Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 02

G.Haywardas apie gyvenimą po traumos: treneris nešė į lėktuvą, išgyveno net B.Obama

„Boston Celtics“ puolėjas Gordonas Haywardas patvirtino, kad nesitiki į aikštę sugrįžti dar šį sezoną. Krepšininkas pačiose pirmose NBA čempionato rungtynėse su „Cleveland Cavaliers“ patyrė šiurpią traumą, kuriai išgydyti prireiks daug laiko. Praėjus kiek laiko, jis nusprendė papasakoti, ką teko išgyventi po šio kraupaus įvykio.
Gordonas Haywardas
Gordonas Haywardas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NBA Boston Celtics

G.Haywardas trečiadienį aprašė pastarąsias dvi savaites ir džiaugėsi sulaukęs daugybės paramos iš aplinkinių.

Žaidėjui buvo atlikta operacija ir buvo pasirodę spėliojimų, kad jis dar šį sezoną gali žengti į aikštę, tačiau pats G.Haywardas to, panašu, nesitiki.

„Celtics“ organizacija viršijo visus standartus. Jie žino, kad į aikštę nesugrįšiu visą sezoną, bet vis tiek darė viską, kad jausčiausi kuo geriau, kad jausčiausi organizacijos dalimi“, – rašė krepšininkas.

Jis aprašė ir traumos momentą: „Iš karto supratau, kad nutiko kažkas labai blogo. Kai nusileidau, jaučiau didžiulį skausmą. Persiverčiau ir pamačiau savo koją, ji buvo pakrypusi visai kita kryptimi.“

G.Haywardas rašė, kaip „Cavaliers“ gydytojas Jamesas Rosneckas dar aikštėje atstatė kulkšnį, kaip Isaiah Thomasas jį lankė rūbinėje ir kaip jis pats bijojo išgirsti diagnozę.

„Instagram“ nuotr./Dainius Adomaitis ir Bradas Stevensas
„Instagram“ nuotr./Dainius Adomaitis ir Bradas Stevensas

Į Bostoną krepšininkas parskrido su komanda, tačiau net ir į lėktuvą patekti buvo didžiulė problema.

„Reikėjo keturių žmonių, kad mane ten nuneštų. Treneris Bradas Stevensas buvo vienas iš jų. Buvo dar gal 25 žmonės, kurie norėjo padėti, tačiau treneris norėjo būti tikras, kad viskas yra daroma teisingai. Jis tiesiog toks žmogus“, – duoklę B.Stevensui atidavė G.Haywardas.

Vėliau „Celtics“ žvaigždė rašė sulaukęs pozityvių gydytojų atsiliepimų ir prieš, ir po operacijos.

„Pirminė diagnozė buvo nebloga. Jie tikino, kad aš galėsiu visiškai atsigauti, jei operacija pavyks“, – džiaugėsi krepšininkas.

Jis buvo labai dėkingas visiems, kurie išsakė palaikymą. Linkėjimus siuntė ir panašią traumą išsigydęs Paulas George'as, ir NBA legenda Kobe Bryantas, ir net prezidentas Barackas Obama.

„Aš įsivaizduoju, kaip bus gera žengti į aikštę ir debiutuoti namuose su „Celtics“ marškinėliais. Tai kiek užtruks, tačiau kiekvieną reabilitacijos dieną būsiu vis arčiau to momento. Aš dar tik pradedu pažinti šį miestą, tačiau jau esu labai su juo artimas“, – atviravo G.Haywardas.

„Scanpix“ nuotr./Gordonas Haywardas, Alas Horfordas, Kyrie Irvingas
„Scanpix“ nuotr./Gordonas Haywardas, Alas Horfordas, Kyrie Irvingas

Prieš trečiadienio rungtynes su „Sacramento Kings“ traumą patyręs krepšininkas apsilankė komandos bazėje. B.Stevensas pasakojo, kad jo auklėtinis yra geros nuotaikos ir daro viską, kad būtų kuo aktyvesnis.

„Kiek žinau, jis dabar net mėto sėdėdamas ant kėdės. Atrodo, kad Gordonas yra geros nuotaikos, ir tai yra svarbiausia. Žinoma, mes linkime ir tikimės, kad jis atsigaus kuo greičiau, bet laukia dar ilgas kelias“, – kalbėjo Bradas Stevensas.

VIDEO: Kraupi Gordono Haywardo trauma

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento