Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 13

ESPN: Domantas Sabonis atsineša į NBA tai, ką ten paliko jo tėvas

Iki NBA naujokų biržos likus kiek daugiau nei mėnesiui, ESPN pristatė geriausiai vertinamų būsimų naujokų vaizdo analizę. ESPN apžvalgininkas Chadas Fordas pateikė 20-mečio lietuvio privalumus, trūkumus ir prognozę NBA naujokų biržoje. „Jis atsineša į NBA tai, ką aikštėje paliko jo tėvas Arvydas Sabonis“, – lietuvį pristato JAV sporto žiniasklaidos lyderiai.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip didžiausias D.Sabonio stiprybes, ESPN išskyrė jo įgūdžius baudos aikštelėje ir darbštumą.

„Tai stiprus, fiziškai rungtyniaujantis aukštaūgis su nepaprastai aukštu krepšinio suvokimu. Jis puikiai skaito žaidimą, – pasakoja ESPN.

Jis puikiai perduoda kamuolį, yra elitinis dėl kamuolių kovojantis aukštaūgis. Protingai atakuoja krepšį. Turi platų judesių puolime arsenalą, žaidžia su didžiule energija, kurią atsineša į aikštę kiekvieną vakarą.

Jis vienas geriausiai dėl kamuolių kovojančių aukštaūgių Amerikoje. Dar būdamas antrametis NCAA jis tiesiog dominavo.“

Bet 211 cm ūgio puolėjas nėra idealus krepšininkas. ESPN išskyrė pagrindines D.Sabonio silpnybes – metimą ir fizines galimybes.

„NBA komandų rūpestis – ar Domantas pagerins žaidimą iš vidutinio nuotolio. Jis rodo užuomazgas, kad gali pataikyti iš tolimesnių distancijų, bet to dar per maža“, – konstatuoja ESPN.

VIDEO: D.Sabonio žaidimo epizodai „Kovo beprotybėje“

Kad Domantas yra stiprus, tai nereiškia, jog jis atletiškas. Krepšininkų fiziniai duomenys labai akcentuojami šių dienų NBA. Jo atletiškumas yra dar viena lietuvio silpnybė.

„Jis neblokuos metimų, netrykšta sprogstamąja jėga ir žaidžia žemiau lanko. Bet jis primena jauną Luisą Scola, o tai yra labai vertinga“, – pridūrė ESPN.

Ch.Fordas Domantui prognozuoja 12-20 šaukimą.

„Draft Express“ D.Saboniui prognozuoja 18-ąjį šaukimą, kuris priklauso „Detroit Pistons“. „NBA Draft“ prognozė optimistiškiausia – 8-asis šaukimas, priklausantis „Sacramento Kings“.

NBA naujokų birža Brukline vyks birželio 23-iąją. Gegužės 17-ąją vyks NBA naujokų biržos loterija, kurioje paaiškės, kam atiteks keturiolika pirmųjų šaukimų. Kuo žemesnė komandos vieta reguliariajame sezone, tuo didesnė galimybė laimėti pirmąjį šaukimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas