Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 18

G.Haywardo trauma šokiravo ir komandos draugus, ir varžovus

NBA sezono atidarymo rungtynėse svarbiausia buvo ne rezultatas. Svarbiausias įvykis nutiko dar susitikimo pradžioje, kai „Boston Celtics“ naujokas Gordonas Haywardas patyrė kraupią traumą. Krepšininkui lūžo koja.
Dwayne'o Wade'o ir Kyrie Irvingo reakcija po Gordono Haywardo traumos
Dwayne'o Wade'o ir Kyrie Irvingo reakcija po Gordono Haywardo traumos / „Scanpix“ nuotr.

Dauguma šio įvykio liudininkų vaizdą, kurį teko išvyksti, palygino su Paulo George'o trauma 2014-aisiais.

„Sunku. Per savo karjerą mačiau ne vieną traumą, pats esu patyręs keletą. Tikriausiai skaudžiausiai atrodė dvi: P.George'o ir G.Haywardo. Tikrai nėra malonu tai pamatyti, tačiau reikia atsigauti. Reikia tiesiog kovoti. Mes žinome, kad su Dievo pagalba Haywardui viskas bus gerai. Melsimės už jį ir padėsime, kuo galėsime“, – po „Cleveland Cavaliers“ pergalės sakė Kyrie Irvingas.

Panašiai kalbėjo ir LeBronas Jamesas, kuris sakė per savo karjerą matęs keletą panašių traumų: „Mačiau, kai tai nutiko George'ui. Negali nuspėti, kada kažkas panašaus nutiks. Tu niekada nenori, kad tai atsitiktų, ir nesvarbu, kas tai per žmogus, nesvarbu, kaip labai tu nori jį nugalėti.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Gordonas Haywardas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Gordonas Haywardas

Po vieno savo lyderių traumos „Celtics“ žaidėjai buvo šokiruoti. Tam, kad mintimis sugrįžtų į krepšinio aikštelę, krepšininkams prireikė laiko. Sukrėstas K.Irvingas atrėmė galvą į Marcuso Smarto ir Jaysono Tatumo krūtines, naujokas Semis Ojeleye sukalbėjo maldą.

Tuo metu, kai įvyko kraupus epizodas, „Celtics“ buvo trimis taškais priekyje, tačiau vėliau jau „Cavaliers“ pirmavo 18 taškų.

Vėliau Bostono ekipa dar sugebėjo pasivyti savo varžovus, tačiau L.Jamesas ir Kevinas Love'as sukūrė keletą gerų epizodų ir „Cavaliers“ nugalėjo 102:99.

„Kad ir kaip bebūtų, rungtynės turi būti sužaistos. Kad ir kaip tai skambėtų, bet jos turi būti sužaistos. Mes tai suprantame, esame profesionalai. Kai vienas iš mūsų brolių iškrenta, mes turime susitelkti. Siunčiame maldas jam ir jo šeimai. Padarysime viską, ką galime, kad padėtume jam pereiti šį etapą ir sugrįžti į aikštę“, – emocingai kalbėjo K.Irvingas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kyrie Irvingas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kyrie Irvingas

„Celtics“ treneris buvo pagrindinis žmogus, kurio dėka G.Haywardas atvyko į Bostoną. Strategas krepšininką treniravo jau „Butler“ universitete. Po savo auklėtinio traumos Bradas Stevensas sunkiai rinko žodžius.

„Jis įdėjo labai daug darbo. Maniau, kad ši savaitė jam yra geriausia, jis puikiai jautėsi aikštėje. Tačiau dabar tikimės, kad jis galės visiškai atsigauti, taip? Bus sunku, bet manau, jog tai yra sporto dalis. Labai dėl jo išgyvenu“, – sakė B.Stevensas.

Treneris pripažino, kad G.Haywardo trauma paveikė komandos žaidimą, tačiau pripažino, kad tokių dalykų nustumti į šalį neįmanoma.

„Neturiu tokių magiškų žodžių. Visiems dėl to skaudėjo. Negaliu iš šios situacijos išimti žmogiškojo faktoriaus“, – atviravo strategas.

G.Haywardas traumą patyrė prie „Cavaliers“ atsarginių suolo. Varžovo trauma paveikė ir šios komandos žaidėjus, jie griebėsi už galvų, meldėsi.

Klivlendo komandos treneris Tyronnas Lue taip pat neslėpė emocijų: „Taip, jis yra iš kitos komandos, bet mes vis tiek esame broliai. Niekada nenori pamatyti tokių traumų. Linkiu jam pasveikti. Jis yra puikus žaidėjas, vienas geriausių lygoje, puikus žmogus.“

VIDEO: Kraupi Gordono Haywardo trauma

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito