Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 31

ESPN liaupsės Domantui Saboniui: „Jis nebedreba iš baimės dėl Russello Westbrooko“

Puikią formą sezono pradžioje demonstruojantis Domantas Sabonis atkreipė vieno žymiausių JAV krepšinio žurnalistų Zacho Lowe'o dėmesį. ESPN atstovas įtraukė lietuvį į dešimties labiausiai patikusių ir nepatikusių sezono starto veiksnių sąrašą. Vaizdingai atsiliepęs apie D.Sabonio progresą amerikietis gyrė „Indiana Pacers“ naujoką.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“/AP nuotr.

„Štai, kas nutinka, kai dideli žmonės su tam tikrais įgūdžiais daro daugiau, nei tik perduoda kamuolį prie tritaškio linijos ir dreba iš baimės mesdami kiekvieną metimą po Russello Westbrooko perdavimo, – rašo Z.Lowe'as. – Sabonis iš naujo atrado baudos aikštelę. Per visą debiutinį sezoną NBA jis 15 kartų įdėjo į krepšį. Vos po penkerių rungtynių Indianoje jis jau turi 4 dėjimus.

Kol Mylesas Turneris gydosi traumą, Domantas efektyviai žaidžia vidurio puolėju šalia Thaddeuso Youngo ir TJ Leafo.

Vyrukai užleido jam kelią krepšio link – po pikenrolo situacijų jis artimais metimais ir drąsiais prasiveržimais pataiko fantastišku procentu (66 proc.).

Žaidimas po krepšiu atgaivino Domanto puolime atkovotus kamuolius. Jeigu kovos dėl jų tokiu pat tempu, tai dar iki Padėkos dienos turės daugiau atkovotų kamuolių puolime, nei surinko per visą praėjusį sezoną.

Aišku, yra ir trūkumų. Beveik bet kuris penketas su D.Saboniu aikštėje turi didelių problemų gynyboje – pagal per vieną ataką vidutiniškai praleistus taškus „Pacers“ rikiuojasi priešpaskutiniai – 29-i.

Beje, kartu su Mylesu Turneriu vienu metu aikštėje jis težaidė 5 minutes, tad dar neaišku, kaip jiems pavyks susiklijuoti. Abu jie gerai atakuoja krepšį, kad duetas pasiteisintų puolime, bet gynyboje gali būti reikaliukų.

Vienaip ar kitaip, „Pacers“ turi džiūgauti, kaip sezono pradžioje žaidžia grąža už Paulą George'ą.“

VIDEO: D.Sabonio karjeros vakaras: 22 taškai ir 12 atkovotų kamuolių

D.Sabonis kol kas rungtyniauja vid. po 25,8 minutės, pelno po 13 taškų, krepšį atakuoja net 66 procentų taiklumu, sugriebia 10,2 atšokusio kamuolio, iš kurių – 3,5 puolime, ir atlieka 2,2 rezultatyvaus perdavimo.

Sekmadienį Saboniukas sužaidė karjeros rungtynes – surinko 22 taškus ir atkovojo 12 kamuolių prieš „San Antonio Spurs“.

Tiesa, tą mačą jis žaidė gerokai peršalęs. Gali būti, kad dėl kvėpavimo takų infekcijos 21-erių puolėjas turės praleisti artimiausią susitikimą su „Sacramento Kings“ artėjančią naktį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento