Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 08

G.Antetokounmpo išliaupsino L.Dončičių, M.Cubanas atkirto abejojantiems slovėno atletiškumu

Ko gero kol pats Luka Dončičius NBA arenose neužčiaups skeptikų, netikinčių jo kvapą gniaužiančia ateitimi stipriausioje planetos lygoje, tol už jį kalbės kiti. Pavyzdžiui, Giannis Antetokounmpo, kuris dienraščiui "Marca" išliaupsino slovėnų talentą ir netiesiogiai atkirto L.Dončičiaus perspektyvomis netikinčiam Charlesui Barkley.
Luka Dončičius
Luka Dončičius / „Scanpix“ nuotr.

19-metis L.Dončičius NBA naujokų biržoje buvo pasirinktas trečiuoju numeriu ir NBA lygoje gins „Dallas Mavericks“ garbę.

„Jis didžiausią susižavėjimą keliantis žaidėjas, pasirodęs krepšinyje pastaraisiais metais. Manau, jis iškart taps reikšmingu NBA žaidėju“, – kalbėjo Giannis.

„Jis laimėjo Ispanijos lygą, Eurolygą, Europos čempionatą, tapo Eurolygos reguliariojo sezono ir finalinio ketverto MVP. Jis įrodė, kad yra pasirengęs žaisti ir kad bręsta greičiau nei kiti žaidėjai. Ir jis žaidė prieš profesionalus, priešingai nei kalbėjo Ch.Barkley.

Žmonės iš NBA kartais pamiršta, kad Eurolygoje žaidžiamas labai geras ir kietas krepšinis. Kietesnis nei NCAA. Turi būti labai geras, kad atstovėtum už save Eurolygoje, ir Luka toks yra“, – sakė Giannis.

Naujokų biržoje L.Dončičių pasirinko „Atlanta Hawks“, tačiau „Mavericks“ žaibiškai inicijavo mainus ir perėmė slovėnų žvaigždę, į Atlantą išsiųsdami penktu pašauktą Trae Youngą.

„Mavericks“ savininkas Markas Cubanas neturi nė mažiausios abejonės dėl L.Dončičiaus galimybių ir turi atsaką tiems, kurie slovėnui žeria priekaištus dėl fizinių savybių.

Lino Žemgulio nuotr./Luka Dončičius
Lino Žemgulio nuotr./Luka Dončičius

M.Cubanas sako, kad „Mavs“ taip norėjo L.Dončičiaus, kad apie kitus variantus beveik net nemąstė.

„Logika sako taip – jei manai, kad tai žaidėjas, kuris iš esėms pakeis tavo komandos žaidimą, iš esmės pakeis visą organizaciją, tu net nesirūpini, kas galėtų būti kitas tavo šaukimas. Tu tiesiog nori to žaidėjo“, – ESPN kalbėjo M.Cubanas.

„Taip, jis turės sustiprėti ir prisitaikyti prie fiziškai kietesnio žaidimo, tačiau jis turi visas galimybes tapti neįtikėtinu žaidėju. Žmonės kalba apie atletizmo trūkumą. Bet jis niekad, galima sakyti, ir nedirbo, kad taptų atletiškesnis. Dauguma 17-18 metų vaikių to nedaro. Tuo pardeda rūpintis, kai ateina į NBA. Jis jau geras, bet jis dar patobulės šioje srityje“.

Išgyręs slovėną M.Cubanas galiausiai susigriebė, kad komplimentų gal ir per daug: „Nenoriu sukelti pernelyg daug spaudimo šiam vaikiui, bet mes esame nepaprastai patenkinti, kad jį gavome“.

„Mavericks“ jau užbaigė tvarkyti formalumus, susijusius su 2 mln. eurų išpirką siekiančiu L.Dončičiaus perėjimu iš Madrido „Real“. Būsimasis „Mavericks“ vedlys netrukus galės prisijungti prie naujojo klubo treniruočių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas