Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 21

Galingą Jono Valančiūno pasirodymą prieš NBA blogiuką aptemdė pratęsimą atėmęs švilpukas

Akis į akį sutikęs NBA blogiuką Jonas Valančiūnas nepabūgo. Anaiptol, 24-erių lietuvis žygiavo rekordiniu tempu. Vis dėlto „Toronto Raptors“ ekipa neatsilaikė prieš „Sacramento Kings“ krepšininkus 99:102 (28:36, 35:22, 18:28, 21:16). Komandos galėjo žaisti ir pratęsimą, bet jį iš „Raptors“ atėmė trenerį Dwane'ą Casey įsiutinęs sprendimas.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Raptors“ krito Sakramente 99:102.
  • J.Valančiūnas pelnė 23 taškus ir atkovojo 14 kamuolių.
  • Iki pertraukos lietuvio sąskaitoje buvo 19 taškų.
  • „Centras“ laimėjo mikrodvikovą su D.Cousinsu.

Jau po pirmojo kėlinio J.Valančiūno sąskaitoje buvo 10 taškų, po dviejų – 19. Vienu metu J.Valančiūnas dėjimu drebino „Kings“ krepšį net trijų priešininkų apsuptyje.

Pats D.Cousinsas pakankamai greitai prisirinko pražangų, todėl iškrito iš kovos prieš lietuvį. O kiti jo komandos draugai iki pertraukos bejėgiškai bandė stabdyti „Raptors“ bokštą.

Taigi, Torontas ėmė laukti rekordinio J.Valančiūno rezultatyvumo (32 tšk.).

Tačiau po pertraukos su visa „Raptors“ komanda puolime sustojo ir Jonas. O „Kings“ šovė į priekį.

„Viskas, to man jau gana. Žaisime žemu penketu“, – po pastarojo pralaimėjimo „Los Angeles Clippers“ komandai tarė „Kings“ treneris Dave'as Joergeris.

Kaip tarė, taip ir padarė.

J.Valančiūnui „centro“ pozicijoje teko stumdytis su DeMarcusu Cousinsu, o žemiau NBA techninių pražangų karaliaus išsidėstė Rudy Gay, Mattas Barnesas, Darrenas Collisonas bei Ty Lawsonas.

Žemas penktas davė vaisių po pertraukos. „Kings“ trečiąjį ir ketvirtąjį kėlinius laimėjo 44:36 – praleido vienu mažiau, kiek „Raptors“ buvo įmetę vien per antrąjį ketvirtį. O gynyba atnešė retą pergalę.

Nors atidavė iniciatyvą ir kritiniu metu „Raptors“ turėjo vytis „Kings“ klubą, Toronto ekipa vos neišplėšė pratęsimo. Toronto krepšininkai gavo paskutinio metimo teisę, kuriam turėjo vos 2,4 sek. atsilikdami 99:102. Terrence'as Rossas sugavęs kamuolį prie vidurio linijos iš sudėtingos situacijos sugebėjo pataikyti. Jį sveikinti suskubo visa „Raptors“ komanda. Tačiau arbitrai neskubėjo patvirtinti tritaškio.

VIDEO: Daug diskusijų sukėlęs T.Rosso tritaškis su sirena

Nors T.Rossas metimą pagal paleistą laikrodį atliko laiku, vaizdo pakartojimas parodė, kad išmestą kamuolį iš užribio lietė D.Cousinsas, bet nuo tos akimirkos nebuvo pradėtas skaičiuoti atakos laikas. NBA teisėjai paskaičiavo, kad jei laikrodis būtų pradėjęs tiksėti iškart po D.Cousinso kontakto su kamuoliu, T.Rossui laiko atlikti metimą nebūtų užtekę. Po ilgos peržiūros tritaškis nebuvo įskaitytas.

„Raptors“ treneris Dwane'as Casey buvo įsiutęs. Prie teisėjų po netikėto verdikto sušoko visa „Raptors“ komanda. D.Casey keiksmais išplūdo arbitrus, o išeidamas į rūbinę sviedė derinių lentą ant parketo.

„Tai mėšlo krūva! Ir tu tai žinai!“ – į teisėjo sprendimą apeliavo strategas.

Šalia stovėjusiam J.Valančiūnui beliko tik mosuoti rankomis.

Iš viso per 37 minutes jis pelnė 23 taškus (9/18 dvit., 5/6 baud.), sugriebė 14 atšokusių kamuolių, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 metimus, suklydo 1 ir prasižengė 2 kartus.

Rezultatyviau ir su daugiau atkovotų kamuolių J.Valančiūnas šį sezoną rungtynes baigė tik kartą.

Beje, rezultatyviau už JV sužaidė tik Kyle'as Lowry (25 tšk.), o DeMaras DeRozanas sužaidė prasčiausias sezono rungtynes – tepelnė 12 taškų, pataikydamas vos 3 metimus iš 15.

„Raptors“: K.Lowry 25, J.Valančiūnas 23 (14 atk. kam.), D.Carrollas 17, D.DeRozanas 12, P.Pattersonas 11.

„Kings“: R.Gay'us 23, D.Cousinsas 19 (11 atk. kam.), D.Collisonas 15, A.Afflalo 14.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas