Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 20

Įspūdingiausią karjeros atkarpą žaidžiantis D.Sabonis – tarp MVP kandidatų

Ne iš karto įsivažiavo, bet dabar verčia kalnus. Domantas Sabonis su „Sacramento Kings“ klubu tapo karščiausia NBA ekipa, o įspūdingiausią karjeros atkarpą žaidžiantis lietuvis jau priskiriamas prie kandidatų į sezono naudingiausio žaidėjo apdovanojimą.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

D.Sabonis su „Kings“ praėjusią naktį pasiekė dar vieną pergalę, kai svečiuose įtikinamai 129:113 nugalėjo „Dallas Mavericks“ klubą.

Nors aikštėje kartu su lietuviu buvo tokios žvaigždės kaip Luka Dončičius, Kyrie Irvingas ir De'Aaronas Foxas, būtent 27-erių Domas tapo ryškiausia mačo figūra.

32 taškai pataikius visus 13 dvitaškių, o taip pat ir 13 atkovotų kamuolių bei 6 rezultatyvūs perdavimai sukrito į D.Sabonio taupyklę bei leido „Kings“ laimėti jau šeštą kartą iš eilės po to, kai per pirmąsias šešerias rungtynes iškovotos vos dvi pergalės.

Nuostabiai rungtyniaujantis lietuvis per šią šešių mačų atkarpą fiksuoja įspūdingus rodiklius: 25,8 taško, 12,7 atkovoto kamuolio, 8,7 rezultatyvaus perdavimo ir net 73,1 proc. dvitaškių pataikymas.

Dar įspūdingesni D.Sabonio rodikliai per pastaruosius tris mačus. Juose lietuvis kaskart viršijo 27 taškų žymą ir triskart iš eilės tai padarė pirmą kartą savo NBA karjeroje. Jo vidurkiai per trejas pastarąsias rungtynes – 29,3 taško, 14,3 sugriebto kamuolio ir 6,7 rezultatyvaus perdavimo.

„Domas žaidė kaip Domas. Jis vėl netoli trigubo dublio. Fantastiška, kaip efektyviai, pramesdamas tik du metimus iš penkiolikos, jis surinko tokį galingą dvigubą dublį su 32 taškais“, – po pergalės prieš „Mavs“ gerėjosi „Kings“ treneris Mike'as Brownas.

Tiek daug dvitaškių (13), nepramesdamas nė sykio, D.Sabonis pataikė pirmą kartą karjeroje. Jam vos penkių taiklių metimų pritrūko iki NBA rekordo – legendinis Wiltas Chamberlainas dar 1967 metais sumetė visus 18 metimų iš artimojo nuotolio.

Sėkmingas D.Sabonio žaidimas atsispindi ir turnyrinėje lentelėje, ir geriausių NBA žaidėjų statistikos lentelėse.

Užsikūrę „Kings“ su 8 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais jau yra ketvirtoje Vakarų konferencijos vietoje, o nuo pirmaujančios „Minnesota Timberwolves“ (9-3) ekipos atsilieka vos viena pergale.

D.Sabonis lygoje pagal pelnomus taškus (20,8) yra 36-as, pagal atkovojamus kamuolius (12,9) – antras, pagal atliekamus perdavimus (7,2) – devintas, pagal efektyvumą (32,3) – ketvirtas.

„Kings“ vedlys buvo įtrauktas ir į kas savaitę atnaujinamą MVP kandidatų sąrašą. Jame D.Sabonis dabar yra dešimtoje vietoje, atsilikdamas tik nuo Nikolos Jokičiaus, Lukos Dončičiaus, Joelio Embiido, Jaysono Tatumo, Shai Gilgeouso-Alexanderio, Anthony Edwardso, Tyrese'o Haliburtono, Tyrese'o Maxey ir Bamo Adebayo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas