Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 24

Donato Motiejūno klubas naują erą pradėjo skaudžiai nuleistas ant žemės

Kai tik „New Orleans Pelicans“ mainai atnešė DeMarcusą Cousinsą į Naująjį Orleaną, pergalių neišlepinti sirgaliai suskubo šluoti bilietų į artimiausias namų rungtynes. Jie griausmingai sutiko spindintį duetą, tačiau ne viskas taip paprasta. DeMarcuso Cousinso ir Anthony Daviso susivienijimas neatnešė Donato Motiejūno komandai pergalės prieš „Houston Rockets“ – 99:129 (28:30, 22:36, 17:34, 32:29).
Anthony Davisas ir DeMarcusas Cousinsas
Anthony Davisas ir DeMarcusas Cousinsas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Pelicans“ nusileido „Rockets“ 99:129.
  • D.Motiejūnas per 10 minučių pelnė 6 taškus.
  • D.Cousinso ir A.Daviso duetas pelnė 56 taškus.
  • Trečio kėlinio pabaigoje „Rockets“ triuškino „Pelicans“ 100:65.

„Kai tik gavome DeMarcusą, negalėjau užmigti, – atviravo „Pelicans“ lyderis A.Davisas. – Vis mąsčiau, kaip toli galime vesti komandą, ką kartu galime nuveikti aikštėje. Abu esame labai laimingi.“

Kad šis įspūdingas duetas vestų „Pelicans“ į pergales, dar reikės daug darbo.

D.Cousinsas jau pirmosiose rungtynėse parodė, kas yra kas – pelnė 27 taškus, atkovojo 14 kamuolių, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, perėmė 5 kamuolius ir blokavo 4 metimus.

Nepėsčias buvo ir Anthony Davisas, pasižymėjęs 29 taškais ir 9 atkovotais kamuoliais. Bet 57 proc. komandos taškų neužteko.

VIDEO: D.Cousinso pristatymas Naujajame Orleane

„Pelicans“ klydo per dažnai – pametė 20 kamuolių, o darnus „Rockets“ žaidimas nuleido Naujojo Orleano komandą ant žemės. Svečiai trečiojo kėlinio pabaigoje triuškino šeimininkus 100:65.

Dar prieš rungtynes sakęs, kad su tokiu aukštaūgių duetu žaisti bus labai paprasta, įžaidėjas Jrue Holiday pelnė tik 6 taškus ir suklydo 7 kartus.

„Rockets“ neprireikė net Jameso Hardeno magijos. Grįžęs po trumpų atostogų komandos lyderis buvo ne pačios geriausios formos – atliko tik 9 metimus ir pelnė 13 taškų. Tiesa, nerezultatyvumą kompensavo 14 rezultatyvių perdavimų.

VIDEO: Pirmieji D.Cousinso taškais Naujajame Orleane

Kita vertus, ir taip buvo, kas metė taškus. Pirmąsias rungtynes po mainų su „Los Angeles Lakers“ žaidęs gynėjas Lou Williamsas į „Pelicans“ krepšį įsūdė 27 taškus.

Nesaldus D.Motiejūno gyvenimas po grandiozinių mainų prasidėjo 10-ia minučių. Per trumpą atkarpą 26-erių lietuvis pasižymėjo 6 taškais (1/2 dvit., 1/1/ trit., 1/1 baud.), atkovojo 2 kamuolius, suklydo 2 ir prasižengė 3 kartus.

Manoma, kad į komandą atvykus D.Cousinsui, D.Motiejūno 16 minučių vidurkis bus apkarpytas.

Beje, Donatui tai buvo pirmosios rungtynės prieš buvusią komandą. Su „Rockets“ D.Motiejūnas išsiskyrė po nelabai gražios derybų dėl naujos sutarties istorijos, kainavusios lietuviai brangią sezono dalį, daug nervų ir milijonų.

Labai nesėkmingai rungtynės susiklostė naujajam D-Mo komandos draugui Omri Casspi. Izraelio krepšininkas per 24 minutes pelnė 12 taškų, tačiau susilaužė nykštį ir nežais 4 savaites.

„Pelicans“: A.Davisas 29 (9 atk. kam.), D.Cousinsas 27 (14 atk. kam., 5 rez. perd., 5 per. kam., 4 blk.), O.Casspi 12.

„Rockets“: L.Williamsas 27, E.Gordonas 19, R.Andersonas 17, C.Capela 15, J.Hardenas 13 (14 rez. perd.), M.Harrellas 10.

VIDEO: D.Motiejūno klubas pradėjo naują erą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento