Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 20

Iki gyvos galvos nuteistam M.Jordano tėvo žudikui suteikta malonė: netrukus išeis į laisvę

Vienas iš dviejų už Michaelo Jordano tėvo Jameso nužudymą kalinčių asmenų Larry Demery bus paleistas iš kalėjimo, pranešė JAV žiniasklaida.
Michaelas Jordanas
Michaelas Jordanas / „Scanpix“ nuotr.

„Charlotte News“ „Observer“ teigimu, 1996-aisiais nuteistas L.Demery į laisvę išeis 2023 m. rugpjūčio 6-ąją, jam pritaikius lygtinio paleidimo taisykles.

J.Jordanas buvo nužudytas 1993 m. liepos 23-ąją, neilgai trukus po to, kai jo žymiausias sūnus iškovojo trečią NBA čempiono žiedą su „Chicago Bulls“ klubu.

MJ tėvas miegojo savo mašinoje Šiaurės Karolinos valstijoje, kai buvo pagrobtas, o vėliau nušautas. Jo kūnas buvo rastas pelkėje Pietų Karolinoje po 11 dienų.

Nusikaltimą kartu su Danieliu Greenu įvykdęs L.Demery buvo pripažintas kaltu už pirmo laipsnio žmogžudystę ir ginkluotą apiplėšimą. Abiem jiems tuo metu buvo vos 18-ka metų.

L.Demery skirtas įkalinimas iki gyvos galvos ir dar 40 metų kalėjimo, tačiau 2008-aisiais bausmė buvo kiek pakeista po to, kai rasta klaida pradiniame amerikiečio bausmės dokumente.

Būtent tai tapo viena priežasčių, kodėl L.Demery advokatai gavo teisę prašyti lygtinio paleidimo. Jam padėjo ir tai, kad pagal Šiaurės Karolinos įstatymus lygtinis paleidimas gali būti taikomas tik asmenims, įvykdžiusiems žmogžudystes iki 1994 m. spalio 1-osios.

Tiesa, kitas nuteistasis už šį nusikaltimą D.Greenas ir toliau liks už grotų. Jam prieš 24-erius metus skirta bausmė buvo kiek švelnesnė – iki gyvos galvos ir dar 10 metų kalėjimo.

M.Jordanas kol kas atsisakė komentuoti jo tėvo žudiko paleidimo į laisvę naujieną. Itin artimą ryšį su Jamesu Jordanu palaikęs legendinis žaidėjas po jo žūties išgyveno labai sunkiai – žaidėjas netrukus pristabdė krepšininko karjerą ir pasuko į beisbolą. Manoma, kad viena to priežasčių yra jo tėvo noras, kad MJ būtų tapęs beisbolininku.

Pavasarį išleistoje dešimties serijų juostoje „The Last Dance“ M.Jordanas šiek tiek atsivėrė apie ketvirčio amžiaus senumo istoriją.

„Man labai skaudėjo. Nepasitraukiau (iš NBA – red. past.) dėl to, kad lyga mane išspyrė ar diskvalifikavo metams ar pusantrų. Tai netiesa. Man tiesiog reikėjo pertraukos. Mano tėvas buvo ką tik miręs. Tad aš pasitraukiau. Pasitraukiau su mintimi, kad daugiau nebesugrįšiu“, – kalbėjo M.Jordanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas