Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Gimtojo miesto komandos pašauktas M.Buzelis sunkiai tramdė ašaras: „To ir norėjau“

Matas Buzelis – „Chicago Bulls“ organizacijos narys. Svajonės išsipildymui prilygstančią žinią išgirdęs lietuvis sunkiai tramdė ašaras ir džiaugėsi tuo, kur jį nubloškė NBA naujokų birža.

Daugiau nei prieš metus M.Buzeliui buvo pranašaujamas pirmasis šaukimas. Dar biržos išvakarėse jam buvo projektuojama penktoji vieta.

Bet pakviestas vienuoliktuoju numeriu, lietuvis nė kiek dėl to nenusivylė.

Apie tai, kad lietuvį rinksis būtent Čikagos klubas, NBA reporteriai pranešė dar likus kelioms minutėms iki oficialaus to paskelbimo, o ašaros M.Buzelio skruostais riedėjo dar prieš NBA komisarui Adamui Silveriui ištariant jo pavardę.

Pasidalinęs jautriu momentu su šeimos nariais – tėvais Kristina ir Aidu, broliu Vincu ir seserimi Sofija, M.Buzelis pakilo ant scenos, užsimaukšlino „Bulls“ kepuraitę ir valydamasis ašaras spaudė ranką A.Silveriui.

„Esu palaimintas. Būtent to ir norėjau, norėjau čia atsidurti. Ačiū „Bulls“ organizacijai. Esu pasiruošęs darbui. Aš tam gimiau“, – po kelių akimirkų sakė M.Buzelis.

Jis 2004 m. spalio 13-ąją gimė būtent trečiame pagal dydį JAV mieste. Jo prieigose ir užaugo bei pradėjo krepšininko kelią.

O dabar apsivilks marškinėlius, kuriuos kadaise vilkėjo Michaelas Jordanas, Scottie Pippenas ir kiti.

„Scanpix“ nuotr./Matas Buzelis pašauktas NBA naujokų biržoje
„Scanpix“ nuotr./Matas Buzelis pašauktas NBA naujokų biržoje

„Dėkoju visiems, kurie manimi abejojo. Nebūčiau čia be tų, kurie manimi abejojo, nes panaudojau tai kaip motyvaciją. Dėkoju ir visiems, kurie mane rėmė, tą darydami fantastiškai. Dėkoju visiems“, – emocingai kalbėjo M.Buzelis.

Kiek nurimus emocijoms, kalbėdamas su Čikagos žiniasklaida jis pripažino, kad nesitikėjo būti pašauktas „Bulls“ organizacijos. Lietuviui iki pat naujokų biržos buvo pranašaujama kelionė į „Detroit Pistons“, kuriems priklausė penktasis šaukimas.

„Jie („Bulls“ atstovai – red. past.) buvo atvykę manęs stebėti į privačią treniruotę Los Andžele. Bet nesitikėjau, kad jie mane pašauks. Tačiau dabar, kai tai jau nutiko, džiaugiuosi“, – sakė M.Buzelis, kurį cituoja „NBC Sports Chicago“.

Nesitikėjau, kad jie mane pašauks.

„Tai man reiškia visą pasaulį, – pridūrė lietuvis. – Čia gimiau ir augau, tad tai taip puiku. Net negaliu to apsakyti.“

Sprendimą pasikviesti tautietį į Čikagą priėmė „Bulls“ organizacijos vadovas Artūras Karnišovas. Tiesa, 19-metis talentas teigia kol kas neturįs ryšio su Lietuvos krepšinio legenda.

Vida Press nuotr./Artūras Karnišovas ir Marcas Eversley.
Vida Press nuotr./Artūras Karnišovas ir Marcas Eversley.

„Nelabai jo pažįstu. Mano tėtis žino jį iš Lietuvos rinktinės, o aš su juo esu bendravęs tik šiek tiek“, – sakė „Bulls“ naujokas.

Jis atskleidė, kad augdamas labiausiai žavėjosi buvusia „Bulls“ žvaigžde Derricku Rose'u ir pažadėjo:

„Darysiu tai, ko norės treneris, – sakė lietuvis, kurį Čikagoje treniruos Billy Donovanas. – Stengsiuosi kuo geriau išnaudoti savo galimybes. Dirbsiu ir atiduosiu viską.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius