Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 15

Dwightas Howardas: „Hjustone buvau nelaimingas ir nesimėgavau krepšiniu“

Buvęs „Houston Rockets“ komandos vidurio puolėjas Dwightas Howardas šią vasarą paliko Teksaso valstiją ir sugrįžo į rytus. Tris kartus geriausiai besiginantis lygos krepšininkas pasirašė trejų metų sutartį su „Atlanta Hawks“. Savo gimtajame mieste karjerą tęsiantis žaidėjas yra laimingas savo pasirinkimu ir čia jis ketina atversti naują savo karjeros puslapį.
Grantas Hillas ir Dwightas Howardas
Grantas Hillas ir Dwightas Howardas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Mane Atlanta įtikino tuo, kad tikėjo, jog vis dar esu puikus žaidėjas. – ESPN žurnalistui Marcui Steinui pasakojo krepšininkas. – Grantas Hillas buvo vienas tų, kurie labiausiai mane norėjo matyti vilkint „Hawks“ aprangą.“

G.Hillas su D.Howardu 2004-2007 m. rungtyniavo „Orlando Magic“ klube, o šiuo metu jam priklauso nedidelė dalis „Hawks“ komandos akcijų.

„Negalėjau patikėti, kad jis, komandos vadovas Wesas Wilcoxas ir treneris Mike'as Budenholzeris taip manimi tikėjo. Tai suteikė man labai daug pasitikėjimo savo jėgomis.

Pasibaigus praėjusiam sezonui buvau kiek nusiminęs ir savimi nepatenkintas, tačiau šie vyrukai ir vėl mane privertė jaustis gerai.“

Trečiasis vidurio puolėjo sezonas Hjustone baigėsi pirmame Vakarų konferencijos atkrintamųjų varžybų etape, kuriame jie nusileido „Golden State Warriors“. „Centras“ pripažino, kad jam buvo nelengva palaikyti gerus santykius su komandos lyderiu Jamesu Hardenu:

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jamesas Hardenas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jamesas Hardenas

„Manau, kad abu labai norėjome laimėti, tačiau jautėme, kad vienoje ekipoje to padaryti negalėsime. Tačiau linkiu jam viso ko geriausio. Tikiuosi, kad jis ir toliau išlaikys puikų žaidimą.

Niekada apie J.Hardeną nepasakysiu nieko blogo, nes puikiai žinau ką reiškia, kai kalba tau už nugaros. Gal mums kartu ir nepavyko Hjustone, tačiau linkiu, kad jis iškovotų NBA trofėjų Teksase.

Sezonas ten buvo labai nelengvas, nors ir pradėjome jį visai neblogai. Džiaugiuosi, kad jis baigėsi, nes visą sezoną apie mane buvo kalbama labai daug blogų dalykų, kurie buvo melas. Tačiau tai mane užgrūdino ir tapau stipresnis.

Vienas dalykas, kuris mane labiausiai siutino yra tai, kad visi sakė, jog aš gadinu komandinę atmosferą. Niekuomet gyvenime toks nebuvau. Nuo pat mažens buvau žmogus, kuris nori, kad visi būtų kartu ir gerai sutartų. Nesvarbu tai komandos draugai, šeima ar bičiuliai.

Žinoma, visada atsiras žmonių, kurie apie sportininkus kalbės tik blogus dalykus, tačiau man reikia išmokti į tai nekreipti dėmesio. Aš leidau visam šiam negatyvumui mane paveikti ir nustojau būti tuo kas esu. Hjustone nebuvau laimingas ir nesimėgavau krepšiniu.

„Scanpix“/AP nuotr./Dwightas Howardas
„Scanpix“/AP nuotr./Dwightas Howardas

Džiaugiuosi, kad sugrįžau namo. Manau, kad man padės tai, kad lygoje praleidau jau 12 metų. Esu veteranas, todėl turėčiau susitvarkyti su naujais iššūkiais.

Tačiau nesijaučiu senas ir tikiuosi dominuoti po krepšiais artėjantį sezoną. Pakeičiau savo aplinką, požiūrį ir nusiteikimą. Mano tikslas visuomet buvo ir bus NBA čempionų žiedas.“

„Hawks“ šią vasarą pasistiprino D.Howardu, tačiau neteko Alo Horfordo, kuris pasirašė sutartį su „Boston Celtics“ bei Jeffo Teague, kuris buvo iškeistas į „Indiana Pacers“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas