2019 10 05

Įspūdinga prognozė: D.Saboniui bus pasiūlytas didžiausias kontraktas Lietuvos istorijoje

ESPN prognozuoja Domantui Saboniui didžiausią kontraktą Lietuvos istorijoje. Anot JAV žiniasklaidos giganto, lietuviui būtų realu suraityti parašą ant ketverių metų, 80 milijonų dolerių vertės sutarties.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Bobby Marksas savo straipsnyje išrinko keletą jaunų žaidėjų, galinčių tikėtis naujų sutarčių.

Naują kontraktą „Indiana Pacers“ D.Saboniui gali pasiūlyti iki spalio 21-sios.

„Nepaisant idėjos, kad D.Sabonis ir Mylesas Turneris negali žaisti kartu, jie turi skirtingas stiprybes ir abu yra labai naudingi komandai. Sabonis geriau jaučiasi žaisdamas nugara į krepšį (76 proc. jo metimų buvo atlikti esant arčiau nei 2,7 m nuo krepšio), kai M.Turneris gali labiau išplėsti aikštę“, – į kontekstą įvedė ESPN analitikas.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ar Mylesas Turneris? Indianai gali tekti rinktis.
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ar Mylesas Turneris? Indianai gali tekti rinktis.

Kodėl sutartis turėtų būti pasirašyta: Nuo Paulo George'o mainų 2017-siais, Indianos klubas teikė prioritetą algų kepurės lankstumui trumpalaikiais kontraktais. Tai pasikeitė praėjusią vasarą, kai komanda ilgam įsipareigojo Malcolmui Brogdonui ir Jeremy Lambui. „Pacers“, žvelgiant į kitą vasarą, turi pakankamai vietos, kad išlaikytų D.Sabonį.

Aikštėje D.Sabonis gali būti pats naudingiausias „Pacers“ žaidėjas kol Victoras Oladipo yra iškritęs dėl traumos. D.Sabonio skaičiai per 36 žaidimo minutes yra verti superžvaigždės statuso: 20,4 taško, 13,5 kamuolio ir 4,5 rezultatyvaus perdavimo. Toks produktyvumas gali lemti jam ketverių metų, 100 milijonų dolerių sutartį, kokią 2016-siais pasirašė Stevenas Adamsas.

Toks produktyvumas gali lemti jam ketverių metų, 100 milijonų dolerių sutartį

Kodėl sutartis gali būti nepasirašyta: Praėjusį spalį matėme, koks kompromisas įvyko, kai M.Turneris pasirašė ketverių metų, 72 milijonų dolerių vertės sutartį. Tačiau sulaukęs panašaus pasiūlymo, D.Sabonis gali atsitraukti.

Iš kitos pusės, ar jis atsisakytų uždirbti apie 20 milijonų per sezoną ketverius metus iš eilės? Atsakymas: veikiausiai ne.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Naujas kontraktas: Paskutinį kartą aukštaūgis, pasirašęs ne maksimalios vertės sutartį, artimą 100 milijonų dolerių, buvo Rudy Gobertas (94 milijonai) ir Stevenas Adamsas (100 milijonų) 2016-siais.

Nors D.Sabonis šiuos skaičius turėtų būti pasižymėjęs, realybė tokia, kad „Pacers“ veikiausiai nesiūlys tiek daug dėl dviejų faktorių: a) trūkumas algų kepurėje kitą vasarą ir b) 72 milijonų įsipareigojimas M.Turneriui praėjusį spalį.

Kaip jau minėjome, 80 milijonų vertės sutartis yra labai realus variantas.

Kaip jau minėjome, 80 milijonų vertės sutartis yra labai realus variantas

Kol kas didžiausias lietuvio pasirašytas kontraktas buvo ketverių metų, 64 milijonų vertės. Dėl tokios sumos su „Toronto Raptors“ rankomis 2015-siais sukirto Jonas Valančiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito