Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 14

Emocingas K.Garnetto vakaras: iškėlė į palubes marškinėlius ir susitaikė su bendražygiu

Kevinas Garnettas tapo 24-uoju legendinės „Boston Celtics“ organizacijos žmogumi, kurio marškinėliai pakilo į „TD Garden“ arenos palubes.
Kevinas Garnettas
Kevinas Garnettas / „Scanpix“/AP nuotr.

5-ąjį numerį Bostone vilkėjęs K.Garnettas nesulaikė ašarų, kai kartu su dukromis pakėlė į viršų audeklą, ant kurio, šalia bendražygio Paulo Pierce'o 34-ojo, atsidūrė ir jo skaičius.

„Pirmas dalykas, kurį padariau po spaudos konferencijos čia atvykęs, tai atėjau čia ir pažiūrėjau į palubes. Aš pareiškiau, kad ne tik iškovosiu titulą, bet atsidursiu ten, palubėse. Galima drąsiai sakyti, kad aš tai nuspėjau“, – sakydamas kalbą teigė KG.

Į Bostoną jis atvyko 2007 metais, po 12 metų, praleistų „Minnesota Timberwolves“ klube.

Su pastaruoju K.Garnettas niekaip neužkopė į NBA olimpą, bet tą padarė jau pirmuoju bandymu Bostone, kai 2008 metais NBA finale nugalėjo „Los Angeles Lakers“ ir vienintelį sykį karjeroje tapo čempionu.

Per šešerius klube praleistus metus K.Garnettas penkis sykius buvo išrinktas į „All-Star“ rungtynes, sykį pateko į geriausių sezono žaidėjų penketą ir buvo išrinktas geriausiai besiginančiu 2007-2008 m. sezono krepšininku.

„Kiekvienas treneris Amerikoje, ar net pasaulyje, turėtų gauti šansą treniruoti Keviną Garnettą, geriausią komandos draugą, kuris kada nors yra žaidęs šį žaidimą“, – sakė Bostone puolėją treniravęs dabartinis „Philadelphia 76ers“ strategas Docas Riversas.

K.Garnettą sveikino ir daugiau legendų – P.Pierce'as, Isaiah Thomasas, Kevinas McHale'as, Billas Russellas ir kiti.

Emocingas buvo ir K.Garnetto kreipimasis į pasveikinti jo atvykusį Ray Alleną.

Žaidėjai kartu papildė Bostono klubą 2007 metais ir žaidė kartu penkerius metus, bet R.Allenas 2012-aisiais paliko „Celtics“ ir persikėlė į „Miami Heat“, taip itin supykdydamas K.Garnettą.

Vis dėlto sekmadienį „Celtics“ legendos susitaikė.

„Smagu čia matyti Ray Alleną. Tu būsi kitas“, – kreipėsi į buvusį komandos draugą KG, o netrukus vyrai šiltai apsikabino.

Idealiam vakarui Bostone pritrūko tik „Celtics“ pergalės. Bostono ekipa prieš K.Garnettui skirtą ceremoniją 92:95 suklupo prieš Lukos Dončičiaus vedamus „Dallas Mavericks“.

Tiesa, Ukrainos vėliavos spalvų juostele pasipuošęs KG gavo progą pasimėgauti, kai antrajame kėlinyje Jaylenas Brownas įspūdingai sugrūdo kamuolį per vokietį Maxi Kleberį ir triumfuodamas sutrenkė rankomis su „Celtics“ legenda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas