Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 08

Eurolygos žvaigždė stebina taiklumu „Kings“ lyderius

„Sacramento Kings“ krepšininkai jau dūzgia apie savo naujoką. Eurolygos naudingiausias praėjusio sezono žaidėjas Sasha Vezenkovas stebina kitus savo taiklumu, o Domanto Sabonio nuomone, naujokas turbūt bus geriausias komandos metikas.
Sasha Vezenkovas
Sasha Vezenkovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Sacramento Kings“ pradėjo treniruočių stovyklą šią savaitę, o ruošiantis naujam sezonui krepšininkai vis geriau susipažįsta su tais, kurių iki šiol nepažinojo.

Vienas Sakramento komandos naujokų yra Sasha Vezenkovas.

Kipre bulgarų šeimoje gimęs, Graikijoje augęs 28 metų krepšininkas praėjusį sezoną buvo ir naudingiausias, ir rezultatyviausias žaidėjas Eurolygoje.

„Scanpix“ nuotr./Pirėjo „Olympiakos“ lyderis Saša Vezenkovas
„Scanpix“ nuotr./Pirėjo „Olympiakos“ lyderis Saša Vezenkovas

Po 17,6 taško rinkęs 206 cm ūgio puolėjas padėjo Pirėjo „Olympiakos“ pasiekti Eurolygos finalą ir laimėti Graikijos čempionų titulą, bet vasarą sudarė sutartį su NBA klubu.

Sutaręs dėl trejų metų 20 mln. dolerių vertės kontrakto S.Vezenkovas tikisi tapti svarbiu žaidėju „Kings“ komandoje, kuri pavasarį pirmą kartą po 16 metų pateko į NBA atkrintamąsias varžybas.

Praėjusį sezoną trečią vietą NBA Vakarų konferencijoje po reguliaraus sezono užėmęs Sakramento klubas turi didelių ambicijų, o pirmieji įspūdžiai apie S.Vezenkovo gebėjimus tik dar labiau jas kaitina.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Sasha Vezenkovas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Sasha Vezenkovas

„Kings“ rezultatyviausias praėjusio sezono žaidėjas De'Aaronas Foxas pareiškė, kad S.Vezenkovas yra vienas geriausių tritaškių metikų Žemėje.

„Tai beprotiška. Per vienerias mūsų metimų pratybas, manau, kad metė apie 150 metimų, o prametė, regis, tik septynis, – stebėjosi D.Foxas. – Mes norime, kad jis jautųsi patogiai ir norime, kad žinotų, jog jam bus uždegta žalia šviesa mesti į krepšį.

Jis yra vienas geriausių metikų pasaulyje. Todėl čia ir yra, todėl ir norėsime, kad jis mestų. Kai jis įsivažiuoja, pataiko taip, kad net tinklelis nesujuda. Beprotiška matyti, kaip jis meta.“

Ir pats S.Vezenkovas, į kurį teises „Kings“ perėmė iš „Cleveland Cavaliers“, gerai jaučiasi naujoje komandoje.

„Jau mėnesį esu čia. Viskas einasi gerai. Visa Sakramento klubo organizacija verčia mane jaustis lyg antroje šeimoje, tad esu tikrai dėkingas. Ačiū ir savo tikrajai šeimai, kuri yra čia ir padeda man. Negaliu sulaukti starto“, – sakė S.Vezenkovas.

Kol jis treniruojasi, kiti „Kings“ žaidėjai stebisi. Net ir praėjusį sezoną NBA-All Star tritaškių konkurse dalyvavusiam Kevinui Huerteriui bulgaras palieka įspūdį.

„Sasha meta kamuolį velniškai taikliai, – sakė K.Huerteris. – Jis atvyko ir pagerino visus mūsų pataikymo rekordus, pasiektus praėjusiais metais. Tikras snaiperis.“

„Kings“ praėjusį sezoną pirmavo NBA pagal rezultatyvumą (120,7 taško per mačą), o taip pat fiksavo aukščiausią puolimo reitingą (119,4 taško per 100 atakų) per lygos istoriją.

Puolimas gali tapti dar efektyvesnis, kai prie gerai kamuoliu besidalinančio Domanto Sabonio aikštėje prisidės taikliarankis bulgaras.

„Jaučiu, kad jis tikrai gudrus žaidėjas, o aš žinau, kaip įveikti gynybą, kuri jį sups, – sakė D.Sabonis. – Jis tikrai gali pataikyti. Jis tikriausiai yra geriausias metikas komandoje, tad turėsime pasinaudoti šiuo pranašumu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas