Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 09

Faktas: M.Kuzminskas turėjo sutartį su „Daruššafaka“, „Knicks“ suplojo įspūdingą išpirką

Atskleista tiksli suma, kurią „New York Knicks“ klubas sumokėjo Stambulo „Daruššafaka“ komandai, kad ši išleistų Mindaugą Kuzminską į NBA lygą. Legendinis Niujorko klubas taip įsigeidė Lietuvos rinktinės puolėjo, kad nepagailėjo už tai sumokėti net 800 tūkstančių dolerių išpirkos. Tai socialiniame tinkle pranešė žinomas Turkijos sporto žurnalistas Ismailas Senolas.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / VN Design nuotr.

Tai reiškia, kad M.Kuzminskas buvo jau anksčiau pasirašęs sutartį su Stambulo klubu, tačiau ji buvo nutylėta. Žaidėją iki liepos vidurio galėjo dar išpirkti kita komanda ir šiuo punktu sutartyje pasinaudojo „New York Knicks“ klubas.

Prieš kelias dienas apie tai rašė ir 24sek. Tačiau tuomet tiksli suma buvo tik spėjama. Dabar ji jau žinoma tiksliai.

M.Kuzminskas su „Knicks“ pasirašė dvejų metų sutartį, kurios vertė 6 mln. dolerių. Atskaičius mokesčius krepšininkas per mėnesį uždirbs 150 tūkstančių dolerių.

„Knicks“ vadovas Philas Jacksonas neabejojo, kad M.Kuzminskas bus puikus pastiprinimas Niujorko komandai.

„Turime labai universalų lengvąjį krašto puolėją, kuris gali pataikyti iš toli, praplėsti aikštę. Jam reikės pritapti prie NBA krepšinio, bet mes tą suprantame. Taip pat galėsime su juo žaisti žemu penketu. Su juo būsime vikresni ir greitesni. Žmonės žavėsis jo žaidimu“, – patikino Ph.Jacksonas.

Neoficialiai kalbama, kad sutartį su Stambulo „Daruššafaka“ komanda M.Kuzminskas pasirašė prieš kelias savaites. Nors Davido Blatto treniruojamame Turkijos klube 26-erių metų lietuvis galiausiai nežais, per dvi savaites Turkijos komanda uždirbo įspūdingą pinigų sumą – 800 tūkstančių dolerių. Tiesa, pagal NBA galiojančias taisykles „New York Knicks“ gali sumokėti 650 tūkstančių dolerių išpirką, o likusius 150 tūkstančių turės sumokėti pats Mindaugas Kuzminskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas