Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 17

Domantui Saboniui – „Pacers“ prezidento liaupsės už kūno pokyčius ir unikalų ryšį

Domantas Sabonis ruošiasi savo antrajam sezonui „Indiana Pacers“ ekipoje. Socialiniuose tinkluose jis dalijasi įrašais iš savo naujų karštos jogos patirčių, kurią praktikuoja su klubo projektu Mylesu Turneriu. Tas pastangas įvertino Indianos ekipos prezidentas Kevinas Pritchardas. Amerikietis negailėjo gerų žodžių apie 22 metų lietuvį.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kol Indianos žiniasklaida prieš naująjį sezoną vėl kelia klausimą, kuris visiems nedavė ramybės praėjusį – ar Domantas Sabonis ir Mylesas Turneris gali žaisti efektyviai viename penkete, abu „Pacers“ aukštaūgiai smagiai, bet naudingai leidžia laiką užsiimdami karšta joga.

„Domas ir Mylesas vasarą puikiai prižiūrėjo kūną. Domas vyko į Dalasą ir vyrukai užmezgė unikalų ryšį. Man tai labai patinka. Mums tai supersvarbu“, – interviu NBA.com pasakojo K.Pritchardas.

Kalbėdamas apie praėjusio sezono sėkmę, kai „Pacers“ po daug kritikos sulaukusių Paulo George'o mainų sužaidė gerą sezoną ir pirmajame atkrintamųjų varžybų etape vos neeliminavo LeBrono Jameso „Cleveland Cavaliers“, K.Pritchardas išskyrė ir Domanto indėlį.

„Taip, Victoras Oladipo davė toną daugeliui gerų dalykų Indianoje. Aš jam esu už tai labai dėkingas. Bet netikiu, kad jis buvo vienintelė tokio mūsų praėjusio sezono priežastis. Mes buvome komanda. Tai nebuvo tik Viktoras. Tai buvo ir Domas. Tai buvo ir Thaddeusas Youngas, Mylesas Turneris, Darrenas Collisonas. Štai todėl mes tiek pasiekėme“, – pasakojo komandos prezidentas.

Į mainus už P.George'ą įtraukdamas D.Sabonį K.Pritchardas samprotavo, kiek bus galima išspausti iš V.Oladipo ir lietuvio potencialo.

Pirmojo sezono vaisiai jį pradžiugino: D.Sabonis per vienerias NBA rungtynes rinko vid. 11,6 taško, 7,7 atkovoto kamuolio ir po 2 rezultatyvius perdavimus.

Žvelgdamas į kitą sezoną, K.Pritchardas regi, kaip D.Sabonis galės atskleisti naujų žaidėjų – Dougo McDermotto bei Tyreke'o Evanso privalumus.

„Kai turi tokią pikenrolo porą kaip Evansas su Saboniu, o šalia jų po užtvarų laksto toks snaiperis kaip Dougas... Evansas dabar žymiai geriau pataiko tritaškius nei anksčiau. Žaisdamas du prieš du su Domu poroje, jis mums sukurs labai daug įdomių opcijų puolime“ – gerą jungtį įsivaizdavo „Pacers“ bosas.

Beje, apie D.Sabonio naudingumą komandos draugams ESPN žurnalisto Zacho Lowe podkaste prabilo ir „Philadelphia 76ers“ snaiperis JJ Redickas, vasarą vos netapęs lietuvio bendraklubiu.

„Indianos pasiūlymas mane labai intrigavo. Nebūčiau žaidęs starto penkete, bet aš jau įsivaizdavau, kaip gerai susižaistume su Domantu Saboniu ir kaip gerai aš priimčiau iš jo kamuolį prie tritaškio linijos kairėje“, – teigė žinomas NBA snaiperis, sutikęs likti Filadelfijoje už mažesnį atlyginimą, nei būtų gavęs Indianoje.

„Scanpix“ nuotr./JJ Redickas
„Scanpix“ nuotr./JJ Redickas

Paklaustas, ar D.Sabonis žais viename penkete su M.Turneriu, K.Pritchardas bėgo nuo klausimo.

„Tai klausimas treneriui. Aš neskirstau minučių – niekada to nedariau ir nedarysiu“, – nukirto K.Pritchardas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai