Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 08 01

Dwyane'as Wade'as: „Jaučiau, kad atėjo metas permainoms“

Ilgametis „Miami Heat“ žaidėjas Dwyane'as Wade'as šią vasarą nusprendė iškeisti saulėtuosius Majamio paplūdimius į miestą, kuriame užaugo. Tris kartus NBA čempionu tapęs gynėjas pasirašė dvejų metų sutartį su „Chicago Bulls“. Krepšininkas tinklapiui ESPN teigė, kad džiaugiasi sugrįžęs namo, o į „bulių“ komandą jį atvedė širdis.
Dwyane'as Wade'as
Dwyane'as Wade'as / USA Today Sports

D.Wade'ą 2003 metais NBA naujokų biržoje pakvietė „Heat“. Gynėjas Majamyje praleido 13 sezonų, per kuriuos laimėjo 3 NBA čempionų žiedus. Krepšininkas atskleidė, kad svajojo būti tuo žaidėju, kuris vilki tos pačios komandos aprangą visą savo karjerą, tačiau labiau už viską norėjo būti laimingas. Tokiu jis galėjo tapti tik persikeldamas į Čikagą.

„Mano dienos Majamyje suskaičiuotos. Gerbiu „Heat“ organizaciją ir lenkiu jai savo galvą. Ačiū už visus tuos nuostabius metus, tačiau man atėjo laikas judėti į priekį, – pasakojo gynėjas. – Tai nebuvo sprendimas, kurį priėmiau seniai. Apie galimybę persikelti kitur praėjau galvoti tik liepos mėnesį.

Jie tikėjosi kad sugrįšiu, nes prabuvau ten labai ilgai, tačiau aš turėjau susikoncentruoti ties savo laime. Žinojau, kad nebūsiu laimingas, jeigu sugrįšiu į Floridą.“

Daugiausiai taškų „Heat“ komandos istorijoje įmetęs žaidėjas atskleidė, kad didžiausias jo rūpestis buvo „Bulls“ ekipos lyderis Jimmy Butleris:

„Galvojau, kad jam gali nepatikti mano atvykimas į komandą. Jis yra jaunas žaidėjas ir savo ekipos lyderis, todėl jam gali nepatikti dar viena žvaigždė ekipoje, – teigė D.Wade'as. – Tačiau jis man pasakė, kad nori laimėti. Su manimi jam tą padaryti bus lengviau.

Jimmis mane kvietė atvykti. Jis su manimi kalbėjo labai šiltai. Telefonu taip pat pasitarėme ir su Rajonu Rondo. Visi nusprendėme, kad pabandysime iškovoti pergales trise.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dwyane'as Wade'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Dwyane'as Wade'as

D.Wade'as taip pat atskleidė, kad jo geri bičiuliai Carmelo Anthony ir LeBronas Jamesas negalėjo patikėti, kad Patas Riley nepasiūlė savo komandos simboliui tokios sutarties, kokios norėjo pats žaidėjas:

„Kartu atostogavau su L.Jamesu ir C.Anthony. Jie davė man daug laiko apmąstymams, tačiau vieną vakarą atskleidė, kad nesupranta, kodėl išvis esu laisvasis agentas.

LeBronas galvojo, kad būsiu kaip Kobe Bryantas - visą savo karjerą žaisiu Majamyje ir artėjant saulėlydžiui gausiu milžinišką kontraktą, kuris bus lyg padėka už visus tuos metus.

Tačiau kai jiems atsivėriau, jie man patarė žaisti ten, kur nori mano širdis. Jie yra mano bičiuliai, todėl palaikys mane bet kokiu atveju. Tuomet supratau, kad noriu persikelti į savo gimtąjį miestą.“

Įdomu tai, kad D.Wade'as per savo 13 metų Majamyje niekuomet nebuvo geriausiai apmokamas krepšininkas. Artėjantį sezoną jis bus daugiausiai uždirbantis „Bulls“ komandos žaidėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas