Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 05

Intriga gyva: kosminį pasirodymą surengęs J.Butleris sudegino „Lakers“

Geriausias karjeros rungtynes Jimmy Butleris sužaidė tada, kai to labiausiai reikėjo jo komandai. Monstrišką trigubą dublį surinkęs „Miami Heat“ lyderis ištempė savo ekipą į pergalę 115:104 (26:23, 32:31, 27:26, 30:24) prieš „Los Angeles Lakers“ trečiosiose NBA finalo serijos rungtynėse.
Jimmy Butleris
Jimmy Butleris / „Scanpix“ nuotr.

Tiesa, „Lakers“ serijoje iki keturių pergalių vis dar pirmauja 2-1.

Akivaizdu, kad J.Butleris dar nėra pasirengęs važiuoti namo iš Orlando „burbulo“ – jis pelnė net 40 taškų, atkovojo 11 kamuolių ir išdalino 13 rezultatyvių perdavimų.

Įdomu, kad J.Butleris nė karto nemetė iš trijų taškų zonos šiose rungtynėse, o paskutinis žmogus NBA finale pelnęs 40 taškų, neišmesdamas tritaškio, buvo Shaquille'as O'Nealas 2002-siais.

„Heat“ lyderis savo komandą ant pečių užsimetė pačiu reikiamiausiu metu – Bamas Adebayo ir Goranas Dragičius dėl traumų vis dar nežaidė.

„Aš treneriui visad kartoju, kad esu tam pasirengęs. Tai didžiausia scena. Kad ir ko jis manęs paprašys – aš tai galiu padaryti“, – po pergalės sakė J.Butleris.

Panašu, kad treneris Erikas Spoelstra įsiklausė į šiuos žodžius.

„To jis norėjo, to norėjome ir mes, – kalbėjo strategas. – Labai sunku suprasti ir analizuoti Jimmy iki tol, pajauti jį aikštėje. Jis yra nuostabus, elitinis krepšininkas, toks, kokio mums reikėjo.“

Tai buvo vos trečias 40-ties taškų ir trigubo dublio pasirodymas NBA finalų istorijoje. Pirmas tokį pasiekimą 1969-siais užfiksavo Jerry Westas, o 2015-siais tai buvo pavykęs dabartiniam J.Butlerio varžovui LeBronui Jamesui.

„Jis yra vienas geriausių šiame žaidime, – J.Butlerį gyrė L.Jamesas. – Man patinka galimybė su juo varžytis. Aš asmeniškai nežinau, kiek dar turėsiu galimybių žaisti su tokiu nuožmiu kovotoju kaip jis. Tokius dalykus aš prisiminsiu, kai jau būsiu baigęs karjerą. Pasiilgsiu tokių momentų.“

L.Jamesas pralaimėjusiems pelnė 25 taškus, atkovojo 10 kamuolių ir išdalino 8 rezultatyvius perdavimus.

Ketvirtosios serijos rungtynės bus žaidžiamos antradienio vakarą.

Paskutinį kartą „Heat“ finalo serijoje 0-2 atsiliko 2006-siais, tačiau tada ant savo pečių seriją užsimetė Dwyane'as Wade'as ir nunešė komandą iki pirmojo istorijoje NBA titulo.

Dabar tą patį, panašu, pabandys padaryti ir J.Butleris.

„Heat“: J.Butleris 40 (11 atk. kam., 13 rez. perd.), T.Herro ir K.Olynykas po 17, D.Robinsonas 13, J.Crowderis 12 (8 atk. kam.).

„Lakers“: L.Jamesas 25 (10 atk. kam., 8 rez. perd.), M.Morrisas ir K.Kuzma po 19, A.Davisas 15, A.Caruso 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas