Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Išsamūs „All-Star“ rezultatai: ką aplenkė D.Sabonis ir kiek balsų gavo J.Valančiūnas?

Praėjusią naktį buvo atskleisti šių metų NBA „All-Star“ rungtynių starto penketai. Kartu paviešinti ir išsamūs sirgalių, žaidėjų ir žiniasklaidos balsavimo rezultatai, kuriuose figūruoja ir lietuviškos pavardės.

Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad Vakarų konferencijos starto penkete žais Shai Gilgeousas-Alexanderis, Luka Dončičius, LeBronas Jamesas, Kevinas Durantas ir Nikola Jokičius, o Rytų konferencijos garbę gins Tyrese'as Haliburtonas, Damianas Lillardas, Jaysonas Tatumas, Giannis Antetokounmpo ir Joelis Embiidas.

Tiek „Sacramento Kings“ atstovaujantis Domantas Sabonis, tiek „New Orleans Pelicans“ centras Jonas Valančiūnas varžėsi Vakarų konferencijos aukštaūgių tarpe.

Geriau sekėsi D.Saboniui.

27-erių lietuvis bendrame sąraše pasidalino 8-9 vietas su „San Antonio Spurs“ vunderkindu Victoru Wembanyama.

Lietuvis iš sirgalių sulaukė 464 108 balsų ir užėmė 10-ąją vietą. NBA žaidėjai Domui skyrė 25 balsus – tai 9-oji vieta. Aukščiausiai D.Sabonis palypėjo žiniasklaidos verdiktu – jos atstovai skyrė mūsiškiui 6 balsus ir 6-ąją vietą.

Susumavus rezultatus, D.Sabonis atsiliko nuo N.Jokičiaus, L.Jameso, K.Duranto, Anthony Daviso, Kawhi Leonardo, Paulo George'o ir Alpereno Senguno.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Visgi už lietuvio nugaros liko šūsnis NBA žvaigždžių – Karlas-Anthony Townsas, Chetas Holmgrenas, Rudy Gobert'as, Lauri Markkanenas, Brandonas Ingramas, Zionas Williamsonas ir Draymondas Greenas.

Sirgalių balsavimas lėmė 50, žaidėjų ir žiniasklaidos atstovų – po 25 proc. galutinio rezultato.

J.Valančiūnas bendrame sąraše užėmė 29-ąją vietą.

Lietuvis gavo 12 balsų iš žaidėjų ir užėmė 21-ąją vietą tarp jų, sulaukė 48 996 sirgalių palaikymo (37 vieta), bet iš žiniasklaidos negavo nė vieno balso.

„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas

Tarp žymiausių žaidėjų, likusių už Jono nugaros, yra Andrew Wigginsas, Jusufas Nurkičius ir Deandre Aytonas.

Visose trijose kategorijoje geriausiai įvertinti buvo tie patys trys žaidėjai. Sirgaliai tarp Vakarų konferencijos aukštaūgių geriausiai įvertino L.Jamesą (5,1 mln.), N.Jokičių (4,5 mln.) ir K.Durantą (4,4 mln.). Žaidėjai gausiausiai balsavo už N.Jokičių (197), L.Jamesą (144) ir K.Durantą (142), o daugiausiai žiniasklaidos atstovų savo balsus atidavė už N.Jokičių (99), L.Jamesą (59) ir K.Durantą (58).

„Scanpix“ nuotr./Nikola Jokičius
„Scanpix“ nuotr./Nikola Jokičius

Išsamius balsavimo už Vakarų konferencijos puolėjus rezultatus rasite čia.

Tarp Vakarų konferencijos gynėjų išrinktiems Sh.Gilgeousui-Alexanderiui ir L.Dončičiui konkurenciją sudarė tik Stephenas Curry.

Tarp sirgalių pirmas buvo L.Dončičius (4,1 mln.), antras – S.Curry (3,2 mln.), trečias – Sh.Gilgeousas-Alexanderis (3,1 mln.). Žaidėjai pirmąją vietą skyrė SGA trumpiniu žinomam kanadiečiui (125), antrąją – Lukai (116), trečiąją – Stephui (76). Žiniasklaidos atstovų balsavime dominavo Sh.Gilgeousas-Alexanderis (96) ir L.Dončičius (89), o tik 4 balsus gavusį S.Curry aplenkė dar ir Anthony Edwardsas (10).

Scanpix/USA TODAY Sports nuotr./Shai Gilgeousas-Alexanderis (kairėje)
Scanpix/USA TODAY Sports nuotr./Shai Gilgeousas-Alexanderis (kairėje)

Išsamius Vakarų konferencijų gynėjų balsavimo rezultatus rasite čia.

Rytų konferencijos aukštaūgių balsavime intrigos nebuvo – trys išrinkti krepšininkai dominavo visose trijose kategorijose. G.Antetokounmpo buvo pirmas ir tarp sirgalių (5,4 mln.), ir tarp žaidėjų (196), ir tarp žurnalistų (100).

J.Embiidas užėmė antrąją vietą tarp žaidėjų (193) ir žiniasklaidos atstovų (98), bet liko tik trečias sirgalių balsavime (4,7 mln.). Jį aplenkė J.Tatumas (4,8 mln.), gavęs kiek mažiau balsų iš žaidėjų (151) ir žurnalistų (97).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Joelis Embiidas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Joelis Embiidas

Kaip buvo balsuota už Rytų konferencijos puolėjus, rasite čia.

Rytų konferencijos gynėjų tarpe lygių nebuvo T.Haliburtonui. Jis buvo pirmas ir sirgalių (3,4 mln.), ir žaidėjų (133), ir žiniasklaidos (97) balsavime.

„Scanpix“ nuotr./Tyrese'as Haliburtonas
„Scanpix“ nuotr./Tyrese'as Haliburtonas

Įdomu tai, kad antras bendroje įskaitoje likęs D.Lillardas jokioje atskiroje kategorijoje antrosios vietos neužėmė. Jis buvo trečias tarp žiūrovų (2,2 mln.), ketvirtas tarp žaidėjų (61) ir penktas tarp žiniasklaidos (9).

Antrąją vietą sirgalių balsavime užėmė Trae Youngas (2,3 mln.), bet jis buvo tik šeštas žaidėjų (39) ir žiniasklaidos (1) balsavime.

Antrąją vietą žaidėjų balsavime užėmė ir vos T.Haliburtono neaplenkė Tyrese'as Maxey – „Philadelphia 76ers“ gynėjas gavo 131 balsą. Jį nusmukdė sirgalių balsavimas, kuriame amerikietis liko tik šeštas (1,4 mln.).

Antras žiniasklaidos nuomone buvo Jalenas Brunsonas – „New York Knicks“ lyderis gavo 48 balsus. Keista, bet vienos populiariausių NBA komandų vedlys nesulaukė didelio aistruolių užtarimo – jis liko tik penktas sirgalių balsavime (1,5 mln.).

„Scanpix“ nuotr./Jalenas Brunsonas
„Scanpix“ nuotr./Jalenas Brunsonas

Išsamius Rytų konferencijos gynėjų rezultatus rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius