daugiausia tritaškių praleidžianti NBA komanda.

„Niekas mūsų nesigailės. Turime su tuo susitvarkyti patys“, – sakė „Cavaliers“ treneris Tyronnas Lue.

Maža to, galvos skausmo jam pridėjo aukštaūgio Tristano Thompsono trauma, kuris dėl blauzdos skausmų negalėjo baigti susitikimo.

„Šiai jaunai komandai tai yra didžiulė pergalė. Žinojome, kad po trijų pralaimėjimų jie trokš atsitiesti“, – džiūgavo N.McMillanas.

VIDEO: D.Sabonio žaidimo epizodai Klivlande

Nugalėtojams Thaddeusas Youngas surinko 26, Darrenas Collisonas – 25 taškus. Visi „Pacers“ starto penketo nariai surinko dviženklį taškų skaičių.

„Štai taip mes ir žaidžiame – laimime kaip komanda. Puolime kamuolys juda ir mes pasitikime vienas kitu. Dievinu žaidimą šioje komandoje“, – pabrėžė Th.Youngas.

„Pacers“ su 5 pergalėmis ir 3 pralaimėjimais Rytų konferencijoje pakilo į trečiąją vietą, o „Cavaliers“ su 3 laimėjimais ir 5 nesėkmėmis nusmuko į tryliktąją.

„Pacers“: Th.Youngas 26, D.Collisonas 25, V.Oladipo 23, B.Bogdanovičius 17, D.Sabonis 15 (12 atk. kam.).

„Cavaliers“: L.Jamesas 33 (11 rez. perd.), D.Rose'as 19, J.Greenas 15, K.Love'as 13 (13 atk. kam.).

VIDEO: J.Greeno trauma

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento