Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 25

Įspūdingi pinigai: „Celtics“ žvaigždė pasirašė didžiausią kontraktą NBA istorijoje

„Boston Celtics“ klubas susitarė su Jaylenu Brownu dėl didžiausio kontrakto NBA lygos istorijoje. ESPN pranešė, kad Masačusetso valstijos komanda su vienu iš savo lyderių pasirašys penkerių metų 304 mln. dolerių vertės sutartį.
Jaylenas Brownas
Jaylenas Brownas / Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr.

J.Brownas dar turėjo vienerius metus galiojančią sutartį, tad naujuoju susitarimu įsipareigojo „Celtics“ ekipai iki 2028-2029 m. sezono pabaigos. Tuo metu puolėjui bus 32-eji.

Ateinančiame sezone J.Brownas uždirbs 31,8 mln. dolerių.

Pirmaisiais kontrakto metais, 2024-2025 m. sezone, „Celtics“ žvaigždė gaus 52,3 mln. dolerių atlyginimą, o paskutiniame sezone uždirbs net 69,1 mln. dolerių.

Naujuoju kontraktu J.Brownas pranoks iki tol rekordiniu buvusį Nikolos Jokičiaus susitarimą su „Denver Nuggets“. Jo vertė – 276 mln. dolerių.

Tiesa, ilgai rekordo J.Brownas veikiausiai neišlaikys – kasmet auganti NBA algų kepurė jau kitąmet turėtų leisti kažkuriai NBA žvaigždei sudaryti dar didesnę sutartį.

Septintą sezoną NBA lygoje užbaigęs krepšininkas „Celtics“ gretose rinko po 26,6 taško, 6,9 atkovoto kamuolio ir 3,5 rezultatyvaus perdavimo. Tai jau užtarnavo vietą antrajame simboliniame sezono penkete.

Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr./Jaylenas Brownas
Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr./Jaylenas Brownas

Kartu su kitu Bostono lyderiu Jaysonu Tatumu jis per rungtynes pelnydavo po 56,7 taško – tai ketvirtas bet kurio NBA dueto rezultatas nuo 1976 metų.

Su J.Brownu „Celtics“ visus septynis sezonus žaidė NBA atkrintamosiose, sykį rungtyniavo NBA finale, o tris kartus krito Rytų konferencijos finalo serijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas