Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 09 26

ESPN apžvalgininkas užstojo už NBA brūkšnio paliktą Joną Valančiūną

ESPN nuo pirmadienio skelbia geriausių NBA žaidėjų šimtuką. Jame atsidūrė Domantas Sabonis, padaręs net 29 pozicijų šuolį ir įvertintas 63 vieta. Tačiau už šimtuko brūkšnio liko kitas Lietuvos atstovas stipriausioje krepšinio lygoje – Jonas Valančiūnas. Tai patiko ne visiems ESPN apžvalgininkams.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Labiausiai neįvertintų ir už šimtuko ribos likusių NBA žaidėjų diskusijoje J.Valančiūną užstojo žurnalistas Andre Snellingsas.

„Jonas Valančiūnas per geras, kad būtų neįtrauktas į geriausiųjų šimtuką, – neslėpė NBA apžvalgininkas. – Jis yra statistikos per vieną minutę monstras.“

A.Snellingsas pateikė standartinę 36 minučių vidurkio statistiką, pagal kurią 27-erių lietuvis NBA rinktų vid. 19,4 taško, 13,3 atkovoto kamuolio ir 1,5 bloko vidurkį.

Jis pabrėžė, kad J.Valančiūnas Toronte negavo užtektinai žaidimo laiko, o kai po mainų atsidūrė „Memphis Grizzlies“ ekipoje, pademonstravo savo potencialą.

Per 19 rungtynių J.Valančiūnas gaudamas pasireikšti po 28 minutes rinko vid. 19,9 taško (54,5 proc. met.) ir 10,7 atkovoto kamuolio.

„Jis yra tvirtas 20 pelnytų taškų ir 10 atkovotų kamuolių vidurkio žaidėjas, kuris darė teigiamą statistinę įtaką ir gynyboje. Akivaizdus Top 100 žaidėjas“, – akcentavo A.Snellingsas.

JV ruošiasi aštuntajam savo sezonui NBA. Spalio 6-ąją „Grizzlies“ pradės draugiškų rungtynių maratoną susitikimu su Haifos „Maccabi“ iš Izraelio.

Naujasis NBA sezonas startuoja spalio 22-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas