Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 20

Iš aikštės išvarytas Luka Dončičius liko šokiruotas: „Nepelnytai“

„Minnesota Timberwolves“ (16-15) krepšininkai namuose 116:106 (21:30, 36:14, 37:30, 22:32) nugalėjo „Dallas Mavericks“ (15-16) ekipą, bet svarbiausia istorija iš rungtynių tapo Lukos Dončičiaus ir jo trenerio išvarymas iš aikštės.

Emocijos rungtynėse sprogo likus dviem minutėms iki trečiojo kėlinio pabaigos.

L.Dončičius užsiputojo, kai arbitrai neskyrė prieš jį pražangos Jadenui McDanielsui, ir kaipmat užsidirbo techninę pražangą.

Bet slovėnas nesiliovė aiškintis su teisėjais ir jau po kelių sekundžių sulaukė išvarymo iš aikštės gesto – L.Dončičiui buvo skirta antra techninė pražanga.

„Mavericks“ žvaigždė akivaizdžiai liko sutrikęs po šio epizodo.

„Nemeluosiu, nusipelniau pirmosios techninės. Bet tikrai nepelnytai gavau antrąją, – po mačo kalbėjo L.Dončičius. – Buvau šokiruotas, kai supratau, kad mane išvaro iš aikštės.“

Paskui Luką aikštę paliko ir „Mavericks“ vyriausiasis treneris Jasonas Kiddas – jis taip pat neslėpė nepasitenkinimo ir sulaukė arbitrų bausmės.

Be lyderio ir trenerio likę Dalaso krepšininkai nesugebėjo panaikinti dviženklės „Timberwolves“ persvaros, nors Minesotos ekipa vertėsi be dviejų savo bokštų – Karlo-Anthony Townso ir Rudy Gobert'o.

28,5 minutės sužaidusiam L.Dončičiui tai buvo nerezultatyviausias sezono mačas. Slovėnas pirmą kartą nepasiekė 20 taškų ribos, likdamas su 19 taškų (2/9 dvit., 3/8 trit., 6/7 baud.), 6 atkovotų kamuolių ir 7 rezultatyvių perdavimų kraičiu.

Pralaimėjimas nustūmė „Mavs“ žemyn ir Vakarų konferencijos lentelėje, kurioje Teksaso ekipa dabar su „Golden State Warriors“ dalinasi 10-11 vietas. „Wolves“ pakilo į devintą poziciją.

„Timberwolves“: Anthony Edwardsas (13 atk. kam., 9 rez. perd.) ir Nazas Reidas (13 atk. kam.) po 27, Jaylenas Nowellas 18, Austinas Riversas 16, Jadenas McDanielsas 13.

„Mavericks“: Spenceris Dinwiddie 20 (5/10 trit., 7 rez. perd.), Luka Dončičius (5/17 metimai, 6 atk. kam., 7 rez. perd.), Davis Bertanis 18 (6/9 trit.), Christianas Woodas 15 (13 atk. kam.), Kemba Walkeris 14.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas