Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 08 18

Duoklė ispanų legendai: „Lakers“ iškels į palubes Pau Gasolio marškinėlius

„Los Angeles Lakers“ klubas paskelbė, kad atsidėkos šešerius metus klube praleidusiam Pau Gasoliui iškeldamas jo 16-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius į arenos palubes.
Pau Gasolis ir Kobe Bryantas
Pau Gasolis ir Kobe Bryantas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Skelbiama, kad ceremonija įvyks 2023 m. kovo 7 dieną, kai „Lakers“ namuose priims kitą buvusią P.Gasolio komandą „Memphis Grizzlies“.

Ispanas bus dešimtas žaidėjas, kurį šitaip pagerbs legendinė „Lakers“ organizacija. Iki šiol Los Andželo klubas buvo iškėlęs Wilto Chamberlaino, Gailo Goodricho, Elgino Bayloro, Magico Johnsono, Kareemo Abdul-Jabbaro, Jerry Westo, Jamaalo Wilkeso, Shaquille'o O'Nealo ir Kobe Bryanto marškinėlius. Pastarasis nusipelnė klubui taip, jog „Lakers“ pagerbė jį iškeldami net du numerius, kuriuos Kobe dėvėjo – 8 ir 24.

P.Gasolis „Lakers“ papildė 2008 m. pradžioje, kai mainų būdu atkeliavo iš „Grizzlies“.

Jau pirmajame sezone jis padėjo K.Bryantui nutempti komandą iki NBA finalo, bet jame „Lakers“ nusileido „Boston Celtics“.

Vis tik į olimpą Los Andželo klubas užlipo po metų, lemiamoje serijoje nugalėjęs „Orlando Magic“, ir tai pakartojo 2010 m., finale atsirevanšavęs „Celtics“.

Kalifornijos klube P.Gasolis žaidė iki 2014 metų. Vėliau jis dar atstovavo „Chicago Bulls“, „San Antonio Spurs“ ir „Milwaukee Bucks“.

Katalonas bus septintas žaidėjas iš Europos, kurio marškinėliai iškils į NBA komandos arenos palubes. Iki šiol taip buvo pagerbti tik kroatas Draženas Petrovičius (marškinėlius iškėlė „New Jersey Nets“ komanda), serbai Predragas Stojakovičius ir Vlade Divacas (abiejų – „Sacramento Kings“), lietuvis Žydrūnas Ilgauskas („Cleveland Cavaliers“), prancūzas Tony Parkeris („Spurs“) ir vokietis Dirkas Nowitzki („Dallas Mavericks“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas