Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įspūdingose rungtynėse – Domanto ir Giannio trigubi dubliai bei pergalingas metimas su sirena

Domantas Sabonis ir Giannis Antetokounmpo rinko trigubus dublius, o įspūdingose rungtynėse „Sacramento Kings“ (23-16) ekipa 142:143 (37:32, 29:36, 25:27, 37:33, 14:15) per pratęsimą metimu su sirena krito prieš „Milwaukee Bucks“ (28-12).
Domantas Sabonis ir Giannis Antetokounmpo
Domantas Sabonis ir Giannis Antetokounmpo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Puikiu taiklumu krepšį atakavęs D.Sabonis per 45 minutes pelnė 21 tašką (8/9 dvit., 1/1 trit., 2/2 baud. met.), atkovojo 13 kamuolių ir išdalino net 15 rezultatyvių perdavimų.

Taip pat lietuvis perėmė kamuolį, blokavo metimą, po 3 kartus suklydo ir prasižengė. Domantui būnant aikštėje „Kings“ pelnė 7 taškais daugiau nei varžovai.

Tai jau dešimtasis D.Sabonio dublis šiame sezone, daugiau visoje lygoje yra surinkęs tik Nikola Jokičius, surinkęs 12.

D.Sabonis tapo pirmuoju žaidėju NBA istorijoje, sužaidusiu rungtynes, kuriose žaidėjas pelno bent 20 taškų, atlieka bent 15 rezultatyvių perdavimų, atkovoja 10 kamuolių, o iš žaidimo pataiko bent 90 proc. tikslumu.

Damianas Lillardas tapo rungtynių herojumi – jis švystelėjo tikslų tritaškį su sirena paskutinę pratęsimo sekundę ir išplėšė pergalę „Bucks“. Gynėjas buvo ir rezultatyviausias žaidėjas nugalėtojų gretose – surinko 29 taškus ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

G.Antetokounmpo, kaip ir D.Sabonis, rinko trigubą dublį – 27 taškai, 10 atkovotų kamuolių ir 10 rezultatyvių perdavimų.

Tai buvo jau 15-oji iš eilės „Bucks“ pergalė prieš „Kings“.

„Du žaidėjai jau bėgo pas Giannį. Kai tik pakėliau galvą, Brookas jau bėgo link manęs ir tuomet supratau, kaip viskas susiklostys“, – apie paskutinę ataką pasakojo D.Lillardas, kurio pergalingas metimas buvo 2500-asis pataikytas tritaškis NBA karjeroje.

„Pakeičiau kryptį ir įlindau į plotą, kuriame galėjau gerai matyti krepšį. Tai buvo gana komfortiškas metimas“, – sakė „Bucks“ herojus.

Tuo tarpu „Kings“ treneris Mike'as Brownas surengė neeilinę spaudos konferenciją, į kurią atsinešė ir nešiojamą kompiuterį. Jo ekrane strategas demonstravo nepatikusius teisėjų sprendimus.

„Teisėjai yra žmonės, jie darys klaidas, tačiau tu tikiesi, kad bus kažkoks pastovumas, komunikacija, – teigė strategas. – Šiandien teisėjai buvo puikūs, jie komunikavo visą vakarą. Tačiau kalbant apie pastovumą, jūs, vaikinai, viską matėte. Mano nuomone, pastovumo nebuvo.“

Pats treneris rungtynes užbaigė anksčiau laiko – jis ketvirtojo kėlinio pradžioje apšaukė arbitrą ir buvo iškart išvarytas iš aikštės.

Kitas rungtynes „Kings“ žais antradienį išvykoje prieš „Phoenix Suns“.

„Bucks“: D.Lillardas 29, G.Antetokounmpo 27 (10 atk. kam., 10 rez. perd.), M.Beasley 23, B.Portisas 22, B.Lopezas 17, C.Payne'as 15.

„Kings“: D.Foxas 32, M.Monkas 28, K.Huerteris 26 (10 atk. kam.), D.Sabonis 21 (13 atk. kam., 15 rez. perd.), H.Barnesas 14.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas