Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 18

Gresia M.Kuzminsko likimas: I.Brazdeikis – tarp kandidatų palikti „Knicks“

NBA sezonui vis labiau artėjant, „New York Knicks“ klubas vis dar sprendžia svarbią dilemą. Niujorko klube šiuo metu yra 17 žaidėjų, kai NBA taisyklės leidžia turėtų tik 15 krepšininkų. Tarp kandidatų palikti „Knicks“ atsidūrė ir Lietuvos pilietybės siekiantis Ignas Brazdeikis.
Ignas Brazdeikis
Ignas Brazdeikis / „Scanpix“ nuotr.

„Knicks“ ikisezoninių rungtynių cikle sužaidė jau tris mačus, iš kurių laimėjo du, tačiau vasarą prie ekipos vairo stojusiam Tomui Thibodeau dabar tenka spręsti rebusus ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų.

Niujorko klubas naują sezoną pasitinka turėdamas 15 garantuotas sutartis turinčių žaidėjų, bet prieš kelias savaites „Exhibit 10“ tipo kontraktus su „Knicks“ pasirašė ir 2012 m. naujokų biržos antrasis šaukimas Michaelas Kiddas-Gilchristas bei gynėjas Mylesas Powellas.

Tokio tipo sutartis garantuoja žaidėjui vietą ekipos treniruočių stovykloje, tačiau tuo atveju, jei krepšininkas sugeba įtikinti komandos vadovus, jis gali gauti ir vietą pagrindinėje sudėtyje.

Jei M.Powellas greičiausiai paliks „Knicks“ po treniruočių stovyklos ir žais G lygoje, tai M.Kiddas-Gilchristas Niujorke gali ir užsilikti.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Michaelas Kiddas-Gilchristas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Michaelas Kiddas-Gilchristas

„Didžiojo obuolio“ mieste spėliojama, jog gynybiniais įgūdžiais pasižymintis puolėjas prieš sezono startą gali įsitvirtinti „Knicks“ klube, o tai reikštų, jog niujorkiečiams teks atsisakyti vieno iš sutartį su klubu turinčių krepšininkų.

„New York Post“ žurnalistas Marcas Bermanas tarp pagrindinių kandidatų užleisti vietą M.Kiddui-Gilchristui įvardija I.Brazdeikį ir Omari Spellmaną.

I.Brazdeikis kol kas negavo šanso draugiškose „Knicks“ rungtynėse. Nedaug žaidė ir O.Spellmanas, trečiadienį per beveik 5 minutes nepasižymėjęs ir prametęs du metimus.

Tiesa, kol kas nerungtyniavo ir M.Kiddas-Gilchristas, kuris sirgo, bet tikimasi, jog artėjančią naktį vyksiančiame paskutiniame ikisezoniniame mače puolėjas jau išbėgs į aikštę.

„Tai iššūkis. Kalbėjomės apie tai trenerių susirinkime šį rytą. Norėtume sužaisti aštuonerias draugiškas rungtynes, kad galėtume apsispręsti, – apie sprendimą dėl paskutinio sudėties žaidėjo kalbėjo T.Thibodeau. – Bet turime naują trenerių štabą ir daug naujų žaidėjų, tad per trumpą ikisezoninį laikotarpį koncentruojamės į žaidimą. Tai padaro sprendimą dėl paskutinės sudėties vietos labai sudėtingu.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Tomas Thibodeau
AFP/„Scanpix“ nuotr./Tomas Thibodeau

I.Brazdeikį 2019 m. naujokų biržoje „Knicks“ pakvietė 47-uoju šaukimu. Kad gautų teises į Kanados pilietybę turintį, bet Lietuvai atstovauti norintį puolėją, Niujorko komanda sumokėjo „Sacramento Kings“ klubui 1 mln. JAV dolerių.

Vis dėlto pirmasis Iggy už Atlanto vadinamo žaidėjo sezonas stipriausioje pasaulio lygoje nebuvo rožėmis klotas. Ant NBA parketo jis išbėgo tik per 9 rungtynes ir per vid. 5,9 minutės rinko po 1,9 taško.

„Aš buvau nusivylęs, be abejo, – po pirmojo sezono stipriausioje planetos krepšinio lygoje pripažino I.Brazdeikis. – Bet esu kantrus ir nuoseklus.“

Kur kas geriau jam sekėsi G lygoje, kur „Westchester Knicks“ komandoje I.Brazdeikis tapo ryškiu lyderiu, rinkusiu po 20,9 taško, 7,1 atkovoto kamuolio ir 3 rezultatyvius perdavimus per mačą.

„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis
„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis

Su „Knicks“ lietuvis turi dar metus galiojančią sutartį, pagal kurią jam priklauso 1,52 mln. dolerių. Po ateinančio sezono „Knicks“ turės teisę pratęsti bendradarbiavimą su I.Brazdeikiu dar sezonui už 1,78 mln. dolerių.

Jei „Knicks“ vis tik nuspręstų atleisti Kaune gimusį, bet Kanadoje augusį krepšininką, jį ištiktų kito Lietuvos puolėjo Mindaugo Kuzminsko likimas.

Taip pat „New York Knicks“ aprangą vilkėjęs vilnietis po 2016-2017 m. sezono buvo atleistas prieš pat 2017-2018 m. kampanijos pradžią ir po kurio laiko grįžo į Europą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas