Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš klubų vadovų – aštri kritika į NBA prasmukusiam LeBrono sūnui: „Jam lemta susimauti“

LeBronas ir Bronny Jamesai pirmadienį pateko į istoriją, tapę pirmuoju tėvo ir sūnaus duetu, žaidusiu kartu NBA rungtynėse. Tai buvo ikisezoninis mačas, bet šis įvykis jau įrašytas į metraščius. L.Jameso sūnus kovoja aikštelėje ne tik su varžovais, bet ir spaudimu dalintis pavarde su žmogumi, kuris laikomas vienu geriausių žaidėjų. Viskas, ką Bronny daro ar sako, bus patikrinta mikroskopu.

Daugelis mano, kad Bronny atėjimą į NBA labiau lėmė LeBrono noras žaisti su sūnumi, o ne jaunuolio talentas. Vienintelį sezoną NCAA sužaidęs Bronny vidutiniškai pelnydavo po 4,8 taško (36,6 proc. metimų iš žaidimo ir 26,7 proc. tritaškių), atkovodavo po 2,8 kamuolio ir atlikdavo po 2,1 rezultatyvaus perdavimo.

Nepaisant kuklios statistikos „Los Angeles Lakers“ jį pasirinko 55-uoju šaukimu NBA naujokų biržoje. Ispanų portalas „Marca“ rašo, kad NBA istorijoje dar nebuvo tokio silpno žaidėjo, kuris gautų šansą stipriausioje planetos krepšinio lygoje. Taip pat nebuvo tokio žemo šaukimo, kuris iškart pasirašytų ketverių metų ir 8 mln. JAV dolerių dolerių sutartį.

Vida Press nuotr./Bronny Jamesas
Vida Press nuotr./Bronny Jamesas

„Sirgalių ir LeBrono lūkesčiai neatitinka Bronny žaidimo realybės. Jei jie („Lakers“) būtų realiai suvokę, kaip toli jis yra nuo NBA lygio, jie tiesiog nebūtų to padarę“, – apie Bronny sakė vienas NBA generalinis vadybininkas.

ESPN kalbėjosi su daugybe klubų vadovų ir dauguma jų yra vienodai skeptiški. Kai kurie savo prognozėse yra labai pesimistiški.

„Jam lemta susimauti“, – sakė vienas iš vadovų.

Nuomonės daugiausiai sutelktos į tai, kad 188 cm ūgio gynėjas dar nėra tokio lygio, kad galėtų žaisti NBA.

„Siurrealu, kad jis nuėjo taip toli“, – sakė vienas iš NBA klubų vadovų.

„Jei puslapyje būtų tik skaičiai ir su tuo nesusijusi pavardė, jis jokiu būdu nebūtų vertinamas kaip NBA žaidėjas. Nėra nieko, kas jį darytų NBA žaidėju, išskyrus pavardę“, – teigė kitas vadovas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Bronny ir LeBronas Jamesai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Bronny ir LeBronas Jamesai

„Jo CV skurdus. Jis čia pateko dėl savo pavardės. Jei turėtų kitą, mes apie tai nekalbėtume“, – sakė kitas.

Daugelis mano, kad Bronny turėjo likti dar bent vienerius metus NCAA, ne vienas teigia, kad LeBrono sūnaus realybė bus NBA G lyga. NBA legenda Magicas Johnsonas – tos pačios nuomonės.

„Jei būčiau Bronny, pasakyčiau savo tėvui: „Leisk man žaisti G lygoje visą sezoną, kad galėčiau tobulėti“. Jam nereikia sėdėti ant „Lakers“ suolo“, – rašė Magicas.

Tarp pliusų, kuriuos išryškina ekspertai, yra Bronny nuolankumas, darbo etika ir didžiulės pastangos. Teigiama, kad į treniruotę jis eina kasdien net tada, kai būna laisva diena ir sporto salėje Bronny pasirodo pirmas.

„Jis dirbs labai sunkiai, nes LeBronas niekada netoleruos pasakymo, kad jo sūnus nėra darbštus. Tačiau talento trūkumas yra svarbesnis už visa tai. Jis yra žaidėjas, ką turėtumėte savo radare, bet tikrai ne prioritetas“, – sako neįvardintas NBA vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas