Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 26

Iš J.Valančiūno konflikto su varžovu juokiasi ir S.Curry: už ką gavo techninę?

Jonas Valančiūnas praėjusią naktį sužaidė kol kas įspūdingiausias rungtynes vilkėdamas „New Orleans Pelicans“ aprangą, nukalė savo komandai pirmąją pergalę šiame sezone, o antrajame kėlinyje dar ir įsivėlė į keistą konfliktą su varžovu, kuris patraukė net ir NBA žvaigždės Stepheno Curry dėmesį.
Jono Valančiūno konfliktą su varžovu pastebėjo ir Stephenas Curry
Jono Valančiūno konfliktą su varžovu pastebėjo ir Stephenas Curry / „Scanpix“ nuotr.

22 taškai ir 23 atkovoti kamuoliai – tokia monstriška statistika puošė J.Valančiūno pavardę po rungtynių, kurias „Pelicans“ laimėjo prieš „Minnesota Timberwolves“ 107:98.

Lietuvis dar pirmajame kėlinyje išprovokavo „vilkų“ žvaigždę Karlą-Anthony Townsą, užsidirbusį dvi greitas pražangas ir dar gavusį techninę pražangą, bet antrajame ketvirtyje lietuvį jau ėmėsi provokuoti varžovas.

J.Valančiūnui stojus mesti baudų metimų, įvairiais nešvariais poelgiais per karjerą pagarsėjęs „Timberwolves“ veteranas Patrickas Beverley irgi įsitaisė ant baudų metimų linijos.

Lietuvos rinktinės centras iš pradžių dar nereagavo į amerikietį, bet kai šis ėmė stumti Joną, uteniškis neišlaikė.

J.Valančiūnas iš pradžių ranka atsistūmė 33-ejų 185 cm įžaidėją, o netrukus į jį pažvelgė žudančiu žvilgsniu, kol P.Beverley kažką rėkė lietuviui į veidą.

Panašu, kad rungtynių arbitrai matė tik paskutinę incidento stadiją, nes tiek konfliktą iniciavęs P.Beverley, tiek neiškentęs J.Valančiūnas buvo nubausti vienodai – techninės pražangomis.

Į keistą kivirčą po rungtynių reagavo daugybė NBA sirgalių ir net „Golden State Warriors“ superžvaigždė Stephenas Curry.

„House of Highlights“ puslapiui pasidalinus epizodo įrašu, snaiperis į jį sureagavo padėdamas šešis besijuokiančius veidukus ir sulaukdamas jau daugiau nei 16 tūkst. „patinka“ paspaudimų.

„Instagram“ kadras/Stepheno Curry reakcija
„Instagram“ kadras/Stepheno Curry reakcija

Pro akis epizodo nepraleido ir buvęs J.Valančiūno komandos draugas Toronto Terrence'as Rossas.

„Tai yra priežastis, kodėl sunkiasvoriai nesikauna su vidutinio svorio kategorijos kovotojais“, – juokdamasis rašė dabar „Orlando Magic“ su Ignu Brazdeikiu žaidžiantis žaidėjas.

Tinklalaidės apie NBA „No Dunks“ vienas vedėjų Tas Melas pasijuokė iš šios situacijos teigdamas, kad „niekam nepatinka žaisti prieš Patricką Beverley ir niekam nepatinka mesti baudų metimus, kai jis stovi šalia“.

Daugelis stebėjosi, kodėl technine pražanga buvo nubaustas J.Valančiūnas.

„Kaip tai gali būti dviguba techninė pražanga, kai vienas vyrukas stovi prie linijos, o kitas jam neleidžia mesti baudų?“ – nesupratęs situacijos traktavimo klausė nola.com žurnalistas Christianas Clarkas.

„Kodėl teisėjai leidžia jam išsisukti po tokios situacijos?“ – klausė „Pelicans“ rungtynes Naujojo Orleano auditorijai komentavęs buvęs krepšininkas Antonio Danielsas.

„Turėjo būti skirta tik viena techninė pražanga – Patrickui Beverley“, – pritarė jo kolega prie mikrofono Joelis Meyersas.

Kai kurie sirgaliai svarstė ir dalinosi juokingais klipais apie tai, ką J.Valančiūnas būtų padaręs su P.Beverley, jei situacija būtų peraugusi į dar rimtesnį konfliktą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas