Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 03 08

Fantastiškame trileryje – galingas Jono Valančiūno blokas NBA žvaigždei

Jonas Valančiūnas tapo įspūdingo NBA trilerio dalimi ir pats jį papuošė fantastišku epizodu. „Toronto Raptors“ krepšininkai paskutinėmis pratęsimo sekundėmis 121:119 (27:23, 18:36, 40:25, 29:30, 7:5) palaužė „Detroit Pistons“ ekipą ir su trenksmu žengė į atkrintamąsias varžybas.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pergalę Toronto komandai atnešė Fredo VanVleeto dvitaškis iki pratęsimo pabaigos likus žaisti 1,1 sekundės.

Užbaigti ataką planavo DeMaras DeRozanas, tačiau atsidūręs keturių varžovų apsuptyje rezultatyviausias „Raptors“ žaidėjas numetė kamuolį į aikštės kampą. Ten atsarginis Toronto komandos atakų organizatorius neklydo – pataikė iš vidutinio nuotolio ir išvedė komandą į priekį 121:119.

Tai buvo tik antras taiklus F.VanVleeto metimas iš žaidimo iš 10. Palyginimui, D.DeRozano sąskaitoje buvo 42 taškai.

Įdomu, kad 24-erių amerikiečiui pratęsimas klostėsi komplikuotai, bet „Raptors“ treneris Dwane'as Casey išliko kantrus, o įžaidėjas atsidėkojo jam tapdamas mačo herojumi.

Papildomą 5 minučių atkarpą aikštėje buvo ir J.Valančiūnas.

Jis iš viso per 31 minutę įmetė 14 taškų (5/9 dvit., 1/4 trit., 1/1 baud.), atkovojo 11 kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, perėmė 2 kamuolius, blokavo 3 metimus, suklydo 3 ir prasižengė 1 kartą.

Lietuvis buvo itin aktyvus atakuodamas iš toli – tik antrą kartą karjeroje išmetė 4 tolimus metimus, nors tikslą pasiekė vienas tritaškis. Beje, vienas centro tolimas metimas nė nelietė lanko.

Tiesa, J.Valančiūnas sukūrė ir labai gražų epizodą. 213 cm ūgio krepšininkas galingai blokavo Blake'o Griffino bandymą dėjimu užbaigti ataką.

Nublokuotas Blake'as Griffinas su 31 tašku buvo rezultatyviausias „Pistons“ gretose. Tiesioginis Jono oponentas po krepšiu Andre Drummondas pataikė 5 metimus iš 14 ir surinko 10 tšakų bei atkovojo net 21 kamuolį.

D.DeRozanas nugalėtojams pelnė 42, Normanas Powellas – 17, Kyle'as Lowry (15 rez. perd.) – 15.

„Raptors“ laimėjo nepaisant to, kad antrajame kėlinyje turėjo 17 taškų deficitą ir žaidė be iš aikštės išvaryto Serge'o Ibakos. Pratęsimo gal būtų neprireikę, nes ketvirtojo kėlinio pabaigą sudrebino fantastiškas DeMaro DeRozano dėjimas su pražanga ir visu varžovu.

Vis dėlto šeimininkai išsikapstė. Blake'as Griffinas paskutinę pagrindinio laiko sekundę įrideno dvitaškį. Tiesa, pratęsimo metu išgelbėti komandos jau nebepavyko – lemtingas aukštaūgio metimas skriejo pro šalį.

„Raptors“ tai buvo šešta pergalė iš eilės ir jau 13-oji per 14 pastarųjų rungtynių.

Šis laimėjimas leido „Raptors“ tapti pirmąja NBA komanda, kuri užsitikrino vietą atkrintamosiose varžybose. Su 47 pergalėmis ir 17 pralaimėjimų Toronto ekipa pirmauja Rytų konferencijoje.

„Raptors“: D.DeRozanas 42, N.Powellas 17, K.Lowry 15 (15 rez. perd.), J.Valančiūnas 14 (11 atk. kam.).

„Pistons“: B.Griffinas 31, R.Bullockas 21, I.Smithas ir J.Ennisas po 14.

VIDEO: „Atsarginiai“: J.Valančiūno karjeros momentas, Lebrono vilionės ir „sunaikinimas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas