Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 02

Drama Memfyje: pašalintas D.Greenas, J.Moranto prametimas ir „Warriors“ triumfas

Ja Morantas ir su kitais „Memphis Grizzlies“ krepšininkais žaidė labai pakiliai, bet „Golden State Warriors“ parodė čempionišką charakterį ir laimėjo pirmąjį NBA Vakarų konferencijos mūšį.
Klay Thompsonas pataikė svarbų tritaškį ir „Warriors“ laimėjo rungtynes.
Klay Thompsonas pataikė svarbų tritaškį ir „Warriors“ laimėjo rungtynes. / „Scanpix“/AP nuotr.

Klay Thompsono tritaškis likus žaisti 36 sek. buvo labai svarbus, o be rungtynių viduryje pašalinto Draymondo Greeno žaidusi „Warriors“ sugebėjo išplėšti pergalę Memfyje 117:116 (24:32, 31:29, 36:29, 26:26).

Serijos iki keturių pergalių rezultatas tapo 1:0.

„Turime branduolį, turime čempionišką DNR ir norėjome tai išnaudoti, – po mačo sakė „Warriors“ žvaigždė Stephenas Curry. – Šiame etape tai yra svarbiausia. Nė akimirkai neprisileisti minties, kad esi iškritęs iš rungtynių. Didelė mūsų pergalė.“

Jordanas Poole'as žaidė rezultatyviausiai „Warriors“ gretose, pelnęs 31 tašką, į žaidimą įsitraukęs nuo atsarginių suolo ir pataikęs 5 tritaškius iš 10.

S.Curry pridėjo 24 taškus, Andrew Wigginsas – 17, K.Thompsonas – 15.

D.Greenas buvo išvarytas iš aikštės antrojo kėlinio pabaigoje dėl nesportinės pražangos.

„Buvome šokiruoti sprendimo, bet likome ramūs ir susitelkę rungtynėms“, – sakė „Warriors“ treneris Steve'as Kerras.

Rungtynių pabaiga klostėsi labai dramatiškai, kai K.Thompsonas prametė du baudų metimus likus žaisti 6,7 sek.

„Grizzlies“ atkovojo kamuolį, o paskutinei atakai turėjo 3,6 sek.

Memfio komanda surengė ataką, panašią, kokia jai atnešė pergalę atkrintamųjų varžybų pirmajame etape per penktąjį mačą. Tačiau šįkart Ja Morantas buvo netikslus – po gynėjo prasiveržimo kamuolys nuo lentos atsimušė į lanką ir į krepšį neįkrito.

„Ja ir turėjo atlikti tą metimą, – sakė „Grizzlies“ treneris Tayloras Jenkinsas. – Susikūrė gerą progą. Tik kamuolys neįkrito.“

Pats Ja Morantas pridūrė: „Klay (Thompsonas) pataikė svarbų tritaškį, o aš pramečiau dvitaškį.“

J.Morantas pelnė 34 taškus ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

Kitas Memfio komandos talentas Jarenas Jacksonas Jr. pataikė net šešis tritaškius ir pasiekė karjeros rezultatyvumo rekordą, pelnęs 33 taškus.

„Grizzlies“ jaunieji krepšininkai tapo pirmuoju duetu per klubo istoriją, kai dviem žaidėjams per atkrintamąsias rungtynes pavyko pelnyti bent po 30 taškų.

D'Anhony Meltonas pridėjo 14 taškų, Brandonas Clarke'as – 12.

VIDEO: Golden State Warriors vs. Memphis Grizzlies Full Game Highlights | 2022 NBA Playoffs

Šį sezoną pakartojusi geriausią pergalių (56) pasiekimą per komandos istoriją, NBA reguliariajame čempionate užėmusi Memfio ekipa buvo antra.

2015, 2017, 2018 metais NBA aukso žiedus laimėjusi „Warriors“ reguliariajame čempionate finišavo trečia, tris iš keturių mačų pralaimėjusi „Grizzlies“, bet jose dažnai žaidė be savo lyderių.

Šįkart „Warriors“ nuo rungtynių vidurio trūko tik D.Greeno, kuris aidint finalinei sirenai stovėjo prie į rūbines vedančio tunelio ir pasitikinėjo „Warriors“ žaidėjus, sudauždamas delnais.

Antrojo kėlinio pabaigoje Brandonui Clarke'ui bandant įdėti, D.Greeenas tyčia prasižengė, dar nusitempęs varžovą žemyn už marškinėlių.

„Mano ranka užsikabino už marškinėlių“, – taip D.Greenas paaiškino pražangą treneriui S.Kerrui, tą patį aiškinęs iš teisėjams.

S.Curry pareiškė teisėjams, kad sprendimas pašalinti iš rungtynių D.Greeną buvo „f---ing beprotiškas“, bet galiausiai „Warriors“ pasiekė pergalę ir be savo aukštaūgio.

Kitos serijos rungtynės vyks trečiadienį vėl Memfyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas