Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 18

Efektingas lietuvių startas NBA: D.Sabonio dominavimas ir juvelyras J.Valančiūnas

NBA lietuviai startavo patekdami į gražiausių epizodų rinkinius. Efektingas Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio startas stipriausioje krepšinio lygoje atnešė pergales jų komandoms.
Victoras Oladipo ir Domantas Sabonis
Victoras Oladipo ir Domantas Sabonis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Įspūdingą dominavimą po krepšiu pademonstravo Domantas Sabonis. 22-ejų lietuvio atstovaujama „Indiana Pacers“ 111:83 (27:16, 29:23, 20:19, 35:25) nepaliko vilčių „Memphis Grizzlies“ krepšininkams.

Nuo suolo rungtynes pradėjęs Saboniukas iškart primetė visiems savo žaidimo taisykles.

Dar iki pertraukos tvirtai stovėdamas baudos aikštelėje aukštaūgis savo sąskaitoje turėjo 10 taškų ir 9 atkovotus kamuolius. Dvigubui dubliui užfiksuoti jam prireikė vos 18 žaidimo minučių.

Tai buvo vakaras ne tik apie efektyvumą. D.Sabonis dar rungtynių pradžioje prisistatė galingu dėjimu ir pateko į gražiausių epizodų ištraukas.

Per 29 minutes D.Sabonis įmetė 14 taškų (7/11 dvit., 0/2 baud.), sugriebė 15 atšokusių kamuolių, iš kurių 6 – puolime, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, suklydo ir prasižengė po 3 kartus.

Jam būnant aikštėje, „Pacers“ pelnė net 26 taškais daugiau nei „Grizzlies“. Tai buvo geriausias +/ – rodiklis šiose rungtynėse.

„Visa komanda labai norėjome eiti į aikštę ir pasirodyti sirgaliams. Juk viskas vyksta dėl jų. Tad buvo nuostabu grįžti namo, – po pirmojo namų mačo „FOX Sports“ televizijai kalbėjo D.Sabonis. – Tiesiog ėjau į aikštę su agresyviu nusiteikimu. Bet prisidėjo visi – komanda man palengvino darbą. Buvo gera žaisti su Tyreke'u – abu esame pikenrolo žaidėjai ir puikiai jaučiame vienas kitą.“

„Tikras Sabonio dominavimas!“ – paspaudęs ranką po interviu, atsisveikino „FOX Sports“ reporteris.

Rezultatyviau už D.Sabonį Indianoje žaidė tik Bojanas Bogdanovičius ir Victoras Oladipo, surinkę atitinkamai 19 ir 16 taškų.

Kitoje aikštės pusėje prieš Domantą Sabonį nykiai atrodė 13 taškų surinkęs Marcas Gasolis, jam geriausiai talkino Garrettas Temple'as (12 tšk.) ir Mike'as Conley (11 tšk.).

Kai „Pacers“ puolimas buvo sklandžiai ir gražiai organizuotas su 29 rezultatyviais perdavimais, tai „Grizzlies“ pataikė tik 29 proc. metimų.

Pasižymėjo ir Jonas Valančiūnas, o jo „Toronto Raptors“ komanda 116:104 (28:25, 32:22, 30:28, 26:29) susitvarkė su „Cleveland Cavaliers“.

Antrojo kėlinio pabaigoje ant ūso kamuolį priėmęs J.Valančiūnas gražiai įmetė perdavimą po krepšiu įkirtusiam OG Anunoby. Kažkuo Arvydą Sabonį priminusį perdavimą komandos draugas realizavo lengvu dvitaškiu.

Internetuose J.Valančiūną iškart praminė „lietuvišku juvelyru“.

„Prieš dvejus metus tokio jis nebūtų padaręs“, – neslėpė „Raptors“ apžvalgininkas iš TSN Joshas Lewenbergas.

„Tai puikiai kamuolį perdavinėjantis centras“, – dar prieš susitikimą J.Valančiūną ne veltui gyrė komandos naujokas Danny Greenas.

Starto penkete susitikimą pradėjęs J.Valančiūnas per 20 minučių pasižymėjo 6 taškais (3/6 dvit., 0/2 trit.), atkovojo 12 kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir prasižengė 2 kartus.

Jam būnant aikštėje, „Raptors“ įmetė 13 taškų daugiau nei priešininkai.

Rezultatyviai debiutavo „Raptors“ naujokas Kawhi Leonardas, pelnęs 24 taškus (9/22 met.) ir atkovojęs 13 kamuolių. Daugiau taškų už jį įmetė tik labai efektyviai žaidęs Kyle'as Lowry, kurio sąskaitoje buvo 27 taškai (10/12 met.) ir 8 rezultatyvūs perdavimai.

„Jis kaip koks žudikas. Kawhi yra ramus, bet kai tau jo reikia, gali juo pasitikėti“, – K.Leonardą prieš mačą pristatė J.Valančiūnas.

Fredas VanVleetas, Pascalis Siakamas ir Danny Greenas nugalėtojams pridėjo atitinkamai 14, 13 ir 11 taškų.

Kevinas Love'as pralaimėjusiems surinko 21, turkas Cedi Osmanas pridėjo 17 taškų ir 10 atkovotų kamuolių, George'as Hillas – 15.

VIDEO: „Atsarginiai“: L.Dončičiaus intriga NBA, lietuvių sezonas ir didžiausių NBA bepročių Top 5

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai