Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 11 07

Įspūdinga: naujas „76ers“ bosas uždirbs daugiau nei didžioji dalis žaidėjų

Vienas labiausiai NBA pasaulyje vertinamų vadovų Darylas Morey šį tarpsezonį pirmąsyk po 14 metų pertraukos pakeitė komandą – amerikietis iš „Houston Rockets“ pasuko į „Philadelphia 76ers“. Paaiškėjo, jog į Filadelfiją jį patraukė ne tik ambicinga komandos sudėtis, bet ir įspūdingo dydžio atlyginimas.
Darylas Morey
Darylas Morey / „Scanpix“ nuotr.

„The New York Times“ žurnalistas Marcas Steinas pranešė, jog D.Morey su „76ers“ pasirašė penkerių metų kontraktą, kurio vertė – bent 50 mln. JAV dolerių.

Negana to, kai kurie M.Steino šaltiniai teigia, jog D.Morey alga Filadelfijoje gali būti net didesnė negu rekordinis Philo Jacksono atlyginimas „New York Knicks“ komandoje, kuriai vadovavusi NBA legenda per metus susižėrė po 12 mln. dolerių.

Parašą ant naujos sutarties suraitęs D.Morey, kurio oficialios pareigos bus krepšinio operacijų prezidentas, neabejotinai taps geriausiai apmokamu NBA organizacijos vadovu.

Įdomu tai, kad D.Morey gaus didesnį atlyginimą už didžiąją dalį „76ers“ žaidėjų. Tik Tobiasas Harris (34,4 mln.), Joelis Embiidas (29,5 mln.), Benas Simmonsas (29 mln.) ir Alas Horfordas (27,5 mln.) Filadelfijoje gauna didesnius nei 12 mln. dolerių atlygius. Dviženklį skaičių milijonų susižeria dar ir Joshas Richardsonas, uždirbantis 10,9 mln. dolerių už sezoną.

D.Morey NBA pasaulyje yra vertinamas už savo specifines, analitika ir skaičiais paremtas žinias. Baigęs kompiuterių mokslo ir statistikos mokslus, 48-erių amerikietis nėrė į sporto sritį, kol galiausiai atsidūrė iš pradžių „Boston Celtics“, o vėliau – ir „Rockets“ komandoje, kurioje dirbo nuo 2006 m.

„Scanpix“ nuotr./Russelas Westbrookas ir Darylas Morey
„Scanpix“ nuotr./Russelas Westbrookas ir Darylas Morey

„NBC Sports“ žurnalistas Danas Feldmanas pažymėjo, jog „76ers“ didžiulę sumą mokės ir naujajam vyriausiajam komandos treneriui Docui Riversui, kuris į Filadelfiją persikėlė iš „Los Angeles Clippers“. Patyręs specialistas jau ir Kalifornijoje buvo vienas geriausiai apmokamų NBA trenerių, skirtingais duomenimis uždirbdavęs 8–10 mln. dolerių.

Pažymėtina, kad NBA galiojanti „algų kepurė“ taikoma tik krepšininkų, bet ne trenerių ar klubo vadovų atlyginimams, dėl to komandos pastariesiems gali išleisti neribotą kiekį pinigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas