Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 09 28

„Heat“ sužavėjo NBA pasaulį: JR Smitho pranašystė ir milijono vertas Magico klausimas

„Miami Heat“ organizacijai prireikė vos šešerių metų, kad perstatytų LeBrono Jameso paliktą Floridos komandą ir sugrįžtų į didįjį NBA finalą. Simboliška, jog ryškiausioje pasaulio krepšinio scenoje kovingieji Eriko Spoelstros auklėtiniai susikaus būtent su ketvirtąjį žiedą medžiojančiu „Los Angeles Lakers“ karaliumi.
Rytų konferencijos čempionė „Miami Heat“
Rytų konferencijos čempionė „Miami Heat“ / „Scanpix“ nuotr.

„Heat“ tapo tikra šių atkrintamųjų varžybų pelene. Aukštų NBA naujokų biržos šaukimų sudėtyje neturinti ekipa demonstravo komandinį ir kietą krepšinį, kuris žavėjosi ir NBA visuomenę, ir krepšinio sirgalius.

Pirmajame atkrintamųjų etape Jimmy Butlerio vedama ekipa 4-0 suvalgė Domanto Sabonio neturėjusią „Indiana Pacers“, tuomet 4-1 ant menčių paguldė reguliaraus sezono nugalėtoją „Milwaukee Bucks“, o konferencijos finale 4-2 perlipo ir „Boston Celtics“ barjerą.

Įdomu tai, jog „Heat“ ir „Lakers“ finalą dar vasario mėnesį nuspėjo tuomet laisvuoju agentu buvęs, o dabar Los Andželo komandai atstovaujantis JR Smithas.

„Vadinkite mane išprotėjusiu, bet finale matau „Lakers“ ir „Heat“ komandas“, – „Instagram“ tinkle tuomet rašė krepšininkas.

Lemiamoje Rytų konferencijos finalo dvikovoje Majamio žaidėjai varžovus pranoko 125:113. Pergalę jiems garantavo 32 taškus pelnęs ir 14 kamuolių atkovojęs Bamas Adebayo.

Būtent šis 23-ejų centras bei 20-metis gynėjas Tyleris Herro, ketvirtose serijos rungtynėse pelnęs 37 taškus, sulaukė didžiausio „Heat“ legendos Dwyane'o Wade'o dėmesio.

„Tyleris ir Bamas artėjančius 10 metų gali būti ypatingas duetas“, – rašė karjerą baigęs atletas, su „Heat“ klubu praeityje iškovojęs tris titulus.

Jam antrino nuo 2010-ųjų iki 2017-ųjų Majamyje rungtyniavęs Chrisas Boshas: „Tai yra faktas, broli.“

Nuo 2016-ųjų dėl sveikatos problemų profesionalaus krepšinio žaisti nebegalėjęs Ch.Boshas „Heat“ ekipoje su L.Jamesu ir D.Wade'u sudarė didįjį trejetą, kuris 2012-aisiais ir 2013-aisiais iškovojo NBA čempionų žiedus.

2014-aisiais metais, po pralaimėjimo finale prieš „San Antonio Spurs“, „Heat“ branduolys išsiskirstė. Tačiau organizacijai prireikė vos šešerių metų, jog sugrįžtų į lygos elitą.

„Pirmyn! „Heat“ organizacijos kultūra yra tiesiog kitokia! Ploju atsistojęs žaidėjams, treneriui Erikui Spoelstrai ir vadovui Patui Riley. Nekantrauju pamatyti NBA finalą!“ – rašė Ch.Boshas.

„Heat“ parodė, jog laiminčią komandą galima sukurti ir neturint aukščiausių šaukimų naujokų biržoje, o uoliai dirbant žaidėjų rinkoje, ieškant neatskleistų talentų žemesniuose naujokų biržos šaukimuose bei ugdant šių krepšininkų įgūdžius.

Sproginėjantis Tyleris Herro buvo kviestas 13-uoju šaukimu, centras Bamas Adebayo – 14-uoju, snaiperis Duncanas Robinsonas savo pavardės neišgirdo. Tuo metu Jimmy Butleris su savimi į Floridą atsivežė prastą reputaciją, o slovėnui Goranui Dragičiui jau 34-eri.

Kepurę prieš puikiai suteptą „Heat“ organizacijos mechanizmą bei puikiai besidarbuojantį trenerį Eriką Spoelstrą nukėlė ir ilgametis Argentinos krepšinio vėliavnešys Emanuelis Ginobili.

„Valio Spoelstrai ir „Heat“! Charakteris, pastangos, komandinis darbas. Nuostabu tai stebėti. Sveikinimai!“ – rašė „San Antonio Spurs“ legenda.

„E.Spoelstra yra nepakankamai įvertintas treneris, T.Herro – bebaimis, o Andre Iguodala – laimėtojas. Jimmy Butleris mėgaujasi žaidimu prie didelio spaudimo. Manau, kad NBA finalas bus nuostabus“, – įspūdžiais dalijosi į NBA sugrįžti siekiantis Jeremy Linas.

Klausimus socialiniame tinkle „Twitter“ kėlė ir buvusi lygos žvaigždė Magicas Johnsonas.

„Milijono vertės klausimas – ką finale palaikys D.Wade'as? Buvusią savo komandą ar geriausią savo draugą LeBroną?“, – klausė Magicas, su „Los Angeles Lakers“ praeityje laimėjęs penkis titulus.

Nemažai sveikinimų susilaukė ir puikiai Majamyje pritapęs Jimmy Butleris.

Pirmosios NBA finalo serijos rungtynės tarp „Los Angeles Lakers“ ir „Miami Heat“ Orlando „burbule“ įvyks naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas