Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 27

Informacija buvo klaidinga: „grizliai“ letenų link Šaro netiesia

Pirmadienį paskleista žinia apie „Memphis Grizzlies“ klubo pateiktą pasiūlymą Šarūnui Jasikevičiui tapti vyriausiojo trenerio asistentu buvo klaidinga, teigia 15min šaltiniai.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Memfio organizacija dar 2019 metais rodė dėmesį tuo metu Kauno „Žalgiryje“ dirbusiam Š.Jasikevičiui, kai ieškojo naujojo vyriausiojo trenerio, bet galiausiai atidavė „Grizzlies“ raktus iki šiol komandą vairuojančiam Taylorui Jenkinsui.

Tiesa, šią vasarą „Grizzlies“ atsisveikino su trejus metus klube dirbusiu pagrindiniu T.Jenkinso asistentu Darko Rajakovičiumi – serbas žengė žingsnį į priekį ir tapo „Toronto Raptors“ vyriausiuoju treneriu.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Darko Rajakovičius
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Darko Rajakovičius

Būtent jo pozicija lieka neužpildyta Memfyje, o į ją galėtų pretenduoti pirmadienį su „Barcelona“ atsisveikinęs Š.Jasikevičius.

Apie „grizlių“ susidomėjimą lietuviu pirmadienį pranešė Ispanijos žinių kanalas „Home of Glory“, teigęs, kad kauniečiui pateiktas trejų metų 6 mln. dolerių vertės pasiūlymas tapti pagrindiniu T.Jenkinso asistentu.

Vis dėlto 15min šaltiniai Memfyje neigia tokią informaciją ir tikina, kad „Grizzlies“ nesvarsto kviestis 47-erių specialisto iš Lietuvos.

Į svarbią T.Jenkinso dešiniosios rankos poziciją „Grizzlies“ norėtų paskirti nemažai NBA patirties sukaupusį trenerį, kuris padėtų tvarkytis su nelengva pastarųjų mėnesių situacija Memfio klube, kai skandaluose skendo ir net 25 rungtynių diskvalifikacijos sulaukė ryškiausia komandos žvaigždė Ja Morantas, praleisiąs net trečdalį ateinančio reguliariojo sezono.

Maža to, net jeigu ir pasuktų už Atlanto, Š.Jasikevičius vargiai galėtų tikėtis 2 mln. dolerių metinio atlyginimo.

„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius
„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Jei gautų tokius pinigus, lietuvis taptų vienu iš dviejų geriausiai apmokamų asistentų visoje NBA lygoje – didesnio atlyginimo šiemet sulaukė tik su „Phoenix Suns“ sutartį pratęsęs Kevinas Youngas. Jo atlyginimas, anot Adriano Wojnarowskio iš ESPN, viršys 2 mln. dolerių per sezoną.

Anksčiau rekordas priklausė NBA legendai Jasonui Kiddui, kuris buvo sudaręs ketverių metų 6,5 mln. dolerių sutartį, kai tapo „Los Angeles Lakers“ trenerio asistentu. Dabar ilgametis NBA įžaidėjas yra „Dallas Mavericks“ vyr. treneris.

Panašius pinigus per ketverių metų laikotarpį „Los Angeles Clippers“ klube turėjo gauti ir tuometinis Doco Riverso asistentas Tyronnas Lue, dabar jau užimantis Los Andželo ekipos vyr. trenerio postą.

15min šaltinių teigimu, susidomėjimo Š.Jasikevičiumi neišreiškė ir kita anksčiau lietuviu besidomėjusi „Toronto Raptors“ komanda ir jos vadovas Masai Ujiri, prieš kelerius metus dėl pokalbio su Šaru net vykęs į Kauną. „Raptors“ pirmadienį kaip tik baigė formuoti savo trenerių štabą, kai D.Rajakovičiaus asistentu paskyrė kitą serbą Ivo Šimovičių, prieš tai dirbusį UCLA universitete.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Masai Ujiri
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Masai Ujiri

15min primena, kad Šaras be darbo liko pirmadienį, kai nesutiko drastiškai susimažinti atlyginimo ir atsisveikino su „Barcelona“, kurią treniravo trejus metus. Lietuvį prie Katalonijos klubo vairo pakeitė vietinis specialistas ir buvęs komandos kapitonas Rogeris Grimau, iki šiol dirbęs „Barca“ jaunimo sistemoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas