Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 24

Drama Niujorke: į atkrintamąsias grįžę „Knicks“ krito paskutinę sekundę

Atkrintamosios varžybos po aštuonerių metų pertraukos sugrįžo į Niujorko „Madison Square Garden“ areną, bet po ilgos pertraukos lemiamoje sezono stadijoje žaidžiantys „New York Knicks“ krepšininkai pergalės savo sirgaliams įteikti nepajėgė. „Knicks“ dramatiškai 105:107 (16:24, 34:28, 23:19, 32:36) nusileido „Atlanta Hawks“ ir serijoje iki keturių pergalių atsilieka 0-1.
Lemiamas Trae Youngo metimas
Lemiamas Trae Youngo metimas / „Scanpix“/AP nuotr.

Niujorko klubas pastarąjį sykį atkrintamosiose žaidė dar 2012-2013 m. sezone, kai komandos garbę dar gynė Carmelo Anthony, Amar'e Stoudemire'as ir kitos buvusios lygos žvaigždės.

Nuo tada „Knicks“ net septynis sykius nesėkmingai mėgino sugrąžinti atkrintamąsias į „krepšinio meka“ vadinamą areną, kol tą galiausiai pavyko šiai, Tomo Thibodeau treniruojamai komandai, užėmusiai ketvirtąją vietą Rytų konferencijoje reguliariajame sezone.

Vis dėlto namų sienos ir maždaug 15 tūkst. sirgalių palaikymas pirmajame mače „Knicks“ klubui nepadėjo.

Dramatiškai susiklosčiusiame susitikime Niujorko klubas pirmavo 3 taškais (103:100), kai likus kiek daugiau nei minutei dvitaškį įmetė Alecas Burksas, bet kitoje aikštės pusėje tritaškį smeigė Bogdanas Bogdanovičius ir likus 55 sek. įsivyravo lygybė – 103:103.

Dar kartą atakavęs A.Burksas išvesti į priekį savo komandos nesugebėjo, o „Hawks“ atakos metu pražangą išprovokavo ir baudas sumetė Trae Youngas, suteikdamas savo komandai pranašumą (105:103).

Atrodė, jog komandoms teks žaisti pratęsimą, kai „Knicks“ atakoje dvitaškį pelnė Derrickas Rose'as, bet galiausiai lemiamą žodį tarė T.Youngas.

Pirmose atkrintamųjų rungtynėse per savo karjerą žaidęs 22-ejų gynėjas įveikė prancūzo Franko Ntilikinos gynybą ir aukšta trajektorija paleidęs kamuolį likus 0,9 sek. išvedė „vanagus“ į priekį – 107:105.

Šiek tiek laiko paskutinei atakai dar turėję „Knicks“ nebesusikūrė sau progos – Julius Randle'as atakavo po laiko ir nepataikė, o „Hawks“ šventė pergalę.

Įspūdingai atkrintamosiose debiutavęs T.Youngas buvo sunkiai sulaikomas – ne tik pelnė 32 taškus, bet dar ir išdalino 10 rezultatyvių perdavimų.

Savo ruožtu „Knicks“ žvaigždė J.Randle'as nežaidė efektyviai – puolėjas pataikė tik 6 metimus iš 23 ir liko su 15 taškų, kai jo vidurkis šį sezoną siekia net 24,1.

Išlyginti serijos rezultatą „Knicks“ bandys naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, kai taip pat Niujorke bus žaidžiamas antrasis serijos mačas.

„Knicks“: Alecas Burksas 27 (9/13 metimai), Derrickas Rose'as 17, Julius Randle'as 15 (4/17 dvit., 2/6 trit., 12 atk. kam.), RJ Barrettas 14 (11 atk. kam.), Immanuelis Quickley 10.

„Hawks“: Trae Youngas 32 (10/20 dvit., 9/9 baud., 7 atk. kam., 10 rez. perd.), Bogdanas Bogdanovičius 18 (4/9 trit.), Lou Williamsas 13, Johnas Collinsas 12 (7 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas