Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 17

Euforijoje paskendęs K.Thompsonas priminė oponento žinutę: „Prakeiktas klounas“

Klay Thompsonas be krepšinio praleido 941 dieną, bet sugrįžo su trenksmu – jo atstovaujami „Golden State Warriors“ ketvirtą kartą per aštuonerius metus tapo NBA čempionais. O po triumfo Klay prisiminė ir tuos, kurie stojo jam ir jo komandai skersai kelio.
Klay Thompsonas
Klay Thompsonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Warriors“ šeštosiose NBA finalo rungtynėse 103:90 nugalėjo „Boston Celtics“ ir „uždarė“ seriją 4-2.

Ypatingai saldus šis triumfas buvo K.Thompsonui, kuris per pastaruosius metus iškentė dvi sunkiausias traumas krepšinyje.

2019 m. NBA finalo šeštosiose rungtynėse snaiperiui plyšo kryžminis raištis. Nespėjęs visiškai pasveikti, 2020 m. lapkritį K.Thompsonas patyrė ir Achilo sausgyslės traumą, o ant parketo galiausiai sugrįžo tik 2022 m. sausį.

Ir nors įsivažiavo nelengvai, atkrintamosiose snaiperis žaidė solidžiai, o galiausiai triumfavo NBA finale, užtildydamas visus kritikus, kurie jam ir komandai prognozavo ankstyvą sezono pabaigą.

Euforijos apimtas K.Thompsonas po pergalės nepamiršo priminti „Memphis Grizzlies“ puolėjo žinutę.

22-ejų Jarenas Jacksonas po pergalės prieš „Warriors“ reguliariajame sezone tarsi pašiepdamas „karius“ tviteryje parašė: „Stiprybė skaičiuose“.

Angliškai šis terminas skamba „Strength in numbers“ – tai „Warriors“ šūkis, skirtas įvertinti kiekvieno komandos nario indėlį į pergalę.

Bet dabar K.Thompsonas prisiminė tokį J.Jacksono išsišokimą.

„Vienas „Grizzlies“ žaidėjas parašė „stiprybė skaičiuose“ po to, kai įveikė mus reguliariajame sezone, ir tai mane labai sunervino. Negaliu sulaukti, kai galėsiu pasidalinti ta jo žinute. Prakeiktas valkata. Turėjau įsitikinti, kad jis tai parašė. Prakeiktas klounas. Atsiprašau, tiesiog prisiminiau tai. Ketini mus erzinti? Tu čia niekada nė nebuvai. Mes čia jau esame buvę, žinome, ko tai pareikalauja“, – įsiaudrinęs kalbėjo K.Thompsonas.

O kai vienas iš reporterių pabandė užduoti žaidėjui kitą klausimą, jis pratęsė:

„Tviterio riteris, ar galite tuo patikėti? Mano atmintis kaip dramblio, aš nepamirštu. Daugybė žmonių mus spardė, kai mes buvome žemumose.“

K.Thompsonui „Warriors“ žygis link titulo, ko gero, buvo itin saldus ir dėl to, jog Vakarų konferencijos pusfinalyje „kariai“ įveikė ne bet ką kitą, o būtent J.Jacksono atstovaujamus „Grizzlies“.

Beje, po finalo skeptikus ir kritikus prisiminė ir Stephenas Curry.

Naudingiausio lemiamos serijos žaidėju išrinktas krepšininkas spaudos konferencijoje šmaikščiai parodijavo ESPN analitikus, kurie prieš sezoną prognozavo, jog „Warriors“ per artimiausius ketverius metus neiškovos nė vieno čempionų titulo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas