Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 12

Euforija peraugo į chaosą: Los Andžele – sužeisti „Lakers“ sirgaliai, 76 asmenys sulaikyti

„Los Angeles Lakers“ klubas po 10 metų pertraukos užkariavo NBA, o euforijoje paskendę auksinės ir purpurinės spalvos komandos sirgaliai pamiršę koronaviruso iššauktus apribojimus pasipylė į Los Andželo gatves.
Šventė Los Andžele peraugo į chaosą
Šventė Los Andžele peraugo į chaosą / „Scanpix“ nuotr.

„Los Angeles Times“ praneša, kad švenčiant pergalę NBA finale Los Andžele buvo suimti bent 76 žmonės.

Anot Los Andželo policijos departamento (LAPD), tarp suimtųjų yra vandalizmu, buriavimusi ir nepaklusimu pareigūnams pasižymėjusių asmenų.

Iš viso netoliese „Staples Center“ arenos, kurioje įprastai namų rungtynes žaidžia „Lakers“, susirinko per 1 tūkst. sirgalių, dar daugiau jų buvo miesto gatvėse ir aikštėse.

Daugelis iš aistruolių vilkėjo Kobe Bryanto – „Lakers“ legendos, žuvusios šių metų sausį – marškinėlius, netrūko ir ikoninio „Lakers“ lyderio vardo skanduočių.

Nepadėjo net ir tai, kad LAPD vadovas Michelis Moore'as sekmadienio vakarą paprašė sirgalių „švęsti atsakingai“ – pranešimai apie vandalizmą ir sprogstamųjų užtaisų garsus ėmė piltis dar ankstyvą naktį.

Tiesa, kai kurie aistruoliai dėl negera linkme pasisukusio šventimo kaltina pačią policiją, kuri, anot sirgalių, prieš juos panaudojo gumines kulkas ir vandens sroves. Vis dėlto taip greičiausiai nutiko jau po to, kai į pareigūnus pradėti mėtyti buteliai, akmenys ir kiti po ranka sirgaliams pasitaikę daiktai.

Anot LAPD, bent du sirgaliai buvo sužeisti ir išvežti į ligoninę. Taip pat sužeisti ir aštuoni pareigūnai, apgadinti 30 pastatų.

15min primena, kad „Lakers“ paskutines finalo serijos rungtynes prieš „Miami Heat“ laimėjo 106:93 ir palaužė varžovus iš Floridos serijos rezultatu 4-2. Tai tapo jau 17-uoju „Lakers“ NBA čempionų titulu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas