Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 06 09

Įspūdingi serbų metai: padarė tai, ko nebuvo pavykę net amerikiečiams

Įspūdingą istoriją turintis Serbijos krepšinis turbūt dar niekada vienu metu neturėjo tokio lygio talentų, kokiais gali pasigirti dabar. Įvertinimų sulaukę šios šalies žaidėjai įrašė Serbiją į istoriją kaip kol kas išskirtinę krepšinio valstybę.
Vasilije Micičius ir Nikola Jokičius – atitinkamai Eurolygos ir NBA naudingiausi žaidėjai
Vasilije Micičius ir Nikola Jokičius – atitinkamai Eurolygos ir NBA naudingiausi žaidėjai / „Scanpix“ nuotr.

Vasilije Micičius prieš kelias savaites buvo paskelbtas Eurolygos sezono naudingiausiu žaidėju, o Nikola Jokičius praėjusią naktį buvo pripažintas NBA reguliariojo sezono MVP.

Tai reiškia, jog vienu metu dviejų stipriausių pasaulio lygų naudingiausi žaidėjai yra kilę iš tos pačios šalies, o tokio atvejo dar nėra buvę.

Viename sezone ir Eurolygos, ir NBA MVP nėra turėjusi net JAV.

Eurolygoje naudingiausi sezono žaidėjai imti skelbti nuo 2004-2005 m. sezono, o pirmuosius du sykius MVP buvo išrinktas būtent amerikietis – Tel Avivo „Maccabi“ lyderis Anthony Parkeris.

Euroleague.net nuotr./Anthony Parkeris
Euroleague.net nuotr./Anthony Parkeris

Vis dėlto už Atlanto tuo metu madas diktavo ne amerikiečiai, o kanadietis Steve'as Nashas, kuris gavo MVP apdovanojimą 2004-2005 ir 2005-2006 m. sezonuose.

Nuo A.Parkerio dominavimo laikų daugiau joks amerikietis Eurolygos MVP apdovanojimo neiškovojo, tuo tarpu už Atlanto europietiškos mados pamažu įsivyrauja. Dar 2007-aisiais naudingiausiu buvo išrinktas vokietis Dirkas Nowitzki, o prieš N.Jokičių dukart iš eilės MVP gavo graikas Giannis Antetokounmpo.

„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo
„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo

Visgi šiais tais metais, kai NBA naudingiausiais rinkti europiečiai, Eurolygoje MVP statulėles atsiėmė kitų šalių žaidėjai – 2006-2007 m. MVP gavo graikas Theodoros Papaloukas, 2018-2019 m. sezone naudingiausiu paskelbtas čekas Janas Vesely, o pernai sezoną nutraukus anksčiau laiko MVP apdovanojimas liko neįteiktas.

Primename, kad tiek V.Micičius Eurolygos, tiek N.Jokičius NBA MVP apdovanojimus gavo pirmą kartą.

Abu šie krepšininkai yra įtraukti į Serbijos rinktinės kandidatų sąrašą ir turėtų padėti savo šaliai siekti kelialapio į Tokijo olimpines žaidynes per Belgrade vyksiantį olimpinį atrankos turnyrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas